Je to lákavé: LifeDrive má velký displej, díky pevnému disku i slušnou kapacitu paměťi, Wi-Fi, Bluetooth, zvládne přehrávat MP3 i video. Ale stejně jako dřív jsem došel k názoru, že bych ho nevyužil. Mezi chytrým telefonem a notebookem, tedy zařízeními, které s sebou nosím prakticky neustále, už pro kapesní počítač není volný prostor. A to nejen kvůli nutnosti tahat s sebou další zařízení, ale hlavě kvůli využitelnosti. Našel jsem málo věci, které mi smartphone nenabídne a kvůli kterým jsem líný pouštět notebook.

K čemu bych LifeDrive využil:

Vypsal jsem konkrétní body, kvůli kterým by pro mě osobně měl LifeDrive nebo jiný kapesní počítač smysl. Jsou to body, které smartphone neumí, nebo pouze v kvalitě, která mi nestačí. Jenže se mi to pořád zdá málo. Nejde teď ani tak o několikatisícovou investici (nemusel by to být zrovna LifeDrive), ale o další mobilní zařízení. Člověk by se o něj musel starat, musel by na něj myslet, nastavovat, shánět software. Na to už vedle smartphonu nemám čas ani chuť, jsem člověk, který chce používat, ne konfigurovat a starat se, aby všechno fungovalo.
Nebudu to protahovat. Kapesní počítač, který není kombinovaný s mobilním telefonem – nejde tedy o komunikátor, už objektivně nevyužiji. Nemá to nic společného s mojí údajnou averzí vůči počítačům Palm, kterou mi občas někdo vyčítá (v šuplíku mám tři, které jsem si sám koupil). Tento dlouhý příspěvek se stejně tak týká PDA s Windows Mobile. Zkrátka je nevyužiji, mezi chytrým telefonem a notebookem už v mém případě nemají místo.
Jak jste na tom vy? Myslíte si, že kapesní počítače bez vestavěného mobilu ještě dnes mají smysl? Můžete hlasovat i v anketě nahoře na této stránce (jen pro registrované).