PDA, PocketPC z ktorých sa dá vola?

O operačních systémech Windows 10 Mobile i Windows Phone, a jejich aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Kojot 25. 8. 2005 16:28

No ja nevim, mobil bez klavesnice......to je divne, jak bych tam psal v terenu SMS nebo ICQ?
Co se tyce anteny, nic proste neni dokonale, jak jsem uz urcite psal jinde, ja za ni vytahuju Treo z pouzdra, predstava nejake snurky me desi.....
Kojot
Junior

Odeslat příspěvekod AmPedro 26. 8. 2005 20:25

Anarki píše:Treo 650 urcite neber, je to velky, ma to antenu... Navic PalmOS je podle me docela na prd- vim o cem mluvim, spoluzak ma Tungsten|E2 (pokud nechces PDA/Telefon pouzivat pouze k praci)

Hele "odborník" mimochodem bud tak hodnej a pouc nas v cem je Palm OS na prd jo :D
Zatim to totiz vypada ze o Palm OS vis prd leda tak ty.

Pokud jde o komunikatory tak IMHO Win Mobile 2003 v tvym MDA na Palm OS 5 Garnet v Treu 650 nema a navic MDA nema ani hardwarove na Treo650.

Palm OS 5 Garnet umi vicemene vse co umi Win Mobile - jedine co "PalmOS" dosud neumi je tabbed browsing a unicode v browseru. Pro tabbed browsing s win mobile si ale musis dokoupit za 30$ Netfront, v zakladu neni. Podpora unicode ve web browseru je z meho pohledu jedina nevyhoda platformy Palm OS.
Vyhoda Palm OS je v rychlosti, pouzitelnosti, jednoduchosti a intuitivnosti ovladani.
btw> Pokud jde o unicode tak pro palm ale existuje nekolik aplikaci ktere unicode umi - Mobi System Office, Picsel Browser etc.
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety," observed Benjamin Franklin, "deserve neither liberty nor safety."
AmPedro
Junior

Odeslat příspěvekod trocken 26. 8. 2005 21:32

Je doplním, že browser co s češtinou na palmOS nemá žádný problém je nová Opera-mini, fakt doporučuji ... ke stažení na mytreo.net :wink:
AmPedro píše:
Anarki píše:Treo 650 urcite neber, je to velky, ma to antenu... Navic PalmOS je podle me docela na prd- vim o cem mluvim, spoluzak ma Tungsten|E2 (pokud nechces PDA/Telefon pouzivat pouze k praci)

Hele "odborník" mimochodem bud tak hodnej a pouc nas v cem je Palm OS na prd jo :D
Zatim to totiz vypada ze o Palm OS vis prd leda tak ty.

Pokud jde o komunikatory tak IMHO Win Mobile 2003 v tvym MDA na Palm OS 5 Garnet v Treu 650 nema a navic MDA nema ani hardwarove na Treo650.

Palm OS 5 Garnet umi vicemene vse co umi Win Mobile - jedine co "PalmOS" dosud neumi je tabbed browsing a unicode v browseru. Pro tabbed browsing s win mobile si ale musis dokoupit za 30$ Netfront, v zakladu neni. Podpora unicode ve web browseru je z meho pohledu jedina nevyhoda platformy Palm OS.
Vyhoda Palm OS je v rychlosti, pouzitelnosti, jednoduchosti a intuitivnosti ovladani.
btw> Pokud jde o unicode tak pro palm ale existuje nekolik aplikaci ktere unicode umi - Mobi System Office, Picsel Browser etc../quote]
Základ tuningu je chlupatý volant!
trocken
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod AmPedro 26. 8. 2005 23:26

trocken píše:Je doplnim, ze browser co s cestinou na palmOS nema zadny problem je nova Opera-mini, fakt doporucuji ... ke stazeni na mytreo.net .:wink:

Jasnej gol Trockene ;-) na Operu mini jsem uplne zapomnel. Mam ji uz stazenou a otestnu ji.

2 Bavorak69: Urcite bych jeste dobre zvazil nakup komunikatoru bez klavesnice, prece jen ti bude slouzit i jako mobil ne jen jako PDA a klavesnice se muze hodit.
Jinak pokud mas moznost, a ac pises ze by jsi radsi PPC, otestuj si i jen na chvilku Treo 650 a nenech se dopredu odradit ''zarucenejma'' hlaskama o PalmOS ruznych takyodborniku - mozna budes dost prijemne prekvapen.
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety," observed Benjamin Franklin, "deserve neither liberty nor safety."
AmPedro
Junior

Odeslat příspěvekod Kojot 27. 8. 2005 09:32

No ja znam PPC a i Palm, bylo by pokrytecke tvrdit, ze je Palm lepsi nez PPC a je to super OS. Nicmene, napr. web me na tak mrnavych displaych opravdu nezajima, to si tu informaci radsi zjistim pres ICQ. Tim se dostavam k asi opravdu jedinemu co me stve an Treu a to neexistence opravdu kvalitniho klienta pro ICQ.
Kojot
Junior

Odeslat příspěvekod AmPedro 27. 8. 2005 10:28

Kojot píše:No ja znam PPC a i Palm, bylo by pokrytecke tvrdit, ze je Palm lepsi nez PPC a je to super OS. Nicmene, napr. web me na tak mrnavych displaych opravdu nezajima, to si tu informaci radsi zjistim pres ICQ. Tim se dostavam k asi opravdu jedinemu co me stve an Treu a to neexistence opravdu kvalitniho klienta pro ICQ.

