Mrtvý oxidovaný mobil: reklamoval někdo úspěšně (O2)?

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod keff 1. 2. 2009 17:41

Ahoj, mám mrtvý Samsung i600 (ukradli mi ho spolu s penězi na Rock for People, zabalený v igelitu, telefon pak po 3 týdnech našel nálezce (zloděj vzal peníze, zbytek zahodil) a vrátil, mezitím ale v pytlíku zkondenzovala vlhkost a mobil po dalších dvou měsících odešel - po zapnutí jen bílý displej).

Zkoušel jsem ho reklamovat u O2 (je v záruce), byl vrácen neopravený s poznámkou 'oxidace'. Týpek v obchodě mi ale radil, ať zkusím telefon ještě párkrát reklamovat v jiné prodejně, že prý třeba narazím na méně pozorného technika který vymění zoxidovanou desku.

Zkusil jste to někdo takhle? A uspěli jste s opravou oxidovaného mobilu na několikátý pokus? Anebo si servis jednou poznamená že mobil s daným IMEI je zoxidovaný a pak už jen vrací reklamace?

Díky za zkušenosti :)
keff
Junior

Odeslat příspěvekod MaTTo S 1. 2. 2009 18:11

Blbost , na mobil uz bude davno zrusena zaruka u vyrobcu a ziadny technik nieje taky sprosty aby ti vymenil zoxidovanu dosku - nebude to mat na triku a potom ju platit zo svojeho takze zabudni nato ... pripadne do zarucaku ked ti napisali oxidace - zrusena zaruka tak ti to na reklamaciu uz ani nevezmu -
A dosky sa nemenia len tak , najprv sa telefon diagnostikuje a opravuje , nemeni sa hned cela doska .
MaTTo S
Junior

Odeslat příspěvekod keff 1. 2. 2009 19:23

MaTTo S píše:Blbost , na mobil uz bude davno zrusena zaruka u vyrobcu

Já mám záruku jen u O2, a ta zrušena nebyla...
MaTTo S píše:a ziadny technik nieje taky sprosty aby ti vymenil zoxidovanu dosku - nebude to mat na triku a potom ju platit zo svojeho takze zabudni nato

To právě nevím jak to je - říkal jsem si že technik třeba může mít klasický přístup "to platí firma, ne já, mě to je jedno"

MaTTo S píše: ... pripadne do zarucaku ked ti napisali oxidace - zrusena zaruka tak ti to na reklamaciu uz ani nevezmu.
A dosky sa nemenia len tak , najprv sa telefon diagnostikuje a opravuje , nemeni sa hned cela doska .

... teď jsem si znova pozorně prohlédnul záručák a fakt - v rohu je připsáno 'oxidace'. Takže asi nic, díky :/
keff
Junior

Odeslat příspěvekod pete.vlk 1. 2. 2009 19:31

tohle je nejzákladnější věc,na kterou se v servise koukají.zároveň pochybuji,že to na nějaké prodejně vůbec přijmou,když máte takovou poznámku v záručním listu.takže by musel bejt člověk v prodejně za přepáškou slepý a potom servisní technik uplný b-b...
nechte si tu desku vyměnit někde za peníze,takových servisů je plno...
najivita je krásná,spíš bych to ale nazýval vyčů-aností
Nokia 8800 Carbon Arte, nově iPhone 3GS 16GB
když máš v p*deli deštník,neotvírej ho
pete.vlk
Junior

Odeslat příspěvekod igi 1. 2. 2009 19:39

pokial viem tak v obchode su povinny prevzat telefon na reklamaciu... cize aj ked ho rozmlatis kladivom (resp mas v zarucaku napisane oxidacia) tak ti ho musia zobrat, sanca ze ti ho opravia v zaruke bude asi mala :D
pochybujem ze by daky technik prehliadol zoxidovanu dosku... dost casto sa stava ze aj telefony ktore neboli v kontakte s kvapalinou vracaju so servisu s tym ze su zoxidovane
igi
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 1. 2. 2009 19:53

Tak hodně štěstí, ta šance je opravdu minimální.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod zivan 8. 2. 2009 11:53

To je lepsi ho posilat postou a doufat, ze ho nekde ztrati. Urcite vetsi sance nez uznani reklamace :)
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Pokročilý