Soutěž o 100 BMW

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Hrajete?
Konec hlasování: 5. 1. 2009 11:36
Hraju a utratil jsem desetitisíce 0 %  0%  [ 0 ]
Hraju a utratil jsem několik tisíc 0 %  0%  [ 0 ]
Hraju a utratil jsem několik set 0 %  0%  [ 0 ]
Zkusil jsem to ale včas jsem přestal 1 %  5%  [ 1 ]
Nehraju 19 %  95%  [ 19 ]
Celkem hlasů : 20

Odeslat příspěvekod TrueFriend 18. 1. 2009 11:42

proboha, měsíc :shock: :shock: škoda že se nedá spojit s někým z vedení firmy organizátora hry >:-( fakt by mne zajímalo jestli můj počet bodů byl ten den výherní, aby člověk nad tím jen mávnul rukou, nebo věděl jestli to má vůbec cenu řešit. Jednou jsem již nahrál co jsem nahrál a musím věřit, že ten počet bodů je výherní. Přeci se toho nevzdám :-D No uvidíme kdo se 14.1.2009 objeví na webu hry na místě výherce ;-) jestli já s iniciály LK nebo někdo jiný :D
TrueFriend
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vladik 21. 1. 2009 08:16

To jsou čachry, dělaj machry se soutěží, 2x do měsíce mi přijde SMS abych hrál, ale ani náhodou, je to děsně nejistý a potom co tu někteří píšou, jak mají bordel v systému, je to o to horší, soutěž už pořádají 3 měsíc, tak by to mělo jet jak na drátkách, taky by mě zajímalo, kolik je potřeba prosmskovat a výhru a kolik nahrabat bodů. A nikdo kdo tu soutěžil nevyhrál ani nějakou tu nišší cenu? Mám takový dojem že výherci jsou nastrčení, nebo smskovali tak dlouho až prosmskovali tolik, že si to auto těma smskama zaplatili.
Vladik
Junior

Odeslat příspěvekod Michal P 21. 1. 2009 12:10

Vladik píše:... smskovali tak dlouho až prosmskovali tolik, že si to auto těma smskama zaplatili.

Jo tak to funguje. A to se vyplatí.
...
O2 samozřejmě.
...
Michal P
Pokročilý

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 21. 1. 2009 12:31

To už je lepší si to auto zajít koupit a udělat si výbavu na přání, než spoléhat na bláhové naděje. A to jsem to chtěl blbec prvně zkusit, válí se mi doma pár O2 čísel. Asi je zruším.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod TrueFriend 22. 1. 2009 01:49

