Úplné vybití MDAc?

O operačních systémech Windows 10 Mobile i Windows Phone, a jejich aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod trocken 15. 1. 2006 10:46

Zvlastni ze me MDA I, II vytuhavalo celkem pravidelne, pravda zacalo az po upgrade ROMky...
Na Treu jsem toto zazil jen jednou a to jen diky spatne patchnute aplikaci ;)

mvp píše:Tyhle situace neres , pravdepodobnost ze se ti vybije stroj na uroven ztraty dat je prakticky nesmysl , dovedes si predstavit jak jsi treba tyden bez telefonu ?? :-)) takze se asi o dobiti postaras :-)) A ohledne kousani s podsvicenym displayem ?? Nekupujes si Palm ale PPC takze bud v klidu , tam se mi to stavalo casto - i v kapse a ztratu dat jsem resil temer nepretrzite , tady z toho strach nemej .... Pokud jsi "bojacny" neni problem zalohovat , automaticky bud v nejakou hodinu , nebo pri vybiti baterie treba na 20% .... navic predpokladam ze pokud mas takovyhle stroj tak ho minimalne denne synchronizujes s PC . takze klidek :-)
Základ tuningu je chlupatý volant!
trocken
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod mvp 15. 1. 2006 11:05

Nevim,MDA1 a MDA2,tyhle mrtvoly jsem nikdy nezkousel,PPC mam od Asusu BT620,Ipaqa 4150 a dále přes 4700 atd.(pokusne snad uplne vsechno co existuje - respektive vetsinou co teprve bude existovat:-). MDA mam az od compacta , na techhle zarizenich neregistruji vcetne compacta JEDINY HR za tu dobu co to uzivam - a ze s tim opravdu delam pokusy se vsim moznym , zdimam z toho co se da , navic vzhledem k tomu ze mam zarizeni ktere ani vlastne jeste nejsou , pouzivam aplikace ktere k tomu nejsou napsane atd. ... Palma jsem aktivne ukoncil s M515 a pak uz jen zkusebne - naposled to Treo - to vis , tak za ty 4 tydny co jsem to provozoval ani po vsemoznem vyladeni a natazeni co nejspolehlivejsiho FW jsem se 3x HR nevyhnul , o nic jsem neprisel - synchro s PC bylo aktivni :-) ale preinstalovat jsem to musel , po obnoveni ze zalohy me par veci nefungovalo tak jsem to musel pretahnout znovu . U PPC jsem si ted tak jisty ze uz zadne zalohy ani nedelam , ze zacatku jsem ze zvyku zalohoval furt ale pak jsem se na to vyprdnul . Nikdo nevylouci HW chybu na zadnem zarizeni , ale to neosefujes nijak .... Obzvlast u zarizeni HTC si tou kvalitou jisty uplne byt nemuzes , sekaj to jak na bezicim pasu a chyb se jim vyskytuje hodne . U MDAc jsem vystridal 4 kousky nezli jsem byl spokojeny :-) Ta sama situace je ted s Variem , taky je s kvalitou na stiru (dost resi update FW , respektive vyhozeni t-mobili ROMky) ale i vyslovene HW chyby jsou hodne caste .... Ale tomu se nvyhnulo ani Treo (nakonec stejny vyrobce jestli se nemylim :-) btw.Treo 700 prijde v pondeli nebo utery tak jsem zvedav (zaroven s Atomem ,takze bude co testovat :-)
mvp
Junior

Odeslat příspěvekod AmPedro 15. 1. 2006 15:49

Palm (od m105 přes několik dalších palmů až po současný TX) používám skoro 5 let a Hard Reset se ztrátou dat jsem měl jen 2x a to ještě jen díky testování různých hokus pokus aplikací a navíc v dobách m105. A to že by se mi kouslo podsvícení se mi tedy ještě nestalo ... ale asi jsem klikař :D
Zato jsem to viděl u Aceru n50 a MDA2.

Co jsem zažil několikrát (tak 5x) je ztráta dat po vybití baterie. vykládat o denodením nabíjení je pěkný, ale když necestujete autem a krom toho jste třeba za hranicemi je to spíš hraběcí rada ...

Pokud člověk opravdu PDA nebo smart používá hodně k práci a je na něm opravdu zavislý tak se občas baterka prostě vybije a můžu vám garantovat, že vždy kdy to nejméně potřebujete. Dobití a obnova ze zálohy nějaký čas zabere ale většinou jako na potvoru ho nemáte nikdy dost. Takže NVFS u Palmů je užitečná věc.

Treo jsem měl jen na zkoušku na pár dní a bylo v pohodě stabilní. Nestabilitu působí spíš nedotažená (tedy nedostatečně aktualizovaná) lokalizace PiLoc. Pokud se používá lokalizace Locale je Treo650 stabilní.

Jinak současná marketingem živená smartmanie mě nebere - buď je to na mobilní telefon moc velký (komunikátory)
- nebo jako mobil je to tak akorát ale pak zase na pořádnou práci naprosto nedostatečný (smartphony).
Možná až bude mít Treo 7xx slider ala TungstenT3 a tedy minimálně HiRes+ tak o něm budu uvažovat.

btw komunikátory (PDA Phony) - už pár mých známých je ztratilo nebo rozbilo (P910i, Nk9300) při nočním tour de beer :D nebo na horách na snowboardu/lyžích a věřte nebo ne už maji buď nějaký z měnších series 60 smartů nebo většinou klasický dumb mobil (k750, razr etc) a k tomu PDA :wink:
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety," observed Benjamin Franklin, "deserve neither liberty nor safety."
AmPedro
Junior

