Blokování hovorů/SMS z konkrétního čísla

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod gyoja 15. 1. 2009 20:44

Rád bych se zeptal, zda někdo máte zkušenost s blokováním hovorů a SMS z konkrétního tel. čísla. Jde mi o to, že mou přítelkyni začal telefonicky otravovat psychopat a chceme ho blokovat. Odborníci na 4603 ovšem tvrdí každý něco jiného. Jeden říká, že to jde, druhý, že to nejde.
gyoja
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod snowboarder 15. 1. 2009 20:51

operátor to nemůže provést, každopádně to umí některé telefony, zejména Samsungy, nebo levné Nokie
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod gyoja 15. 1. 2009 20:57

Díky za rychlou, ovšem ne moc potěšující odpověď. A budu ještě otravovat. Lze někde na internetu zjistit přesně typy mobilů, co to umožňují?
Naposledy upravil gyoja dne 15. 1. 2009 21:00, celkově upraveno 1
gyoja
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CRAP 15. 1. 2009 21:14

Pokud volá psychopat, pak nejlepší metodou je nezvedat hovory a rovnou ho šoupnout do pošty. :idea:
CRAP
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 15. 1. 2009 21:21

gyoja: tak umí to 100% telefony s operačním systémem, pro které se vždy najde nějaká aplikace, dále Samsungy to mají naučený, tuším i LG, levné Nokie.. nebylo by lepší, kdybys nám řekl, jaký má přítelkyně telefon?

pro ostatní: nechte si ty hloupé poznámky, věnujte se tématu "blokování hovorů z konkrétního čísla"
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod gyoja 15. 1. 2009 21:24

Nokia 3200
gyoja
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod snowboarder 15. 1. 2009 21:52

tak ta to v sobě asi nemá :-/ u Nokií bez OS si to pamatuju jen u řady 1xxx. Pokud nechce vyměnit číslo, tak jedině vyměnit telefon
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod gyoja 15. 1. 2009 21:58

Snowboarder: Jo, s tím tak trošku počítáme, díky moc za pomoc.
A ostatním, co tu přispívali přeju, aby se jim nikdy nestalo, to co nám, protože tyhle věci se řeší velmi obtížně.
gyoja
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sandra 18. 1. 2009 16:42

Operátor může hovory z nechtěného čísla blokovat pouze ve spolupráci s Policií ČR, nicméně magor může zavolat z jiného čísla, takže je nejlepší číslo přítelkyně zlikvidovat a pořídit nové.
iPhone Xs :-*
sandra
Poslední varování

Odeslat příspěvekod xanderovitch_1 9. 7. 2009 00:04

Nejlepsi by byl telefon se Symbianem a pak uz jen MCLEANER.. funguje naprosto vyborne..
xanderovitch_1
Junior

Odeslat příspěvekod goob 9. 7. 2009 08:57

Je hloupé, že zákon v tomto myslí obtěžujícím voláním pouze obtěžování na tísňových linkách. Nicméně telekomunikační zákon 151/200 Sb. říká:

"Poskytovatel veřejné telefonní služby je povinen na žádost jeho účastníka na jeho náklady zajistit službu identifikace zlomyslných nebo obtěžujících volání, a to zpětně u konkrétních volání, která účastník označí jako zlomyslná nebo obtěžující, nejpozději však do dvou měsíců ode dne uskutečnění takového volání."

T-Mobile tohle dělá a dokonce se dá telefonní číslo i zablokovat. Je to ovšem zpoplatněno částkou 476 Kč vč. DPH. Je to ale jen u paušálů, jak se koukám do jejich ceníku.

Možná by stálo za úvahu poslat na obtěžující číslo SMS, že telefon zaznamenává každé obtěžující volání a pokud nepřestane, podáš trestní oznámení. A upřímně, než si nechat něco za SVOJE finance blokovat nebo kupovat nový telefon, který přítelkyně asi nepotřebuje, tak bych si chvíli počkal a pokud by to nepřestalo, tak bych šel na policii a podal tam trestní oznámení.
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dominikondrusek222 18. 8. 2009 21:15

hele kdyz mam nokii 6300 ma tu funkci ona?
dominikondrusek222
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xanderovitch_1 24. 8. 2009 23:52

Nokia 6300 tuto funkci nema. Nedavno jsem resil podobny problem a u policie CR mi bylo sdeleno, ze v pripade pokud nejde o neco zavazneho, ze to stejne nikdo resit nebude.
xanderovitch_1
Junior

Odeslat příspěvekod Mexxy 6. 12. 2009 11:28

Prosim vas jak udelam treba to, kdyz chci, aby mi jedno cislo nemohlo psat ani volat ? Jde to nejak bloknout nebo neco ?
Mexxy
Junior

Odeslat příspěvekod teplice 6. 12. 2009 11:38

Možná, co máš za telefon?
Myšpulín: Nevím mě živě moc neříká, byl jsem tam jen párkrát. Když potřebuju něco kolem PC tak se stejně zeptám v garáži, tam se nebojím že mě sjede někdo ve věku mýho syna :-D
teplice
Missák MobilMania

Další stránka