Tak jsem se po delší době podíval zase na ty jejich stránky a na seznam výherců. Co mne celkem překvapilo, tak že poslední dobou vyhrávají čímdál víc firmy, než jednotliví zákazníci. Co to je za spravedlnost? Přeci v každé hře by měli být všechny strany na stejné úrovni a ne jedna strana zvýhodněna. Jak finančně, tak i jinak. Škoda, že v tomhle státě si může dát firma jakékoliv hovory a SMS do nákladů a vlastně čím víc provolá, tím víc vydělá a ikdyby nevyhrála >:-( protože pak v rámci provolaných peněz dotává další a další slevy na volání od operátora v rámci výhodnějších balíčků :oops: to je dost nefér od operátora, že uznává také pokud někdo hraje za celou společnost. Kdybych šel, oslovil společnost, že jí proSMSkuju 70 tisíc, tak by mě možná určitě ještě zaplatily, protože se jim to vrátí pak v dalších měsících ve zvýhodněných balíčcích pro firmy :grr:
Prý že je hra pro zákazníky O2. Ale firma není zákazník, ikdyž se tak bere z pohledu stran. Ale firma přeci není zákazník jako takový. Firma je prostě firma. A i smlouvy uzavřené s operátorem je úplně jiná než uzavřená se ZÁKAZNÍKEM. Je to tedy jedna z dalších lží O2 ? Firma je jen zákazník z pohledu stran "zákazník" a "poskytovatel služeb"... to pak o firmě se dá mluvit jako o zákazníkovi, ale pokud auto vyhraje firma... tak to auto nevyhrál nikde z firmy, ale firma jako taková... a pokud vím, tak v podmínkách soutěže jsem nečetl že se hry mohou zúčastnit také firmy!! Vždyť přeci firm aje společenství lidí a je tedy předpokladem, že se na výhře podílali společně a ať mi někdo řekne, že toto není zvýhodnění. Je to hnus!!
To, že soutěží jeden člověk a radí se s rodinou a hledá na internetu, apod. Tak přeci není to samé, když je nějaká společnost o cca 50-100lidí, která společně soutěží a cíleně vyhraje aouto za někoho, kdo vůbec nesoutěžil... to by se tedy pak mělo prokazovat majiteli té firmy, že soutěžil on. Nebo se pletu?? Předpokladem k soutěžení je přeci volný čas na soutěžení. To by se jistě finančímu úřadu nelíbilo, že firma v době pracovní doby hraje nějakou hru za firmu. A pokud ano, tak to tedy musí být firma plná lemplů, která nemá co napráci a je její existence zbytečná. Což dokazuje i to, že daná firma vyhraje. To je můj názor.
Další podvod a nadržování je, pokud je tedy uznáno, že může hrát firma, tak by operátor podle smluv co jsou pro firmy musel umožnit každé firmě, aby každý firemní mobil co je v dané firmě na tom operátorovi mohl soutěžit. To znamená, že příjde jedna otázka na jeden mobil, ale odpovědět na ni může kdokoli z celé firmy z jakéhokoliv mobilního telefonu v té firmě. Protože pokud hraje někdo za firmu, musí mu být umožněno tedy hrát na účet firmy... Tak to nařizují smlouvy mezi firmou a operátorem (ne mezi zákazníkem a operátorem)!! Pokud tedy firma bude mít 100zaměstnanců a na jeden z těch firemních mobilů příjde otázka, může odpovědět kdokoliv jiný z té firmy... prostě kdo to bude vědět. A ať mi nikldo neříká, že toto není nadržování. Sice operátor říká, že soutěžní číslo je soutěžní číslo, ale co VPNky? Neznám firmu, která nemá v dnešní době firemní VPNku a není problém nastavit jako jedno idetifikační telefonní číslo na všechny mobilní telefony ve firmě. Natož aby byl problém nastavit VPN tak, aby ta SMS s otázkou se poslala na všechny mobilní telefony ve firmě. Toto je opravdu hyperhnus!!!
Naposledy upravil TrueFriend dne 22. 1. 2009 22:40, celkově upraveno 1
TrueFriend
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vladik 22. 1. 2009 14:37

A proto je lepší nesoutěžit, podle mě vyhráli všichni co se týhle nevyhratelný soutěže nezůčastnili. Kdyby to aspoň všechno fungovalo, ale ti co soutěžili měli většinou nějaký problém s komunikací nebo se systémem, tak se jim nenačítali body, takže reklamují a oni jim to sice vrátí, ale ne hotovost, pouze že budou strhávat z faktur, takže si soutěžící předplatili telefonování na pár let dopředu(myslím ty kteří soutěžili hodně)
Vladik
Junior

Odeslat příspěvekod Michal P 23. 1. 2009 14:28

Ono mě překvapuje kolik lidí si myslí že zrovna oni budou ti co pošlou nejvíce sms a že oni to vyhrají. Jen tady na fóru se objevili dva kteří se tím pochlubili.

O2 má cca 5 000 000 zákazníků. Pokud budu uvažovat, že jeden z sta do té hry půjde tak to máme 50 000 hráčů. Když budu počítat že 90% to nevydrží a vzdá to tak máme 5000 lidí rozhodnutých jít si za svým snem.
Myslím si že jeden člověk z tisíce není až tak nereálný odhad, bude jich spíš víc než míň.

