Používáte speciální software na zálohování telefonu?

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Aleš P. 8. 12. 2011 10:28

Řešíte nějak zálohu kontaktů, kalendáře a dalších cenných dat ve vašem mobilu? Pokud ano, zajímalo by nás jakým způsobem.

Využíváte lokální zálohy do PC či cloudu?

Používáte také speciální aplikace jako PhoneCopy pro zálohu či synchronizaci kontaktů mezi jednotlivými zařízeními? Případně jiný univerzální software jako například MOBILedit?

Díky všem za odpověď
externí redaktor e15.cz/finexpert a mobilmania.cz
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jmanek 8. 12. 2011 10:37

Systém, data, kontakty, sms - TitaniumBackup (full)
Kontakty separátně - Kies + Outlook
Speciální soft ne, cloud určitě v budoucnu...
jmanek
Junior

Odeslat příspěvekod Ganimoth 8. 12. 2011 10:41

Kontakty, kalendare atd klasicky do cloudu (google ucet)
Programy, data atd podobne jako jmanek pres TitaniumBackup.
Ganimoth
Junior

Odeslat příspěvekod TomasZmuda 8. 12. 2011 10:45

Všechno pouze Google sync, popřípadě aplikace přes MyBackup na kartu. Pokud mám na flash cizí telefon, tak osvědčený a výborný MyPhoneExplorer.
TomasZmuda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod nefir 8. 12. 2011 10:57

Kontakty, zprávy, kalendář == NokiaSuite
Aktivní poznámky a další soubory == TotalCommander a kopírování, ev. synchronizace
nefir
Junior

Odeslat příspěvekod cannon522 8. 12. 2011 11:07

samsung kies,na mobil Note
cannon522
Junior

Odeslat příspěvekod preearuzickp 8. 12. 2011 11:20

Já mám kontakty, kalendář a úkoly na googlu. Když si koupím nový telefon, nastavím mail for exchange. Nastavím účet google. Vše se začne synchronizovat a cca do 2 minut mám v telefonu komplet vše. Jinak program Nokia PC suite.
preearuzickp
Junior

Odeslat příspěvekod mobilman 8. 12. 2011 11:26

Android - ClockWorkMod backup, zalohuju kompletni ROMku vc.aplikaci a nastaveni a to pravidelne kazde 2 dny na SD kartu, starsi zalohy pak presouvam na PC a po nejake dobe (cca. mesic) mazu. Je to dobre hlavne diky tomu ze muzu otestovat jakoukoli alternativni ROM a potom se hned pripadne vratit na puvodni . Licence pro ROM Manager stala v marketu jen par korun a pritom to umi vsechno co potrebuju - komplet zalohu/backup. LG optimus 3D.
mobilman
Junior

Odeslat příspěvekod jj47 8. 12. 2011 11:37

iTunes, iCloud
iPhone 5 64 GB White
Surface Pro 3, Core i5, 8 GB RAM, 256 GB SSD
jj47
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pan_Filuta 8. 12. 2011 12:26

Existuje nějaká možnost zálohy pro Android nastavení aplikací bez rootu?
Pan_Filuta
Junior

Odeslat příspěvekod jakub.karasek 8. 12. 2011 12:34

Mam email na hotmailu, takze pouzivam synchronizaci pres exchange server m.hotmail.com. Diky tomu mam v telefonu, doma v outlooku a na serverech Microsoftu stejne emaily, kontakty, kalendar...
jakub.karasek
Junior

Odeslat příspěvekod Marpetka 8. 12. 2011 12:39

zálohuju do paměťovky přímo v mobilu a pak ještě v Nokia Suite,pro mě stačí :)
N 8210,3310,3410,N 3510,3510i,N 3220,6230i,N E65,6120classic,N70,N 95,5800 XM,N8-? nejspíš 808-než bude 808 měla bych fousy až na zem,takže můj první android HTC ONE X
Marpetka
Junior

Odeslat příspěvekod gepardic 8. 12. 2011 13:04

Na Androidu neřeším kontakty a kalendář... tohle řeší google.
Přidal jsem si ale pár věciček, na které google nemyslel: SMS Backup + ( https://market.android.com/details?id=c ... es.smssync ) ten umí zálohovat SMS do gmailu a call log do kalendáře, či gmailu, či obou zároveň. Samozřejmě se to děje automaticky a umí i všechno obnovit... úžasný nástroj zdarma.
Taky AppList ( https://market.android.com/details?id=cz.ox.AppList ) pouze 27kB aplikace, která umí jediné... automaticky vytváří seznam nainstalovaných aplikací a ukládá na SD kartu v podobě textového souboru. Ten si pak automaticky synchronizuji s DropBoxem.
A nakonec ROM Manager ( https://market.android.com/details?id=c ... rommanager ) aplikace, která by měla umět zálohovat všechno... celý systém, jeho aplikace i veškeré nastavení. Tady jsem ale žádnou ze záloh zatím nezkoušel obnovit, tak nemůžu přesně říct, jestli to tak skutečně funguje.

Pak je tam hodně aplikací, které umí zálohovat veškeré aplikace (soubory, ne jen jejich názvy) jen tak jako doplňkovou službu, ale moc zálohy zase škodí.
@iiic
gepardic
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fido+ 8. 12. 2011 13:13

Co jde to zálohuju na kartu. Kartu pak čas od času zálohuju jako image do pc a z image jeste obnovim na druhou kartu. Mam tak zalohu vseho na pc i na druhe karte pro pripad, ze by se neco stalo kdyz zrovna nejsem delsi dobu u pc.
Zadny specialni soft nepouzivam, protoze pro linux prakticky zadny neexistuje.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod TwinCZ 8. 12. 2011 14:04

Mám Android, zálohuju do Outlooku, protože když jsem si pořizoval Android, záloha na Googlu měla chybu v malé fotce u kontaktu. Nevím jestli už se Google pohl kupředu a umí větší fotku, zatím jsem to neřešil
TwinCZ
Kolemjdoucí

Další stránka