ICQ klient na WM5

O operačních systémech Windows 10 Mobile i Windows Phone, a jejich aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kodl 22. 11. 2006 19:13

Jerry7650: čeština mi funguje, ale nijak jsem nedokázal načíst kontakt list...
Jsem z Plzně, tak hádejte co piju ...

"Může se vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit… ale to je tak asi všechno, co s tím můžete dělat." Jára Cimrman
kodl
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod stehan 26. 11. 2006 13:51

Takze sa tiez podelim o par skusenosti. Trapim sa s messenger klientami uz nejaky ten cas na PPC.

ICQ beta- nepouzivam lebo je velmi zastarale a nestabilne
Verichat- vyborny klient, ale jedna velka chyba. pokial na druhej strane niekto pouziva Jimm na symbianovom telefone, neukaze vam od neho spravu, co je velky nedostatok vzhladom na to ze Jimm pouziva spusta ludi. Neviem ci je to chyba Jimm klienta , alebo Verichat, ale niekde proste chyba je.
Agile messenger, povazoval som za najlepsi, v poslednych verziach vsak je akosi nestabilny a niekedy sa po odpojeni a znovu pripojeni nechce pripojit, skoda...
Anastazia, je v stadiu vyvoja, vyborny klient , stabilny a pouziva malo dat, avsak nema smiliky a hlavna nevyhoda zatial je , ze vas nijako neupozorni na novu spravu, ani zvukovo ani obrazovo, co je pre mna nepouzitelne..avsak je to beta, mohol by to byt vyborny klient.
uIM, vcelku dobry messenger, ale ked sa kusne, co sa stane vzdy tak po dvoch hodinach, tak sa tvari ze je pripojeny a pritom pripojeni nie je.. :-(
QIP- je v stadiu ze do tyzdna by mohla byt verzia aj na PPC podla ruskeho fora, takze nechajme sa prekvapit...
MobileICQ, prave testujem asi tyzden, stabilny klient, nema vela nastaveni, ale stabilita je pre mna dolezitejsia, jedina nevyhoda je ze upozornuje na spravu len zvukom a nie vizualne.Ale davam mu tak 50percent..

Asi som nikoho moc nepotesil, lebo dokonaly klient zatial asi nie je, ale verim ze coskoro sa k niecomu dopracujeme. Testujem denne a toto boli moje poznatky. Samozrejme este je par klientov ktore som nespomenul ale to preto lebo su nepouzitelne na stabilnu komunikaciu na PPC

S pozdravom ...I...

Mio A701 ROM20 OkI...Wifi JustMobile SDIO.
stehan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pan Kája 26. 11. 2006 18:58

Tak vše je relativní. Mě třebas štval agile, neboť se po určité době neutále po zapnutí (ba i ze spacího režimu) objevovala otravná hláška, že nelze spusti exe od agile, či tak něco. Bohužel, zdá se mi že jsou ohlasy, že poslední verze agile i na ppc je zpoplatněna.

Nicméně, k příspěvku nademnou, třebas takový mChat podle vás (pravděpodobně, hádám kvůli absenci) není použitelný na stabilní komunikaci na ppc. Raději piště na Vašem ppc, předejtete tím omylům. Já sám jsem zůstal u mChatu a používám jej, no přes rok. To jsou dosti dlouhodobé zkušenosti, nehledě na to, že mezi přístroji byla QVGA WM2003 stejně jako WM5 s VGA...a nemohu si stěžovat. Se stabilitou problémy nebyly. Jediný vážný problém nastal v poslední době, kdy začal zlobit, ale to se již (aspoň u mne) podařilo vyřešit a zase funguje bez problémů.
Umí xstatusy, zvládá skupiny, když byl na pozadí a přišla nová zpráva, ukázala se mi bublinka:) A provoz taky nebyl nejhorší, s předplacenou kartou a gprs hlídám každý kb...