Na jedno auto tak připadá 50 zapálených hráčů investujících vysoké částky a skálopevně věřících si, že zrovna oni jsou ti štastní. :hm :hm :hm

Je to jen takové moje zamyšlení, možná někdo zná skutečná čísla...
...
Michal P
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TrueFriend 25. 1. 2009 19:04

TrueFriend píše:... No uvidíme kdo se 14.1.2009 objeví na webu hry na místě výherce ;-) jestli já s iniciály LK nebo někdo jiný :D

Tak dnes přidali na svém webu zase několik výherců. Včetně 14.1.2009 a jaké překvapení, že L.K. nevyhrál :-D Na tom místě je nějaký Václav Bořek Dohalský z Prahy. To by mne zajímalo kolik měl bodů on :-D třeba měl víc jak 22 541 650 bodů, které jsem v ten den nahrál já.
Asi mu zavolám a zeptám se :-D
Co si o tom myslíte vy? Mám, nebo ne?
TrueFriend
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vladik 26. 1. 2009 09:31

Zavolej, také by mě zajímalo kolik je třeba utratit na výhru. nikdy bych nesoutěžil ale jen tak ze zvědavosti. :-[
Vladik
Junior

Odeslat příspěvekod Michal P 26. 1. 2009 20:56

No možná to bude o něco míň než je hodnota výhry. :hm
...
Michal P
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TrueFriend 27. 1. 2009 12:54

Nechám to až bude na webu zveřejněno video s výhercem. Ptají se tam vždy na strategii, tak by mne zajímalo, zdali hrál také celý den jako já ;-) když neřekne, nebo neřekne že hrál celý den tak mu zavolám :-)
Mimochodem zjistil jsem, že ten výherce je nějaký syn hraběte tak to bude obzvláště zajímavé :-D
TrueFriend
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TrueFriend 29. 1. 2009 14:54

