od TrueFriend 27. 8. 2009 22:03
Zajímavé reportáže o O2, avšak mne ani nepřekvapují. Toto jsou naštěstí problémy o kterých se lidi dozvěděli a které zažily. V tom mém případě dost hraje roli náhoda díky které jsem se o tomto co se stalo vůbec dozvěděl, jinak bych standartně žil v domění, že jsem prostě nevyhrál tak mám smůlu... mávnul bych rukou a řekl "život jde dál". Ale jeden již zmiňovaný telefonát znamenal jinou cestu a vyvedl mne z mého omylu. Mé další snažení a cesta po schodech obtíží je opět o něco dál. A já jsem se opět vrátil, abych napsal zdali můj problém byl vyřešen úspěšně a jestli se již proháním po silnicích českých BMW řady 1, nebo nikoliv...
Od skončení soutěže a vyhlášení výherců jsem kontaktoval často O2 kde infolinka O2 efektivně bránila v komunikaci s někým z jejich vedení tím, že mne jednoduše nespojila již po stovkách provolaných minut. Bohužel jediná cesta jak donutit pracovníky infolinky mne spojit s někým z jejich nadřízených, nebo přímo s vedením byla takatová, že jsem si musel vymyslet důvod, který by pracovník infolinky vyřešit nemohl. Po půl roce snažení volání na ifolinku O2 jsem byl tedy konečně spojen s někým kdo má oprávnění, moc, nebo zkrátka možnost danou věc řešit. Sdělil jsem svůj pravý problém a bylo mi sděleno že takovýto problém ani není v jejich systému zanamenán a neví se žebych si na takovouto věc stěžoval. Takže během celého půl roku co jsem cca každý 2-3den volal na infolinku O2 že mám tento problém se ani jeden ze zaměstnanců infolinky O2 neobtěžoval tento problém alespoň zapsat do systému aby ho vůbec někdo mohl řešit. No dobře, ok... věc jsem sdělil tedy někomu s vyššími pravomocemi, tak jsem doufal, že bude řešení v dohlednu... Pracovník s vyší mocí mi oznámil že se na celou tu věc podívá a dá mi do týdne vědět jak to dopadlo. Po týdnu čekání se konečně ozval telefon s řešením, které mne opět připoutalo na lůžko bezmoci. Slova pracovníka byla "Tady máte přímý kontakt na pracovníka Upstream který má na starost soutěž co proběhla. Tak mu zkuste napsat. Pokud by se neozýval tak mi zavolejte.". Mno, paráda... ale lepší než to volání na infolinky bez možnosti jakéhokoliv kontaktu. Píšu tedy pracovníkovi do Upstreamu... k mé smůle musím začít komunikovat v anglickém jazyce, takže mou lámanou angličtinou tedy hrdě píši na e-mail který jsem dostal od O2 kde jsem popsal problém. Během tří dnů mi přišla jasná a stručná odpověď, že nemají můj průběh soutěžení celý a že je problém někde na straně operátora, protože dle systému Upstream jsem sice soutěžil, ale O2 nedodalo/neověřilo všechny zprávy soutěžního dne, ale pouze část. Při telefonickém kontaktu s Upstream jsem dále zjistil, že s tím problém byl i u některých ostatních soutěžících ale že v tom fofru který byl kvůli tomu že se soutěžilo denně. Ze strany Upstreamu problém prý nebyl,protože je prý jejich systém vybavený na mnohem větší a náročnější soutěže podobného charakteru i v jiných zemích. Prý ze strany O2 byl ale problém s dobou po kterou ověřovalo zaslané sms apod. Vzhledem k tomu, že se hrálo každý den, tak prostě to ověřování trvalo i několik týdnů. Prý by na tomto místě prostor pro takovouto chybu být mohl, ale na chybu by se prý zřejmě nepřišlo hned během soutěžení, když by si nějaký účastník soutěže pak nezjišťoval jak dopadl. Během našeho rozhovoru mi nepřímo pracovník Upstream potvrdil, že i vyhlášení výsledků soutěže proto ani nedoporučili, protože se v tomto prostě stát chyba může ale vše se dá nějakým způsobem zpětně dohledat. Bohužel ale pouze na vyžádání. Pracovník Upstream řekl že pouze zpracovávali předané informace od O2 (zprávy, pokyny, případně chyby nebo také zařízení která soutěží) a pak výsledky zpracuje. Pokud by se O2 rozhodlo, že "se spletlo" a dodaly by při ověřování výsledků SMS soutěže jiné hodnoty, než by měl Upstream, tak se za platné považují ty od O2 operátora a hodnoty z Upstream by pozbyly platnosti.