Tohle je zas můj subjektivní názor;)
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod stehan 26. 11. 2006 21:20

Pan Kaja, pravdepodobne preto ze som ho pouzival velmi davno a mal som s nim dost velke problemy, som ho sem ani neuviedol.po vzhliadnuti vasho odkazu som si ho nainstaloval a pouzivam ho uz skoro cely den. mate pravdu, vyzera a sprava sa zatial velmi stabilne a co je najlepsie, neodpaja ma pocas telefonovania z gprs ,tym padom setri velmi vela vzacnych kb. Jedine co ma trosku hneva je to ze zerie strasne vela pamete. pri spusteni cca 3Mb a potom pri pisani to ide strasne dole. aj ked vela nepisem. vedeli by ste mi s tym poradit? zariadenie je potom dost pomale a pracuje velmi tazkopadne. a to mam MIO A701 ktore ma 520Mhz procesor...pisali ste ze ste vyriesili nejake problemy, mozte specifikovat ake a popripade poradit nejake nastavenie?

Dakujem ..I..
stehan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pan Kája 26. 11. 2006 22:46

Noo popravdě, s tím jsem se nesetkal, i když je fakt že jsem nesledoval zatížení ramky. Nastavení mám od teď základní, jen dopsané uin, heslo a danou češtinu.
Ale zas musím přiznat, že si nechávám na ramce nejméně tak 20mb, spíš více a mChat často nechávám puštěný samotný, občas přihodím gsplayer na mp3 a nemám phone edition, tak možná zbývá více výkonu, který by si jinak vzala telefonní část:(
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod stehan 27. 11. 2006 12:25

Takze ta spolahlivost connectu zatial vyzera ok, co ma dost tesi..S tou pametou je to dost smutne, ked je to spustene stale, ale nastastie existuju programy na uvolnenie pamete. Ale este dve veci:

1- Zere to dost baterku oproti ostatnym messengerom

2- Za hodinu to prenese cca 10kb dat, aj ked sa nic nepise...je to divne, lebo je jasne ze podla toho ako pribudaju ludia na chate a odchadzaju to zozere vzdy nejake data, ale toto sa mi zda dost. aj ked zas musim uznat ze tym ze sa neodpaja pocas telefonovania usetri clovek daleko viac..
Na ostatnych messengeroch ked som volal a potom sa to samo pipajalo, tak kazdy connect bol cca 10kB, co znamena cca 20-30 telefonatov denne 200-300kB len za connect denne.

Tym chcem povedat ze pre ludi ktory nemaju phone edition zere dost dat, ktore nikto nevie kam cestuju. cital som to aj na nejakom fore..

Takze zatial hodnotim dost dobre, ale len druhy den testujem :) tak dufam ze nesklame...

..I..
stehan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mato650 12. 1. 2007 19:55

...no takze akurat som si nainstaloval QIP a zatial som fakt nic lepsie free nemal
ma mnozstvo nastaveni,animovane smajliky a moznost ukladania do historie....tu som ale zistil ze mi to dost dlho nacitava (mda vario 2),ale inac paradicka
prostredie je komplet anglicke (alebo este sa da rusky...)
dufam ze ostane i nadalej free
inac mam malicky problem...mam spojenie cez gprs a ked som pripojeny a mi niekto zavola alebo volam ja tak gprs spojenie sa ukonci...no a musim zase Connect...je bezne alebo sa to da nejako niekde prestavit aby mi to napr. po ukonceni hovoru zase zaplo?....
mato650
Junior

Odeslat příspěvekod kodl 12. 1. 2007 20:08

To bude vlastnost QIPu. Mě se takhle také choval nějaký starší klient.