Tak už nám zveřejnili video. Mno, zajímavé :-D pán začal "hodně pozdě" odpoledne :-D Vím, že nejdůležitější je počet bodů za den. Neříkám, že jsem věděl všechno, ale když jsem spadl na první úroveň, tak jsem to rychle zase dohnal. Tak to vypadá teda na nějaký ten telefonát :o) :-)
Mimochodem mou reklamaci neuznali. Prý na straně Upstream nevznikl žádný problém a mám se obrátit na operátora. Tak jsem se obrátil a Ti zase, že je chyba u Upstreamu a tam opět, že je chyba na O2 a pak jsem na O2 volal ještě 2x ale stále opakovali, že je chyba pravděpodobně na straně Upstream. Takže asi ty dvě strany nedonutím, aby se dohodli mezi sebou na čí straně je vlastně chyba. Přeci nejsem rozhodčí, abych jim říkal co mají dělat nebo jak věci zařizovat aby se vyřídily a také mají nějaké oddělení, které tyto věci vyřizuje. Nebo se mýlím ??? Asitak za 10 minut vteřin mi po těchto hovorech přišla zpráva, že mám podle všeobecných podmínek (bod 3.2.1.) zaplatit mimořádnou záruku do 24 hodin od doručení smsky nebo mi prý podle bodu 5.2.5. všeobecných podmínek operátora přijedou domů peníze vymoci osobně formou předání dokumentu o okamžitém uhrazení částky :!: Celkem mne překvapili, vzhledem k tomu, že ochotně spolupracuji a zaplacení prohraných financí se nebráním, ale myslel jsem, že měsíční platby jsou od Toho, aby s nimi operátor mohl počítat ve stanovenou dobu a že funguje nějaký účetní systém, nebo již existuje nový druh účetnictví o kterém nevím ??? Žeby nějaké "bokovky" ? Celkem mne tedy zaráží, že takto operátor bezdůvodně vyhrožuje, nebo se domáhá peněz dříve, než uplyne jakékoliv zúčtovací období. Celkem by mne zajímalo, jak by na mne koukala asi účetní, když kdych soutěžil za firmu. Chápu, že se takto třeba operátor může chránit, aby peníze dostal, ale tímto způsobem? To je celkem drsný způsob. Vzpomínám na dobu, kdy jsem měl na účtě přeplatek jen pár korun a donutit je, aby mi vrátili ten přeplatek byl celkem nadlidský úkol - (cca 6 měsíců jsem z nich doloval 38Kč, div se to nedalo k soudu). Nabídky typu, ždali ty peníze nechci převést do dalších měsíců na poskytnuté služby jsem samozřejmě odmítl :-D
Nezbývá tedy asi nic jiného, než tuto "mimořádnou záruku" zaplatit. Naštěstí jsem předpokládal, že operátor tento náhlý krok udělá, protože jsem na internetu již četl v jednom fóru, jaké praktiky operátor uskutečňuje na své zákazníky.
Závěrem musím říct, že ačkoliv se to zdá asi nemožné, tak operátorovi poslední dobou věnuju více a více svého volného času, což má za následek také problémy v práci. Musím si brát náhlé dovolené, náhlé výdaje kdy si operátor usmyslí. apod.
Například jen to, že mi operátor odelal SMS o tom, že do 24 hodin od odeslání SMS navštívit pobočku O2 a okamžitě zplatit tu záruku, tak má za následek to, že jsem si opět musel vzít dovolenou, protože nejbližší pobočka O2 je cca 20km na které se během dne vyskytuje dost lidí. Navíc se tam nemá člověk jak dostat tak rychle, když hrál o auto, které nevyhrál :eh ale to jim asi nedochází :-!
To už je pátá dovolená kvůli O2, ale ty předtím byly kvůli návštěvám Upstreamu a O2 v Praze.
Pak čas v mém volnu, kdy mi stále volá operátor kdy co jak zaplatím, apod.
Mám pocit, že si O2 všimlo jak jsem vyjimečný člověk a má o mne zájem a zřejmě chce, abych se k nim na nějakou tu pobočku odstěhoval a platil jim od rána do večera za každý krok co udělám a nejlépe hned. Nač přeci čekat měsíc, když to chudák zákazník přeci může zaplatit hned kdy si O2 zákazníkovi pošle SMS aby přišel a zaplatil. Vždyť žijeme přeci v právním státě, zde je ochrana přeci tak dokonalá a silná, žeby si toto nikdo nikdy nedovolil :-D :-D
Doby, kdy člověk volal na infolinku s problémem a hovor končil slovy "Tak my Vám tam pošleme technika" tak ty jsou už dávno pryč. Dnes je v módě rozhovor končit slovy "Tak my Vám tam pošleme vymahače" :D :love: :D ... vlastně, nač volat... když to může operátor zákazníkovi oznámit SMSkou 8-) :-D :-D

Dle mého názoru O2 kazí dobré jmého společnosti Upstream což i mne samotného celkem mrzí. Soutěž mi příjde jako zajímavá a pro lidi se smyslem pro hru i dost napínavá, ale zřejmě má operátor O2 problém se vypořádat se systémem hry i z účetního hlediska a nejen s tím jak hra probíhá (konkrétně prodlevy v SMS zprávách, chybové hlášky od operátora, chybovost s doručením SMS dle lokality ze které se SMS odesílá, atd, atd, atd...).
TrueFriend
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod o100bmw 30. 1. 2009 07:09

Pokud se k Tobě opravdu tak chovali, je to síla, skoro na stěžování si někde, kde se zabývají ochranou spotřebytelů!

Každopádně něco o fungování premium sms vím a bohužel, O2 s průběhem soutěže nemá v podstatě nic společného, vše pro ní dělá upstream. O2 pouze použije soutěž k propagaci, schrábne téměř polovinu částky z každých 30kč(možná získá téměř celou částku, kromě provize upstreamu, ale to záleží, jaký mají smluvní vztah), rozdá výhry a zaplatí reklamní kampaň. Naproti tomu upstream připravuje vše ostatní - systém vyhodnocování a celého provozu soutěže, vybírá otázky, vyhodnocuje odpovědi atd.