Asi jsem to nenapsal zcela presne ;-) netvrdil jsem ze PalmOS je lepsi nez Win Mobile, reagoval jsem na ''hlasku o PalmOS na prd''. V konkretnim pripadu porovnani Trea 650 a MDA Compact je podle mne opravdu PalmOS5 Garnet lepsi, pouzitelnejsi a pro komunikatory propracovanejsi, tot vse.

Pokud jde o ICQ pro palm existuje celkem dost IM aplikaci a o ICQ for Palm 2.1 ted nemluvim ;-)
- pro ICQ zkus treba Chatopus (jabber klient), Mundu IM, Causerie.
- pro MSN je dobre pouzitelny free Chit Chat Lite.
AmPedro
Junior

Odeslat příspěvekod trocken 27. 8. 2005 10:38

Posledni VeriChat je celkem bezproblemovej :idea:
Kojot píše:No ja znam PPC a i Palm, bylo by pokrytecke tvrdit, ze je Palm lepsi nez PPC a je to super OS. Nicmene, napr. web me na tak mrnavych displaych opravdu nezajima, to si tu informaci radsi zjistim pres ICQ. Tim se dostavam k asi opravdu jedinemu co me stve an Treu a to neexistence opravdu kvalitniho klienta pro ICQ.
trocken
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Kojot 27. 8. 2005 17:45

No ja jsem to myslel spise jako celkove na PAlmOS, ale v pripade komunikatoru je Garnet rozhodne dale nez WM, hlavne tedy v ovladani, coz je u telefonu podle mne nejdulezitejsi vec.
ICQ klinty skusim, diky.

Co se tyce Verichatu, neprisel jsem na to, jak me upozorni na prichozi prispevek v dobe, kdy jsem nekoukal na display, zadnou ikonu nebo grafiku jsem nenasel a ja neumim identifikovat, jestli od nekoho nemam zpravu.
A neumi info o uizvateli, coz neni velky problem, zjistim si ho pozdeji, ale to upozornovani me opravdu stve. Vite neco k tomu?
Kojot
Junior

Odeslat příspěvekod brody 27. 8. 2005 17:59

docela dobre vypadal HTC wizard, ktery byl nedavno v bleskovce... velikost, jako mda compact a k tomu plnohodnotna klavesnice,bez anteny, snad by se mohl objevit do konce roku... nekde sem cetl, ze cena by mela byt okolo 400eur
brody
Junior

Odeslat příspěvekod trocken 27. 8. 2005 20:56

Zde je navod:
Options-Preferences-Always On-Always On Mode Enabled-zatrhnout Use Data Connection ... :idea:
Kojot píše:No ja jsem to myslel spise jako celkove na PAlmOS, ale v pripade komunikatoru je Garnet rozhodne dale nez WM, hlavne tedy v ovladani, coz je u telefonu podle mne nejdulezitejsi vec.
ICQ klinty skusim, diky.

Co se tyce Verichatu, neprisel jsem na to, jak me upozorni na prichozi prispevek v dobe, kdy jsem nekoukal na display, zadnou ikonu nebo grafiku jsem nenasel a ja neumim identifikovat, jestli od nekoho nemam zpravu.
A neumi info o uizvateli, coz neni velky problem, zjistim si ho pozdeji, ale to upozornovani me opravdu stve. Vite neco k tomu?
trocken
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Kojot 28. 8. 2005 09:26

To mam zaskrtnute. Jak to ovlivnuje upozorvnovani na v minulosti prislou zpravu
To snad souvisi s pripojenim, ale upozornovani (notifikaci)?
Kojot
Junior

Odeslat příspěvekod trocken 28. 8. 2005 12:36

Doku bude zprava neprectena bude (stejne jako u Chatopusu) blikat hvezdicka v levem hornim rohu.
Kojot píše:To mam zaskrtnute. Jak to ovlivnuje upozorvnovani na v minulosti prislou zpravu
To snad souvisi s pripojenim, ale upozornovani (notifikaci)?
trocken
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Kojot 5. 9. 2005 21:04

Tak ja nevim, koukam na display, napise mi clovek, objevi se mi male zlute okenko se zacatkem jeho prispevku, to hned zmizi a nemam sanci poznat, ze mam novy prispevek. Jsem v hlavnim seznamu kontaktu. Zadna hvezdicka (asterix?), zadna animace neprectene zpravy....... :shock:
Kojot
Junior

Odeslat příspěvekod mousefromhouse 13. 9. 2005 19:14

Sice pozde, ale presto reaguji : )

Namatkou:
PalmOS neprijme soubory jenz nezna
Problemy s instalacemi SW na pametovou kartu
Nefunkcnost spousty programu
Pres BT lze poslat max. 16MB
Absence standartniho miniUSB konektoru
Na MDAC si zahrajes Age of Empires, HOMAM III a Warcraft II : ) na Treu 650 ne. : )
Ani nemluvim o tom, jaky to byl porod pripojit se s Palmem na net pres N6230 a BT (i infra jsme zkouseli)... (u PPC naprosto bez problemu)
K te antene: nevim jak tobe, trockene, ale me anteny u MT/Komunikatoru dost vysiraji, protoze me to dloube do nohy... ale uznavam, ze kdyz slapnu na ulici do hovna, tak je potreba ho necim vyskrabnout z podrazky, ze jo :)
Naposledy upravil mousefromhouse dne 13. 9. 2005 19:23, celkově upraveno 1
mousefromhouse

Odeslat příspěvekod mousefromhouse 13. 9. 2005 19:16

A taky absence kvalitniho freeware... Kdyz srovnam GentleMan a TotalCommander napriklad....
mousefromhouse

Předchozí stránkaDalší stránka