Mají kapesní počítače ve světě smartphonů a notebooků smysl?

O operačních systémech Windows 10 Mobile i Windows Phone, a jejich aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Mají PDA (bez vestavěného mobilu) ještě budoucnost?
Ano 46 %  44%  [ 46 ]
Ne 51 %  49%  [ 51 ]
Netroufnu si odhadnout 6 %  5%  [ 6 ]
Celkem hlasů : 103

Odeslat příspěvekod ANFI 28. 5. 2005 23:47

Brzo bude iPAQ hw6515 :http://h10010.www1.hp.com/wwpc/uk/en/sm/WF02a/21675-21679-21679.html
Popadnul bych tohle anebo to co bude po Tréo 650. Obojí s EDGE. :wink:
ANFI
Junior

Odeslat příspěvekod plysatko 29. 5. 2005 07:29

Mám Dataphone II a jsem na něm absolutně závislý, dělám na něm všechno, na internetu trávím každou volnou chvíli, v autobuse, šalině, vlaku, v čekárně u lékaře, u zubaře, než se uvaří oběd a samozřejmě v lese a u vody, kde odesílám snímky z foťáku na internet. Prakticky zvládne to co notebook a je naprosto spolehlivý a stabilní. Koupil jsem si dvacet programů a dělám na tom všechno. Internet valím přes vánoční gokarty a telefonuji přes Skype rovnou z Datafounu, i když by to přes GPRS nemělo jít, ale jde to. Ale PDA bez telefonu bych nechtěl, připadá mi to nepraktické, takto jsem připojen na internet za pár sekund a nemusím se o nic starat.
HTC Universal, Pentax Optio 750 Z, Canon i9950 spdi
plysatko
Junior

Odeslat příspěvekod ANFI 29. 5. 2005 13:21

Přesně tak. Kdyby měl Dataphone II EDGE, tak už ho mám taky. Proč kupovat "jen" PDA.........
Přece si nekoupím auto které nemůže jezdit po dálnici. :wink:
ANFI
Junior

Odeslat příspěvekod AmPedro 5. 6. 2005 14:06

PDA narozdil od smartphonu maji treba wifi, o kterem si bezne smartphony mohou nechat zdat. WiFi je uz hodne dobra datova dalnice (ve vetsich mestech i docela dobre pouzitelna).
Krom toho pokud ma clovek mobil s BT tak ma i v PDA bezproblemovou gsm "datovou dalnici". A chce-li nekdo EDGE, staci vymenit mobil za model s EDGE a hned mate i v PDA tuhle datovou zalezitost.

Podle meho nazoru je pda+mobil univerzalnejsi a flexibilnejsi reseni.
Je to ale jen muj nazor, kazdy necht si vybere co mu vic vyhovuje :)
AmPedro
Junior

Odeslat příspěvekod Kojot 5. 6. 2005 14:09

Momentalne mi vice vyhovuje vse v jednom. Ale az bude neco s 5´´ 800x600 displayem (net) a 20+GB HDD (mp3,divx) tak se ochotne necham zlakat zase na dve krabicky :)
Kojot
Junior

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 5. 6. 2005 21:30

Mno dneska pohidcka ntb na lehatku na chalupe :)
takze ja mam jasno :)
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wec 12. 7. 2005 12:58

[quote="Lukáš Mach"tSmysl nemají smartphony, smysl má PDAčko s integrovaným mobilem.l/quote]

Presne tak
wec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 12. 7. 2005 13:28

Ja bych nikdy nevymenil ntb+mobil za jednu vec...
IcemanCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kojot 12. 7. 2005 13:35

jak si predstavuje vymenu NB a MT za jednu krabicku? :roll:
Kojot
Junior

Odeslat příspěvekod wec 12. 7. 2005 14:30

IcemanCZ píše:Ja bych nikdy nevymenil ntb+mobil za jednu vec...

Nemusis menit. Muzes mit NTB + komunikator. Komunikator taky muze byt modemem k notebooku. Komunikator ale muzes tahat samostatne v kapse a nahradi spoustu veci co by jinak zvladal notebook - dokumenty, tabulky, databaze a jejich jednoducha synchronizace s "tezkym" notebookem, atd. Vyhodou je ten skoro trikilovej rozdil na vaze. Komunikator je urcite stejny jako telefon, navic spousty funkci, o kterych se mobilarum ani nezda (treba vytoceni telefonniho cisla rovnou z nactene html stranky). Kdo nepoznal, nepochopi. Kdo poznal, uz se nevrati k obyc.telefonu
wec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 12. 7. 2005 14:55

Mno mel jsem symbian neboj se....
Ale tohle je pro me proste vyhodnejsi kombinace
a 9210tku mam take
a az budu smartphony velke jako 6230 tak si to koupim nemam naladu abych mel neco tak velkeho navic u pc jsem temer porad a ne nikdy tak dlouho abych nutne neco potreboval :-)
IcemanCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kojot 12. 7. 2005 18:39

No ocividne PDA/komunikator nepotrebujes, to neznamena, ze pro jine tato kombinace neni uzitecna. Me napr. velmi vyhovuje, ze mam MP3, PDA a MT v jedne krabicce, ikdyz pri vybiti jednoho aku pak nemam nic:-)

Edit:jak jsem mohl jeste zapomenout na ICQ? Pegas odemne v zivote nevidela ani korunu za nejaky wap apod ptakoviny, on mi to nekdo za par haliru zjisti:-))
Kojot
Junior

Odeslat příspěvekod trocken 12. 7. 2005 23:00

Souhlasím.
Treo RULEZZZ :wink:
wec píše:[quote="Lukáš Mach"tSmysl nemají smartphony, smysl má PDAčko s integrovaným mobilem.l/quote]

Presne tak
Základ tuningu je chlupatý volant!
trocken
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 12. 7. 2005 23:13

Kojot :-) mno dobre jenze je fakt ze sice alespon neco ale zase nerad budu delat omezene veci v MT (dokumenty atd) nez naplno v ntb ale to je vec nazoru a stylu ja se hadat nechci :-)
IcemanCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kojot 13. 7. 2005 00:31

Opravdu ti tady nebudu psat, jaka je pohoda delat dokument v PDA/komunikatoru, to by byla kravina. Je to proste opruz. Ale rad mam u sebe dostupnost informaci prip. zabavy a na to to staci. Jakakoli vetsi pracovani je opravdu sebemrskactvi, a komp je zde nezastupitelny.
Kojot
Junior

Předchozí stránka