Jinak by mě opravdu moc zajímalo, kolik lidi vrazili do odeslaných sms, ale předpokládám, že při podepisování předávacího protokolu se podepisuje určitá smlouva o mlčenlivosti(pokud tedy není soutěž opravdu zfalšovaná, ale to pochybuji), tudíž se asi částky nedozvíme. Možná to z někoho někdy vypadne u piva v hospodě, ale to už o nic nepůjde.
o100bmw
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Danielcz6 2. 2. 2009 15:21

Možná jsem naivní a možná mám špatný dotaz, ale zeptám se. Hlavou mi vrtá několik otázek stále dokola.
Proč na té stránce nejsou k dispozici výsledky hned po skončení soutěžního dne? Proč v podmínkách není vysvětleno, co to znamená, když je výherce v procesu ověřování? Mám si pod tím představit, že se pak v systému dívají na jaké otázky výherce odpověděl a v podstatě sami kontrolují vlastní otázky, zdali tomu výherci nedali nějakou otázku, na kterou špatně odpověděl ale systém ji vyhodnotil jako správnou? A tím by ztratil šanci na výhru.
Nebo si mám pod tím představit že se tomu výherci nějak nabourají do mobilu a zkoumají co všechno kdy psal a dělal? Nebo se u operátora ověřuje zdali výherce zaplatil za poskytnuté služby? Vůbec mi nejde celou soutěž do hlavy co konkrétně se ověřuje. A když volám na infolinku soutěže tak tam mi jen řeknou, že se ověřuje výherce a víc k tomu neřeknou ani slovo. Zajímalo by mne co konkrétně se ověřuje. Copak je to tak tajná informace, že to nikdo nesmí vědět? To se snad ověřuje ten výherce v databázi policie, FBI, BIS, atd, jestli výherce nění vrah, lupič nebo nějaký dealer? Že je to tak tajné?? Chudáci soutěžící, pokud za jejich zády něco operátor dělá s údaji které poskytnul. U jiných her je toto poskytováno.
Zajímalo by mne také proč v podmínkách píší že si provozovatel uchovává 9 dalších výherců pro případ neověření výherce, ale na internetu zveřejňuje jen toho nejlepšího. Myslím si, že pokud do soutěže někdo vrazí 70 nebo méně tisíc, tak má právo vědět alespoň na jakém místě se umístil za výherci. Od pravěku se udávají alespoň první 3 výherci. Chápu, že druhý a třetí výherce nic nedostane, ale ikdyž nic nedostane, je to přeci hra a kvůli výsledkům se hra dělá i kdyby další nic nevyhráli. V podstatě si nevybavuji hru, kde by někdo hrál a po skončení soutěže se každý hráč nedozvěděl s jakým výsledkem skončil. Navíc v zákoně je také definován význam slova soutěž. Takže tím, že O2 neposkytuje hráčovi jeho umístění vlastně O2 porušuje zákon. Ani mne to nepřekvapuje. Výsledek nemusí být nikde zveřejněn (třeba na internetu) ale hráči nesmí být odepřena možnost se o svém umístění dozvědět.
Danielcz6
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TrueFriend 3. 2. 2009 00:51