Odeslat příspěvekod plysatko 15. 1. 2006 16:50

Mám MDA III a honím na něm asi tucet programů, ale někdy se mi kousne ve vypnutém stavu a když ho resetuju, tak už je baterka hin. Zkoušel jsem který program to dělá, Multi IE se musí důsledně vypínat, nestačí zavřít, ale dělají to i Smartmaps a možná Betaplayer. U těch už je problém je vypnout. Chystám se na Qtec 9000, ale nevím jestli mě na něm pojedou programy koupené na MDA II/III, a tak zatím čekám jestli ho eurotel nenabídne za dotovanou cenu, jinak bych se finančně zruinoval.
HTC Universal, Pentax Optio 750 Z, Canon i9950 spdi
plysatko
Junior

Odeslat příspěvekod trocken 15. 1. 2006 19:11

Ono to chce vyzkouset reseni "all in one" a clovek se rad vrati zpet ke kombinaci telefon a PDA.
Ja to vyzkousel a vracet se k tomu nehodlam (Treo, MDA). Nakonec jsem stejne pouzival i normalni mobil (hlavne ve volne case s rodinou, nebo na pivni tury :)).
Ted mam zase samotneho palmika (TX) + trochu chytrejsi mobil (N70) a jsem spokojeny.

AmPedro píše:Palm (od m105 přes několik dalších palmů až po současný TX) používám skoro 5 let a Hard Reset se ztrátou dat jsem měl jen 2x a to ještě jen díky testování různých hokus pokus aplikací a navíc v dobách m105. A to že by se mi kouslo podsvícení se mi tedy ještě nestalo ... ale asi jsem klikař :D
Zato jsem to viděl u Aceru n50 a MDA2.

Co jsem zažil několikrát (tak 5x) je ztráta dat po vybití baterie. vykládat o denodením nabíjení je pěkný, ale když necestujete autem a krom toho jste třeba za hranicemi je to spíš hraběcí rada ...

Pokud člověk opravdu PDA nebo smart používá hodně k práci a je na něm opravdu zavislý tak se občas baterka prostě vybije a můžu vám garantovat, že vždy kdy to nejméně potřebujete. Dobití a obnova ze zálohy nějaký čas zabere ale většinou jako na potvoru ho nemáte nikdy dost. Takže NVFS u Palmů je užitečná věc.

Treo jsem měl jen na zkoušku na pár dní a bylo v pohodě stabilní. Nestabilitu působí spíš nedotažená (tedy nedostatečně aktualizovaná) lokalizace PiLoc. Pokud se používá lokalizace Locale je Treo650 stabilní.

Jinak současná marketingem živená smartmanie mě nebere - buď je to na mobilní telefon moc velký (komunikátory)
- nebo jako mobil je to tak akorát ale pak zase na pořádnou práci naprosto nedostatečný (smartphony).
Možná až bude mít Treo 7xx slider ala TungstenT3 a tedy minimálně HiRes+ tak o něm budu uvažovat.

btw komunikátory (PDA Phony) - už pár mých známých je ztratilo nebo rozbilo (P910i, Nk9300) při nočním tour de beer :D nebo na horách na snowboardu/lyžích a věřte nebo ne už maji buď nějaký z měnších series 60 smartů nebo většinou klasický dumb mobil (k750, razr etc) a k tomu PDA :wink:c/quote]
trocken
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod mvp 15. 1. 2006 19:37

Ja uz si nedovedou zase predstavit jakoukoliv dvoukombinaci :-)) Tahal jsem sebou 2 kramy do doby nez se objevil MDAc . No a uz bych se tezko vracel . Dopod je zase o kus dal a uz nevidim zadny duvod k navratu ....
mvp
Junior

Odeslat příspěvekod trocken 15. 1. 2006 19:40

Vec nazoru, napriklad pouzivat navigaci v aute pres BT GPS a zaroven telefonovat pres BT handsfree je u vetsiny zarizeni neproveditelne :wink:
mvp píše:Ja uz si nedovedou zase predstavit jakoukoliv dvoukombinaci :-)) Tahal jsem sebou 2 kramy do doby nez se objevil MDAc . No a uz bych se tezko vracel . Dopod je zase o kus dal a uz nevidim zadny duvod k navratu ....
trocken
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod mvp 15. 1. 2006 19:52

No vidis - a to je absolutne bez problemu ...... Behalo to uz i na MDAc ...
mvp
Junior

Odeslat příspěvekod trocken 15. 1. 2006 19:56

Houbelec, navigace se pri telefonovani blokne a spusti se az po ukonceni hovoru, nebo to proste spadne (mam to odzkouseno na MDA II, C, Nokia N70, Treo 650 ... ) Mluvim o soucasne komunikaci pres dva BT kanaly v jednom okamziku.
Mozna to na Tvem MDAcku funguje, ale na mem to proste neslo.
mvp píše:No vidis - a to je absolutne bez problemu ...... Behalo to uz i na MDAc ...
trocken
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod mvp 15. 1. 2006 20:02

Na MDA2 to nejde na Treu take ne , ale MDAc + jeho nastupci s tim nemaji sebemensi problem ........ O MDA1,2,3 a vlastne i Treu se nohodlam ohledne kombi-zarizeni bavit,to je praste spatna volba , jak fukkcne tak hlavne rozmerove :-D , pro mne zajimnave zarizeni prislo teprve s MDAc - no a ted s Dopodem uz vubec neni o cem :-D

Ackoliv vlastne i na MDA2 to kolega provozuje bez starosti .... (smaozrejme s TomTomem - to zase beru jako de-fakto jediny rozumny navigacni soft :)

//Moderoval Martin K. - pokud chcete neco dodat, pouzijte funkci edit a nezakladejte novy post. Diky.
mvp
Junior

Předchozí stránka