Cesta tedy vede opět k O2, což mi doporučil i pracovník Upstreamu. Pokud mi prý v době soutěže přišly nějaké chybové zprávy, tak se mohlo třeba stát, že právě kvůli nim operátor shledal, že nebude platný výsledek. Počet zpráv, které byly operátorem O2 při ověřování potvrzeny jako platné bylo 71 zpráv. Což by odpovídalo počtu zaslaných soutěžních zpráv do první chybové zprávy co mi přišla od O2. Domnívám se tedy, že na základě těchto chybových zpráv bylo z nějakého důvodu moje soutěžní snažení přerušeno nebo nadále považováno za nesoutěžní. Ale jsou to jen doměnky. Proto musím opět kontaktovat O2. Stále mi bohužel není jasné proč veškeré takovéto jednání mezi těmito dvoumi korporacemi musím obstarávat já a proč se tedy nedohodnou sami. Vždyť pokud chtěli uspořádat tuto soutěž tak se přeci také dohodli a museli mezi sebou nějakým způsobem spolupracovat a komunikovat. A nyní po soutěži spolu komunikovat prostě nechtějí. To mají k sobě nějaký odpor, nebo to prostě nechápu. O2 dělá že se nezná s Upstream a Upstream se hrdě hlásí k soutěži kterou pro O2 zajišťovalo, ale jednat dále s nimi také nechce. Takže je to opět na mě... uvidíme jak to dopadne tentokrát. Pochybuji, že takovéto jednání může skončit úspěchem. Představa, že nebýt nějakého zpropadeného problému při mém soutěžení, tak jsem se již půl roku mohl po ulicích prohánět v BMW. A nebo bych se o této věci vůbec nedozvěděl a považoval bych hru za prohranou. Myslím že i to by bylo lepší nežli vědět to co se mi řeklo. Místo toho telefonuji, vyjednávám a přesvědčuji pracovníky O2 aby se o věc vůbec zajímaly. Ze strany Upstreamu jsem se s nějakou negací nesešel a ochotně a hlavně rychle se tím zabývali. Moje důveryhodnost ke společnosti Upstream opravdu stoupla, ačkoliv jsem si zpočátku myslel, že právě oni mohou za tento problém. Ale kdoví, třeba mohou... každopádně udělali ten krok, že mne kontaktovali a celou věc mi vysvětlili jak se věci mají a kde mohou být příčiny a jak by se to dalo vyřešit. Bohužel toto o O2 říci opravdu nemohu. Od samého počátku během půl roku si hrají na to, že existují pouze infolinky a lidi kteří v O2 mají tu moc něco s problémy dělat se tak v podstatě za tyto infolinky shovávají. A ani po půl roce nebyl se mnou kdokoliv z O2 ochotný jednat, nebo mi nějak objasnit můj problém. Dokonce jsem si lží úplně jiného problému musel vynutit aby jsem byl přepojený alespoň na někoho kdo má vyšší moc, než infolinka a mohl tak problém řešit. U společnosti Upstream jsem během tří dnů zjistil v podstatě veškeré dostupné informace které jsem potřeboval vědět. Paradoxem je, že jsem jednal s Upstream, který není v ČR a s kterým jsem jednal naprosto nekvalitní angličtinou, kde bylo s podivem, že dokázali pracovníci Upstream pochopit co jsem potřeboval vědět. S O2 jsem jednal s brilantní češtinou, takže v rodném jazyce a O2 má po celé ČR několik stovek, neli tisíce poboček včetně té hlavní prosklené. Včetně několika desítek pracovnich a pracovníků na infolinkách, takže zaměstnává spousty lidí, ale NIKDO z těchto lidí mi nedokázal pomoci, nebo alespoň poradit tak, aby mne nasměroval k řešení mého problému - nějakým konkrétním způsobem v rámci společné spolupráce. Jak jsem již psal na začátku, tak až po týdnu mi po oznámení mého problému někomu z vedení O2 mi zavolali a s výsledkem takovým že mi dali "pouze" kontakt na někoho v Upsteramu. Nechápu kde je v O2 problém, ale je jen škoda, že O2 neproplácí za čas, který se věnuje infolince O2, protože podle výpisů co mám za volání na Infolinku měsíčně v desítkách až stovkách minut. Což ale ani tak není zapříčeněno neochotou pracovníků infolinky ale spíše dlouhou čekací dobou která je přes den 3-30minut.
Uvidíme, jak dopadne mé další snažení u O2...