Dokument TO GO

O operačních systémech Windows 10 Mobile i Windows Phone, a jejich aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Hroch (novy) 6. 10. 2005 12:09

Zdravím.Mám Palm LD a nejsem schopen z PC korektně přenést (s využitím aplikace v PC) soubory a to hlavně z Wordu.Exel se mi zobrazuje na LD absolutně v pohodě.Někde jsem četl,že se s tím musím smířit.Poradí mi někdo zda je to normální,nebo se s tím dá něco dělat?
Hroch (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod AmPedro 6. 10. 2005 17:48

Pokud jde o češtinu tak to chce nastavit v Documets To Go na desktopu v
Tools > Preferences >

na zalozce General >
Handheld Destination Formats > Word processing >MS Word
Card Destination > Word processing > MS Word

na zalozce Exchange > Default Documents Format >
Word Processing > Word 6.0 7.0 (95) nebo RTF
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety," observed Benjamin Franklin, "deserve neither liberty nor safety."
AmPedro
Junior

Odeslat příspěvekod Hroch (novy) 6. 10. 2005 18:19

Zdravím a děkuji za radu.Po nastavení je to boužel ještě horší.Při původním nastavení to ořezalo pouze háčky na r atd.Po vámi doporučeném nastavení se písmena Ř jevila jako přeškrtnuté O.
Myslíte,že jsem něco udělal špatně?
Hroch (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod AmPedro 6. 10. 2005 19:10

No ještě to chce vypnout Enable Font Viewing v Preferences v otevřeném dokumentu wordu v Palmu, pak už by čeština měla být ok.
Nebudou ale k dispozici Arial, Times a Courier fonty jen systemový palm, problém je že tyto fonty od Dataviz nejsou lokalizované.
AmPedro
Junior

Odeslat příspěvekod Hroch (novy) 6. 10. 2005 19:29

Děkuji za radu.Jen je na mě třeba česky,protože v Palmu mám češtinu.Půjde to?
Hroch (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod AmPedro 6. 10. 2005 19:37

Jo vzal sem to fofrem pardon, ja pouzivam sice jen malou PiLoc cestinu - tedy lokalizovany vstup a font, snad to bude stejne.
V Documents na LD stačí otevřít jakýkoliv word dokument a v horním menu otevrit File > Preferences a tam zrusit zaskrtnutí polozky Enable Font Viewing dat ok a čestina v dokumentu by mela byt ok.

Doplnění : v Documets To Go mi čeština při vypnutém Enable Font Viewing funguje i při plném počeštění systému (PiLoc 3.6)
Pokud se stale nevyjadruji srozumitelne a beru to moc hakem tak se omlouvam.
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety," observed Benjamin Franklin, "deserve neither liberty nor safety."
AmPedro
Junior

Odeslat příspěvekod Hroch (novy) 6. 10. 2005 19:48

Ani nevíte jak vám děkuji.Již je vše v pořádku.Co já se už navymýšlel a prosil o rady.
Ještě jednu prosbu.Pokud si stáhnu nyní přes e-mail přílohy,budou korektně zobrazovat češtinu?Pokud ne,co mám proto udělat?
Hroch (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod AmPedro 6. 10. 2005 19:58

Za málo :) hlavne ze to funguje.
No čeština ve word a excel dokumentech, ktere přijdou jako přílohy v emailu, by podle mých zkušeností měla být ok. K otevření se totiž také použijí Doc To Go.
AmPedro
Junior

Odeslat příspěvekod Hroch (novy) 6. 10. 2005 20:13

V případě,že budu mít potíže s nastavením spojení s mobilem,mohu vás požádat o radu?
Hroch (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod AmPedro 6. 10. 2005 21:07

Jo v pohode :-) pokud vedet tak poradim.
AmPedro
Junior

Odeslat příspěvekod Hroch (novy) 7. 10. 2005 09:45

Jak je to s grafy v Exelu.Jde je nějak na Palmu LD zprovoznit?
Hroch (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod AmPedro 7. 10. 2005 12:18

Jo DocToGo umí grafy docela dobře.

Otevířt stavající nebo nově vytvořit graf se nechá v otevřeném excel nebo sheet2go souboru přes ikonu Chart na dolní liště s ikonami, pokud tam přímo ikona chart není (většinou) tak ťuknutím na ikonu šipky na stejné liště se otevře postrání menu kde zmíněná ikona chart bude.

Pokud by ani tam nebyla tak přes Menu > File > Customize Toolbar > se necha ikona Chart na dolni lištu přidat.

btw Pokud je graf v excelovském souboru vytvořen jako samostatný list tak stejně i v DocToGo bude graf také jako další list (sheet) v souboru.

upraveno > a jen poznámka aby DocToGo s grafy uměl pracovat je potřeba mít verzi Premium s nainstalovanou podporu pro grafy - instaluje se standardně s Doc To Go pokud se nemění instalační konfigurace.
Naposledy upravil AmPedro dne 7. 10. 2005 22:06, celkově upraveno 2
AmPedro
Junior

Odeslat příspěvekod Hroch (novy) 7. 10. 2005 14:48

Nešlo mi ani tak o to vytvářet grafy v PDA,ale spíše stáhnout z PC.To jde také?
Hroch (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod Hroch (novy) 7. 10. 2005 15:32

Odpovídá mito,že funkce je dostupná pouze pro TO GO Profesional edition.Přitom když se podívám na svou verzi,tak je to právě ona.Je možné,že nemám na PDA něco nainstalováno?
Hroch (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod AmPedro 7. 10. 2005 17:47

Grafy prenaset z desktopu v ramci excel souboru je samozrejme mozne, ale az od verze Premium :?
Mea Culpa neuvedomil jsem si ze k LD je prilozen jen balik Professional, ktery nema podporu grafu, sorry za zbytecnou namahu s tim zkousenim :(
AmPedro
Junior

Další stránka