Volání z neznámého čísla-omyl nebo spam?

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ze.us 18. 3. 2015 23:59

Spis mila Lizo, ne?
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod brzdil987 19. 3. 2015 01:17

Hlavne nevolat zpet :-D
brzdil987
Junior

Odeslat příspěvekod polda 19. 3. 2015 12:56

Se pak ale nedozvi ze vyhral v NewYork loterii 1. cenu , ze ma nahlasit cislo uctu a predem zaplatit poplatky za prevod , treba 50.000 ale to je prece kapka za ty miliony ktery vyhral a ktery mu potom prijdou...... :oops:
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Telefoněnko 20. 3. 2015 21:29

Ahoj,

mám úplně stejný problém. Co odpovídá tvé zkušenosti, jsou časy volání. Telefon vždy 1x zazvoní a dál nic. Bylo to z čísel:
+180 248 651 839
+186 873 915 219
+186 875 114 456
+180 864 059 344 atd.

Zkusil jsem z práce na dvě z těch čísel zavolat, ozvali se tam anglicky mluvící, nic nechápající lidé - na jednom nějaký asi starší pán a na druhém někdo, kdo se strašně omlouval a evidentně nevěděl, o co jde.
Je to zřejmě nějaký robot, který možná maskuje své skutečné číslo. Můj operátor T-Mobile na to akorát "krčí rameny". Nevím, čemu vděčím, za tuto pozornost. Mimochodem, dnes 20.3. to bylo jen 2x. Zatím jsem o podobné zkušenosti nic nevygooglil. Taky zatím nevím, co s tím. Blokovat všechny hovory z roamingu se mi nechce. :-|
Telefoněnko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod malejjara 22. 3. 2015 03:54

Zmenit sve telefonni cislo.
malejjara
Junior

Odeslat příspěvekod hotovyrado 22. 3. 2015 12:09

msimcard píše:
GymmiCZ píše:msimcard: bezplatné čísla jsou 150, 155, 156, 158, 800 a 822. Čísla jiná jsou již zpoplatněna Vámi uváděné 729980200 je běžné číslo takže Váš poskytovatel by měl účtovat standardní cenu. Ale s velkou pravděpodobností máte tarif se sazbou 6 Kč/min. a tarifikaci 60+60.
Ano bezplatné číslo to není a PODVOD v tomto případě jde, ale závažnější by to bylo jen v případě přesahu přes 5000 Kč. Bohužel teď jen víte, že příště si musíte dát větší pozor a na neznámá čísla raději nereagovat.

Jasně, že jsem to měl nejdříve hodit do Googlu - moje chyba. Nejde mi o 6 Kč, ale o ten princip a zajímá mi, jestli je možné to někam(třeba na ČTÚ) nahlásit. Nejlepší by bylo, pokud by se dalo podle toho čísla zjistit, o jakou společnost se jedná.
Nechápu, o co Ti jde. O těch 6 kaček bys přišel, pokud bys volal na jakékoliv zmeškané volání.
Мы не оставим города свои! Cвоя история, Cвоя легенда, Cвой путь...
hotovyrado
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod msimcard 22. 3. 2015 12:37

hotovyrado: Přečti si to celé a pak pochopíš, o co tam šlo. Díky
msimcard
Junior

Odeslat příspěvekod hotovyrado 22. 3. 2015 12:41

Volal jsi na běžné číslo 729980200, které jsi měl jako zmeškané volání. A volal jsi na něj s tím,že je to běžné číslo s běžnou tarifikací. Zbytek je irelevantní, protože v době, kdy jsi jej vytočil jsi s poplatkem počítal. Ale holt bez pocitu, že jim nekdo ubližuje někteří lidé prostě žít neumí, chápu.... Tečka
hotovyrado
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod msimcard 22. 3. 2015 12:47

Vůbec si nepochopil podstatu mého příspěvku.
Nevím, proč reaguješ na příspěvek starý půl roku, ale bez toho, aniž by jsi si musel dokazovat na fóru jaký jsi borec žít nejde! Nechápu. Tečka. :-)
msimcard
Junior

Odeslat příspěvekod hotovyrado 22. 3. 2015 12:53

Podstata je ta, že když problém nemáš, tak si jej vyrobíš.

Na to číslo jsi volal s tím, že je to normální číslo a moc dobře jsi věděl, že to číslo není bezplatné. To, co zaznělo v té "plechové hubě" je irelevantní, klidně tam mohlo být třeba nahrané bučení krav... Oháníš se podvodem (ještě jsi měl ve své malosti a zášti písmo vedle hůlkového i zvětšit a ztučnit) přitom jeho definici neznáš. Podvod by byl, pokud by bylo číslo jako bezplatné (případně normálně tarifikované a v reálu by to byla tzv. barevná linka) anoncováno předem na nějakém reklamním letáku, tzn volající by byl uveden v omyl. To se nestalo, nikdo tě v omyl neuvedl, věděl jsi, že číslo je zpoplatněné...

Půl roku, ne-půl roku, potřebu aby Tě někdo politoval na časové ose neztrácíš....

EDIT.... stačí se kouknout na Tvé příspěvky zde a vím, s kým mám tu čest. Vych*ánek, který se snaží se vším vy*ebat a když nejsou věci podle něj tak okolo sebe kope jako prase na porážce... Z mé strany k Tobě vše....
hotovyrado
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod msimcard 22. 3. 2015 15:20

hotovyrado: To je úleva co? :-) Jojo, někteří to řeší tímto způsobem.
Stačilo mi si vyjet pár Tvých příspěvků zde na fóru a základní představu o Tobě také mám.
msimcard
Junior

Předchozí stránka