od whatt 19. 6. 2014 12:34
I. Vodafone Samoobsluha
používám na Win 7, používal jsem i app na android
spokojenost: jak kdy, ze začátku jsem měl chuť od Vodafone odejít, protože mi 3 měsíce nešla samoobsluha a posílali špatně faktury (ty vlastně chodí i teď špatně).
zkušenosti: dlouhodobě se zlepšují, nejsou to skoky, spíš krůčky. Ale co hodnotím kladně - odstranili výpadky a i několikatýdenní nedostupnost samoobsluhy (webová verze), hodně zjednodušili přehledy a nabídka i souhrny jsou lépe dohledatelné. Pozitivně hodnotím velikost písma, barevné schéma zelená (ok, zaplaceno, aktivní), červená (problém, nedoplatek, neaktivní) a vizualizaci limitů, zůstatků apod.
Co hodnotím negativně jsou pasti a zdlouhavé cesty ke konkrétním věcem, které operátor úmyslně vkládá do struktury. Nabídku telefonů je možné prohlédnout pouze po odlogování ze samoobsluhy, jinak jdete do části eshop, kde vám budou cpát pod nos předražené minimální plnění, smlouvy na 24 měsíců...
Negativně vnímám také způsob výpočtu částky k fakturaci. Mám ČD 350 za 88,- Kč a nestačím se divit, jak jednou přijde faktura na 87,62,-, za měsíc na 89,11,- pak klidně 88,03,-. A jednotky nepřečerpávám, a to ani podle vyúčtování. Na dotaz kladený přímo na VF péči o zákazníky proč mi posílají pravidelně lišící se fakturované částky za stejný objem služeb nemám odpověď ani po čtvrt roce.
II. Moje O2
Window7
spokojenost: ne
zkušenosti: mám tam účet kvůli VDSL internetu, chtěl jsem prostě elektronické přehledy faktur a potom jsem se rozhodl přejít z ADSL na VDSL. Technicky to je jenom koupě nového routeru, odeslání požadavku a připojení se. A ouha, to by O2 samoobsluha musela fungovat. Zkoušel jsem různé počítače, různé prohlížeče a pořád se nic nedělo. Samoobsluha zdánlivě přijala požadavek na změnu z Adsl na Vdsl, ale už se nedostala nikam dál. Musel jsem volat na zákaznickou linku a se slečnou na drátě si objednat na přípojku Vdsl router i změnu služby.
Takže na přehled faktur to ujde. Na změny služeb nebo vyřízení aktivních požadavků (změna kontaktních údajů, objednání routeru) jedna velká nefungující tragédie.
Na druhou stranu kvituju rychlost zaslání routeru, byl doma hned 2. den a aktivace trvala asi 30 minut. Tady bych vytkl to, že nikde nebyl návod k tomu, jak ověřit správné zapojení. A taky hlavně to, že je třeba vyčkat na detekování Vdsl kompatibilního zařízení ze strany poskytovatele. Router samotný totiž víc jak 15 minut jenom hlásil chyby a připojení do něj bylo nutné, nebyla aktivní wifi.
Když někomu v napjaté chvíli řeknete "okamžitě se uklidni", dáváte mu tím úkol, se kterým se těžko popasuje i zkušený jogín.