Nabíjení 2.1A místo 1A?

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Pan Kája 4. 7. 2015 09:09

Ale to si nerozumíme. Třeba moje Motorola Atrix - po odpojení z nabíječky ukazuje 99%, ale o tom jsem nepsal - když se člověk koukne graf vybíjení baterie třeba u některých androidích telefonů, postupně to jde dolů, už od plného nabití. To mi přijde normální, vídám to na screenech i u své staré motoroly. Když vidím podobné screeny u WP8, popř. u své lumie, je tam dloouhá čára, kdy je zařízení na 100% a až po delší době se to zlomí a jde rychleji dolů (samozřejmě, když ten telefon leží ladem bez aktivních dat).
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod sirius1983 5. 6. 2016 17:43

Dobrý den,
v tomto vláknu se píše, že telefon si při nabíjení ze silnější nabíječky než je ta, která je k němu standartně dodávána vezme vždy jen tak velký nabíjecí proud, jaký je potřeba.
Platí to stejné i pro jiná zařízení nabíjená přes micro USB - hodinky, sluchátka, hands-free, powerbanky apod?
Díky za odpověď.
sirius1983
Junior

Odeslat příspěvekod Beavers 5. 6. 2016 17:57

Ano, platí to také. Žádný výrobce by si nedovolil vybavit zařízení nabíjecím / datovým konektorem, který by dovoloval připojit zdroj proudu, hrozící poškozením zařízení. Takové přístroje pak mají jiné nabíjecí konektory, nebo extra nabíječky, aby nedošlo ke zničení. Prodávají se univerzální nabíječky s USB výstupem (např. před rokem mnou zmiňovaná POwerCube), který musí splňovat nějaké normy, což zde je především napětí 5V a ty jsou bezpečné.
Beavers
Junior

Odeslat příspěvekod xtonda 6. 6. 2016 08:55

Proudové označení udává kolik je zdroj schopen dát, odběr proudu závisí na připojené zátěži. To že máš doma na zásuvkách na 230 V jištění 16 A taky neznamená, že když zapojíš do zásuvky nabíječku na mobil, že do ní půjde 16 A. Tohle je učivo základní školy.
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod sirius1983 6. 6. 2016 20:29

Díky za vysvětlení.
Ptal jsem se mimo jiné proto, že některé nabíječky mají jeden USB port označovaný jako 1A a druhý USB port označovaný jako 2,1A. Má to tedy nějakou logiku???
sirius1983
Junior

Odeslat příspěvekod osobne2 6. 6. 2016 20:34

Jeden nedokaze dat vic nez 1 A a druhy dokaze dat i vic nez 1 A, ale nedokaze dat vic nez 2,1 A.
osobne2
Junior

Odeslat příspěvekod Beavers 6. 6. 2016 20:45

A já dodám, že připojené zařízení si stejně vezme tolik proudu, na které je stavěno. I když připojíš telefon na 2,1A výstup, vezme si svoje maximum a naopak, když třeba tablet připojíš k výstupu 1A, bude se nabíjet déle, protože si tablet "umí" vzít i ty 2A. Pokud budeš nabíjet z USB výstupu notebooku, bude nabíjení trvat také mnohem déle, protože tam teče proud cca 0,5A.
Beavers
Junior

Odeslat příspěvekod 22855 2. 7. 2016 17:32

já mám jiný problém .Mám 3 kusy nabíječek USB 2X . Jen na jednom KUSU nabíječky USB 2X nabiji svůji NOKII E52 na ostatných ne ( mimo originál nabíječek tam to funguje OK ) , ale na VŠECH TŘECH v pohodě nabiji tel. Samsung dotikáč .Stejný kabel jen jiný přístroje . Ty samí problémy mám i u nabíječek na 220 V . NEJHORŠÍ JSOU na nabíječky S VĚTŠÍM PROUDEM pro nokii E52 .Dotikáče se nabíjí normálně na všem .
22855
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mirofa 22. 7. 2016 07:30

Není to jen o nabíječce, ale i o zapojení pinů v kabelu. Nokia používala jiné zapojení pro nabíjení, tuším že zkratované piny. Já používám pro nabíjení jen nabíjecí micro-usb kabely bez zapojených datových pinů. Je to univerzální a hlavně přes tyhle kabely leze všeobecně vyšší proud než přes daťáky.

-- 22. 7. 2016 08:33 --

99% nabíječek se dvěma výstupy stejně nemá oddělená trafa (rezervovaný výkon) pro jednotlivé výstupy. To že u jednoho slotu je napsáno 2A a u druhého 1A neznamená že to tak je a už vůbec to neznamená že tahle nabíječka dokáže dát 3A při obsazení obou výstupů. To už častěji narazíte na to že každý výstup je jinak "zapojen" jeden jakože pro Samsung a druhý pro Apple.
mirofa
Kolemjdoucí

Předchozí stránka