Palm (od m105 přes několik dalších palmů až po současný TX) používám skoro 5 let a Hard Reset se ztrátou dat jsem měl jen 2x a to ještě jen díky testování různých hokus pokus aplikací a navíc v dobách m105. A to že by se mi kouslo podsvícení se mi tedy ještě nestalo ... ale asi jsem klikař
Zato jsem to viděl u Aceru n50 a MDA2.
Co jsem zažil několikrát (tak 5x) je ztráta dat po vybití baterie. vykládat o denodením nabíjení je pěkný, ale když necestujete autem a krom toho jste třeba za hranicemi je to spíš hraběcí rada ...
Pokud člověk opravdu PDA nebo smart používá hodně k práci a je na něm opravdu zavislý tak se občas baterka prostě vybije a můžu vám garantovat, že vždy kdy to nejméně potřebujete. Dobití a obnova ze zálohy nějaký čas zabere ale většinou jako na potvoru ho nemáte nikdy dost. Takže NVFS u Palmů je užitečná věc.
Treo jsem měl jen na zkoušku na pár dní a bylo v pohodě stabilní. Nestabilitu působí spíš nedotažená (tedy nedostatečně aktualizovaná) lokalizace PiLoc. Pokud se používá lokalizace Locale je Treo650 stabilní.
Jinak současná marketingem živená smartmanie mě nebere - buď je to na mobilní telefon moc velký (komunikátory)
- nebo jako mobil je to tak akorát ale pak zase na pořádnou práci naprosto nedostatečný (smartphony).
Možná až bude mít Treo 7xx slider ala TungstenT3 a tedy minimálně HiRes+ tak o něm budu uvažovat.
btw komunikátory (PDA Phony) - už pár mých známých je ztratilo nebo rozbilo (P910i, Nk9300) při nočním tour de beer

nebo na horách na snowboardu/lyžích a věřte nebo ne už maji buď nějaký z měnších series 60 smartů nebo většinou klasický dumb mobil (k750, razr etc) a k tomu PDA

"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety," observed Benjamin Franklin, "deserve neither liberty nor safety."