Povzdechnutí nad absencí IrDA

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Fido+ 2. 6. 2011 14:06

Sasakr píše:A jak vůbec infraport, který v praxi fungoval tak maximálně na metr (myslím mezi telefony) může fungovat jako dálkové ovládání?

Budes se divit ale jako dalkove ovladani mi kdysi na P800 fungoval asi na 5 metru.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod dejvidek 8. 6. 2011 21:09

Povzdechnutí tedy vyplývá z toho, že již není možné u nových telefonů přepínat škodolibě všemožné televize a další zařízení :-) Vzhledem k tomu, že nové televize lze ovládat přes wi-fi (Samsung, Sony) tak infrák prostě zmizí v propadlišti dějin.
dejv
PS. N6600 sem také používal jako dálkové ovládání.
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Pan Kája 3. 7. 2011 18:00

dejvidek Myslím, že tohle z toho nevyplývá - ostatně, komu by nějak výrazně chybělo, že může škodolibě v elektru přepínat televize?:)
Ono se to dá prakticky využít, viz. jak jsem psal. Nevím kolik televizí na trhu se ovládá pomocí wi-fi, ale já se třeba v praktickém životě s takovou zatím nesetkal. Zatím jsem potkal jen ty na IrDa a vhledem k tomu, že třeba wi-fi je vedle toho dražší a těžkopádnější (pokud ten ovladač nemá nějaké speciální funkce), tak bych se nebál, že si IrDA ovladačů spotřebičů ještě nějaký ten čas užijeme. :-)
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Předchozí stránka