"Může se vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit… ale to je tak asi všechno, co s tím můžete dělat." Jára Cimrman
kodl
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mato650 14. 1. 2007 18:22

....no takze po 2-3 dnoch pouzivania QIPu som nasiel nejake tie chybicky krasy....
pouzivam mda vario 2 a ked dlhsie chatujem tak proste zacne zariadenie blbnut,az zamrzne(teda ten program....)...musim ho zrusit (dlhsie drzim cervene tlacidlo...)
a vsimol som si ze "zerie" vela pamete...kym pred spustenim programu mam volne skoro 30 MB (realne 25-29MB) tak behom programu ked ho minimalizujem a pozriem aktualne volnu pamet tak tam mam od 5 do 9 MB volneho priestoru pre programy.....
no a mat takto spusteny program a nieco robit (hudba,video,word,excel...) proste mi bud otvara straaaasne dlho abo neotvori vobec!!!
inac aj ked potom ten program vypnem tak zobrazuje dost dlho ze ma stale malo pamete....i cele zariadenie je potom pomale tak furt musim soft reset a to ma stve lebo zariadenie na sucastnej rom bezi perfektne a nemusel som nikdy restart....
ma niekto podobne skusenosti, resp. ich riesenie?
...ja som napr. to skusal riesit tak(lepsie povedane skusam to asi 10 minut uz :-D :-D ) ze som nedal aby ukladalo historiu....lenze ked dlhsie chatujem s niekym tak v tom okne je toho dost....a problem (zmrznutie programu) je tu zas....takze behom chatovania to okno zatvaram a znovu otvaram no a ta historia tam potom neni...
mato650
Junior

Odeslat příspěvekod kodl 8. 3. 2007 00:47

Po neustálých problémech s různými klienty jsem vyzkoušel QIP PDA. Mám ho nainstalovaný první den, ale zatím spokojenost. Vypadá graficky dobře, zatím nespadl, nezamrzl... Dá se odesílat přes enter :!: To je pro mě důležité. A jako první klient nemá problém s diakritikou.
Smajlíci mohou být animovaní (ti co používají QIP na desktopu vědí), obyčejní (jako v ICQ 5.0) a nebo prostý text.
Jazyk je na výběr ruština a trošku schůdnější angličtina. Možná už je k dispozici čeština, ale pátrat po ní nebudu :-)

Více informací, screeny a download najdete TADY

kodl
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Pan Kája 8. 3. 2007 04:01

QIP překlad je do češtiny, nevím esli poslední buildy a jestli kompletní, ale dokazy jsem viděl na více webech, nicméně stále zůstávám u mChatu, když si stáhnu poslední build z fora, vždy funguje, tak je mi záhadou, že tolika lidem ne. Je náročný na paměť, na druhou stranu, furt rozšiřovaný, a podle mne má prostě největší možnosti nastavení ze všech icq klientů (doporučuji poslední test build).
Mno ale proč píšu: zaujalo mne, že tenhle celý thread je z 90% OT, bo je uIM messangeru, tak by se to aspoň hodilo přejmenovat :)
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod kodl 8. 3. 2007 11:38

OT podporovaný moderátorem není OT :mrgreen:
Vážně, už jsem si toho také všiml. Nechtěl jsem to přejmenovávat kvůli přehlednosti. Ale asi už je to nezbytné. uIM jsme opustili brzy.

//Změněn název threadu.

kodl
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod darth_swer 21. 8. 2007 03:54

aky je podla vas najlepsi IM ktory splna text smaile a co najmenej prenesenych dat...hmm?

a keby som pouzival javoveho jimma?na text smaile a na data by nestacil?

este prenos suborov podporuju ktore im?
diky
Snažíme sa učiť od každého, kto nás niečomu naučiť môže. Sledujeme, čo robia, ako to robia a prečo to práve tak robia.
darth_swer
Junior

Odeslat příspěvekod kodl 21. 8. 2007 10:18

darth_swer: Je to hodně subjektivní. Každému se zalíbí něco jiného. Já používám QIPa. Smajlíky si tam můžeš nastavit: Textové, klasické obrázkové (jako ICQ 5.1) a nebo animované (klasika QIP). Datové přenosy nejsou nijak tragické. Kvůli tobě jsem vyhrabal fakturu. Za 44minut soustavného psaní se třemi lidmi včetně načtení kontaktů (mám jich 98) sežral 66kb - to je 3,30Kč.
Proč nepoužívat Jimma jsem ti psal TADY.

QIP zvládá přenosy z telefonu pryč. Přijmout se mi nic nepodařilo. To řeším e-mailem.

kodl
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka