"Ztracené sms" i přes doručenku

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Daffid 14. 10. 2013 09:17

Dobrý den,

mám takový problém, který mi málem zničil vztah a proto to teď řeším.

Mám Sony xPeria Tipo + Android 4.0.4 + SMS aplikace Handcent + Vodafone a problém je ten, že mi občas nepřijde zpráva a přesto odesílateli přijde doručenka. Ne, že by mi třeba pípla a zmizela. Prostě vůbec nevím, že by něco přišlo.

A nevím, jestli hledat problém u operátora nebo někde jinde. V první chvíli jsem chtěl změnit operátora, ale pokud by byl problém v aplikaci pro správu SMS, tak by se tím nic nevyřešilo. Ale handcent je oblíbená a rozšířená aplikace a tohle by dělat neměla. Mohl bych ji na čas zakázat, ale vzhledem k nahodilosti "mizení zpráv" (někdy týden nic a pak třeba dvě po sobě) mi to nepřijde jako ideální řešení.

Máte s tímto problémem nějaké zkušenosti? Říkám si, že pokud přišla doručenka, bude problém na straně telefonu. Ale nevím kde konkrétně.

Jen pro jistotu - problém není ve mně, mobil je většinou zamknutý a když ne, tak s ním zrovna pracuji a žádné náhodné smazání nepřipadá v úvahu.
Daffid
Junior

Odeslat příspěvekod nitram47 14. 10. 2013 15:48

skús telefón sem-tam vypnúť a zapnúť.
ďalšia vec, choď do menu, otvor si originál aplikáciu správy a tam by mali byť všetky správy. pozeraj si to, ak sa tam správa objaví a v Handcente nie, vieš kde je problém.
osobne si myslím, že reštart pomôže, ak je problém v telefóne.
hard to the core

⇛Nie je umenie smiať sa keď sa ti chce plakať, ale vypiť keď sa ti chce grcať.
nitram47
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod brzdil987 14. 10. 2013 16:28

Me se stalo to ze kdyz mi nekdo volal tak mu to vyzvanelo, ale me ni. - telefon nevyzvanel ani nic nezobrazil, sms normalne chodili. Vyp-zap telefon a slo to normalne :o
brzdil987
Junior

Odeslat příspěvekod karminkotak 14. 10. 2013 17:02

podobny problem mala aj manzelka, az na to, ze pouziva 'hlupy telefon' LG Chocolate... nechodili jej sms odo mna... pomohlo to, ze vypla/zapla fon, potom sms dorazili naraz, ze ich bolo :) odvtedy ma prikaz vypinat obcas mobil, predsa len nie je stavany na to, aby fungoval 24/7
karminkotak
Junior

Odeslat příspěvekod Daffid 14. 10. 2013 18:37

Díky za rady. Telefon opravdu restartuji výjimečně. Teď jsem jo udělal a ani v defaultní aplikaci pro zprávy se ty ztracené zprávy neukázaly.

Byl jsem se zeptat u operátora a zkusí zjistit, jestli není chyba na jejich straně a dají mi vědět. Prozatím mi doporučili vypnout Handcent.
Daffid
Junior

Odeslat příspěvekod mimonaut 14. 10. 2013 18:46

Zkontroluj si nastavení data a času. Pokud se liší od skutečnosti, ve zprávách se neukazují, i když přijdou., :-)
mimonaut

Odeslat příspěvekod Daffid 14. 10. 2013 20:30

Obojí mám automaticky ze sítě.
Daffid
Junior

Odeslat příspěvekod herkuless 24. 5. 2014 22:46

Dobrý den, nechci zakládat nové téma.

Vlastním LG L9 II, mám Vodafone a občas mi nechodí sms z různých čísel, stává se to zcela náhodně , treba 1-2 smsky za tyden mi neprijdou (cca 10-20%) a přitom těm co mi ji odesilaji normalne prijde doručenka. Aji když restartuju telefon, tak mi ty zprávy nepříjdou a jsou prostě "navždy" ztraceny.
Dělalo mi to jak u JB, tak i ted čerstvě po aktualizaci na Kitkat. Na práci s smskami používám "vestavěnou" aplikaci co je v mobilu od začátku.

Nevíte kde by mohl být problém? U operátora? nebo v mobilním telefonu? Předem díky
herkuless
Junior

Odeslat příspěvekod malejarda 25. 5. 2014 06:39

Je mozne, ze se predmetne SMS odeslaly jako MMS a tvuj mobil je nedokaze prijmout nebo zobrazit. Zkus si poslat testovaci MMSku z Vodafone samoobsluhy.
malejarda
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 25. 5. 2014 06:42

Problém taky může být v tom, když je těch SMS v telefonu moc, když je uživatel zapomíná mazat.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Terminator3 25. 5. 2014 07:34

Vodafone...
Terminator3
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 25. 5. 2014 08:52

Co ie to Vodafone ....????
Já s ním NIKDY s SMSkama problém neměl.
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod herkuless 25. 5. 2014 08:57

Tak MMSka v klidu došla....mobil mám teprve pár měsíců a zas tolik smsek nedostávám, aby to bylo jejich množstvím...
herkuless
Junior

Odeslat příspěvekod berries 28. 12. 2014 17:59

Chtěla bych se zeptat, jestli nevíte, co by mohlo být za problém, když mi nechodí některé sms? Ovšem tento problém je jen s jedním konkrétním telefonním číslem, můj operátor je vodafone, na druhé straně t-mobile, můj telefon Nokia C5-03. Občas chodí zprávy normálně a všechny, občas mi zpráva nedojde vůbec, někdy se stane, že třeba 2 přijdou, třetí už ne.. Tenhle problém se stává dost často. Vodafone mi nijak nepomohl, mluvila jsem s operátorem několikrát, ale problém vůbec nevyřešil, jen mi řekl, že všechno mám správně nastavené. Takže tomu opravdu nerozumím, jestli je to operátorem, z mé nebo z druhé strany nebo telefonem.
Máte nějaké rady?
berries
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zvedavec1 8. 5. 2016 13:44

Mám stejný problém.

Operátor Vodafone, mám ho už 16 let (jeden z prvních zákazníku Oskar z edice 30000). Za celých těch 16 let mi občas nepřijde sms i když odesílateli přijde doručenka. Nemám se to tedy ani jak dozvědět, pouze když si protistrana stěžuje proč jsem neodepsal. Neumím určit číslo ale řekněme každá stá sms mi nepřijde. Telefon už mám dávno jiný, simkarta také několikrát vyměněna ale problém se ztracenýma sms přetrvává. Mám zaplé logování sms na Vodafone Parku a tam ty sms normálně vidím, o to je to horší. :-( A problém trvá celých těch 16 let. :D
10 SIN
20 GOTO HELL
Zvedavec1
Junior

Další stránka