Je pravda, že v podmínkách o tomto nic není. Ověřování platby za ty SMS to ale myslím si nebude, protože v podmínkách mají psáno že všechny neuhrazené částky musí být splaceny do doby převzetí výhry. Z toho usuzuji, že za výherce je považován i dlužník. Viděl bych to spíše na tu kontrolu těch otázek. Vybírá je přeci systém a i systém se může někdy splést. Možná se může zdát, že systém kontroly je právě tou "dírou" kdy si může normální člověk říci, že právě v té době si vedení operátora hledá toho svého koně kterému by BMW dalo.
Možná je hra tak moc spravedlivá, až se zdá být až takovým podvodem na lidi. Asi jedině čas ukáže. Každopádně pokud bych měl soudit hru podle podmínek operátora tak si na sebe operátor ušil pěkný bič jak na sebe tak na ty lidi co vyhrávají, protože v těch podmínkách co určuje operátor jak se zachová k výhercům porušuje ssnad všechny body.
Například se píše, že operátor do dvou dnů informuje výherce o tom že vyhrál. Na videích výherci říkají že je O2 kontaktovalo až po 10-14ti dnech. To rozhodně není fér vzhledem k tomu, že operátor udává také doby, kdy si má výherce svou cenu převzít. Do 30ti dnů, jinak je provozovatel oprávněn předat cenu někomu jinému.
Danieli máš pravdu v tom žeby se výsledky někde objevit měli. Alespoň odesláním SMS zprávy po uzavření ověřování, kdy by člověk dostal SMS s textem "Umístil jste se na 5.místě. Výherce dosáhl počtu xxxxx bodů a vy jste měl jen xx bodů. Nevyhrál jste, zkuste to příště znovu. Jako cenu útěchy Vám za účast v naší soutěži posíláme xx Kč k Vašemu stávajícímu kreditu.". Možná by to znělo jako výsměch, ale člověk by alespoň věděl, že je jeho herní snažení regulérně ukončeno. Vždyť jeden výherce čeká na to jak dopadl neuvěřitelné skoro dva měsíce!!(výhra dne 11.12.2008). To O2 marně hledá svého výherce??? Já myslel že výherce hledá O2 aby vyhrál cenu a ne obráceně.
Štěstí je, že se nehraje o soutěž s celoživotní dobou trvání. Někteří výherci by se asi své výhry nikdy nedočkali :-D
Na infolince Ti toho asi moc neřeknou. Tam Ti jen řeknou to co je v pravidlech a na co se to vztahuje nebo na čem to závisí případně co jaký bod ovlivňuje aby byl platný nebo neplatný.
Je fakt, že podle těch videí na stránce se zdá, že Ti lidé vyhráli jen posazení se do auta a ne auto jako takové. Vždycky jsem si přál jezdit po republice v nějakém nablýskaném autě a zvát lidi aby se do něj posadili a řekli mi jak se v něm cejtěj abych viděl jejich zasněné výrazy :-D jak tak sleduji, tak O2 mi to splnilo dokonale a můžu tyto výrazy sledovat na internetu :-D co víc si přát :-D škodajen, že už na těch videích není ta část, kdy ty výherce se snažej z těch aut dostat a jak jim mává O2 když pak od toho výherce odjíždějí v jejich vyhraném autě a oni celí rozzáření že vyhráli auto mávají kusem papíru zvaného certifikát a jsou celí šťastní jak vyhráli auto :-D to by mohlo bejt taky zajímavý. A vůbec nejzajímavější by mohlo být sledovat jejich výrazy až v hospodě řeknou že vyhráli auto. Ostatní řeknou Tak nám ho ukaž a výherce vytáhne z tašky zatavenej papír kde je to auto vyfocený :-D a pak podruhé, až bude O2 výhercům posílat SMS zprávy, že kamióny s jejich cenami se po cestě do ČR ztratili kdoví kde :-D Takhle hra by se měla jmenovat "Zabijte mravence granátem na 100METrů" :-D kdo se trefí dostane panáka :-D
Proti soutěži nemám jinak žádné výhrady. Je to hodně dobrý nápad i myšlenka. Hraní je taky asi bez problémů. SMS zprávy se snaží chodit rychle. Ale provedení po ukončení hry je dost mizerné. Jak již Daniel zmínil tak v podstatě žádná výsledková listina výherců a žádné zveřejnění stavu. V hráčích se zbytečně vzbuzuje nejistota a v lidech, kteří ještě nehráli a chtěli by to zkusit tak vzbuzuje tato hra pochyby. Jestli jsou oprávněné nebo ne ukáže jedině čas.
TrueFriend
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka