Vypinani mobilu je slusnost?

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Xicht 26. 4. 2005 09:42

Jak to tady ctu...no nevim... Ja osobne abych se vyjadril... Mobil vypinam POUZE v nemocnici, u soudu a na nekterych uradech, jinak je furt zapnuty na vibrace. Proto byl mobil vytvoren aby vam mohl nekdo zavolat.. To znamena, ze v kine, divadle apod. ho nevypinam ani nahodou. Proc? Protoze vetsina mojich hovoru je dulezita a na to, ze vam zkazim napr 10 sekund filmu...tak to prominte..na to vam kaslu. Kdyz uz jsem nekdy v divadle, tak jdu ven..v kine, kde film rve uz sam o sobe jdu taky ven, ale zvednu hovor uz kdyz se zvedam ja (minimalne reknu aby pockali). Tak to je muj nazor, muzete me ukamenovat ale nezmenite ho :)))
Xicht
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ir 26. 4. 2005 09:48

S hrůzou si představuji, jak v kině pro 300 lidí při šedesátiminutovém filmu zazvoní průměrně jednou každému mobil, a každý jde na záchod zkontrolovat, zda-li je to tolik důležité...
Každých dvanáct vteřin by někdo odcházel, ještě že snad nejsme všichni stejně mobilně závislí... :-)
ir
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kaufman(smazano) 26. 4. 2005 10:10

to ladin2:

tak tos asi trochu prehnal ne? kdybych mel pred "kazdou takovou akci svym znamym oznamit ze budu na nejakou dobu nedostupny" tak se nedoplatim jen za to ze jim budu davat vedet :)) me nevola jenom maminka a tatinek :)) ... no a to s tim ze zadny hovor neni tak dulezity ... to je taky hodne pritazene ... btw: byls nekdy v hiltonu?
kaufman(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dejvidek 26. 4. 2005 10:52

oc píše:Jde mi prave o to, ze se mi zda, ze ostatni nerusim (a pokud ano, tak jak?).

Určitě znáš situaci, kdy člověk telefonuj a máchá u toho rukama, zuřivě gestikuluje; "klíče jsou tam v tý poličce" - přímo jí ukazuješ jako kdyby byla před tebou, člověk chodí, neuvědomuje si, že do telefonu mluví hlasitějí (slabý signál, ruch okolo, volaný je na ulici, atd.).
Doporučuji, aby tě někdo při telefonování naročil na kameru a uvidíš :D

Teď k tématu. Nemám vůbec problém vypnout si zvonění a dělám to poměrně často, mám zapnuté jen vibrace. V kině to je u mne naprostá samozřejmost, stejně tak když sem byl n návštěvě v nemocnici, když sem na jednání, prostě všude kde není vhodné "ukazovat že teď nutně musím volat". Jako normální mi přijde vypnout si zvonění na úřadech, na poště, v bance, atd. Venku si zmeškané hovory vyřídím. Telefon ale nevypínám úplně, jen změním profil.
Vzhledem k tomu, že se okolo mobilních telefonů motám léta, tak jsem na tohle docela dost alergickej :) Někdy mám fakt chuť někomu jednu vrazit, telefonovat si u kasy v obchodě a za tebou fronta..... a dalších tisíc příležitostí, kdy se to podle mého mínění nechodí.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Fido+ 26. 4. 2005 10:55

Andilek1 píše:To Fido+:ani na tech postach to neni buzerace,jak uvedli nekteri vyse jedna se asi o bezpecnostni duvody-telefonni automat ti zarenim nemuze ovlivnit zabezpecovaci zarizeni.

Tak to urcite ne. Pohybuju se v bezne v prostorach, kde je zabezpecovaci zarizeni a pocitacove site a nic to nerusi. Aby to narusilo funkci zabezpecovaciho zarizeni, musel by ten telefon byt primo v ustredne toho zabezpecovaciho zarizeni. A to je nerealne protoze ustredna je vzdycky chranena uz kvuli moznemu zniceni narusitelem a tim samozrejme dokonale stinena. Nehlede na to, ze mnohe zabezpecovaci systemy maji jako soucast i gsm modul.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod gree.n 26. 4. 2005 11:10

Mať tak vaše problémy...
gree.n
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Luke 26. 4. 2005 12:52

ja teda pouzivam mobil v bance zcela bezne. Asi to bude tim ze jsem klientem eBanky a tam neni mobil nepritel ale kamarad.
Na poste mi to sktucne prijde jako hovadina.
Co se benzinek tyce, tak tam jde o pretrvavani mytu z dob kdy telefony mely x-násobne vyssi vysilaci vykon.
Restaurace, kina, divadla apod. - tady je to koukam vec hodne ruznych nazoru. Podle me by se vsichni meli drzet pri telefonovani toho aby okoli rusili co nejmene, protoze ostatni opravdu nejsou zvedavi na to co si s kym domlouvam a neni az tak podstatne zda se hovor odehrava na ulici, v kine ci restauraci.
Muj postoj je takovy ze mobil si vypnu kdykoliv ja chci a zapinam ho opet kdy ja chci. Nejsem Buh abych resil za ostatni jejich problemy kdykoliv a kdekoliv. Ale samozrejme kdyz se mi dovolaji a budu moci, tak rad pomohu. Ale na sve soukromi si nenecham sahat kdykoliv. Od toho ma mobil to kouzelne On/Off tlacitko :mrgreen:
Luke
Junior

Odeslat příspěvekod Milousek 26. 4. 2005 13:09

Ať si každý volá jak chce a kde chce a ti mravokárci, kteří se tu snaží někoho poučovat ať svůj mobil třeba vypnou napořád !!!

Všem doporučuju aby nejprve soudili sebe a pak ostatní.
Milousek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pepik 26. 4. 2005 13:13

vypinam v kine a divadle, prepinam na vibrace a davam do kapsy v dalkovem buse a ve vlaku a ve skole, nevypinam v hospode
Pepik
Junior

Odeslat příspěvekod vipburgr 26. 4. 2005 14:03

Mobil nikdy nevypínám, vypínám jen zvuky, vibrace nechávám.
Co je pro mě důlwžité: ve škole telefony nesmí zvonit (neříkám, že mají být vyplé) a s tím souhlasím. Ale pak už ať zvoní mobil kdy chce - ovšem samozřejmě kromě divadla, kina a zámků + hradů a nějakých múzeií.

Souhlasím se všemi, komu vadí lidé s dlouho vřískajícími telefony!!!
SE rulezzzzz SE S700i rulezzzzz
vipburgr
Junior

Odeslat příspěvekod Worm 26. 4. 2005 14:50

Já mobil většinou nevypínám, pokud to není vyloženě nutné z technických důvodů, ale zásadně mám na úřadech, ve škole, u doktora... diskrétní vyzvánění - vibrace. :potichu

Myslím, že se u nás trochu zaměňuje vypínání a ztišení mobilů. Většinou se říká "vypněte si mobilní telefony", ale přitom stačí vypnout vyzvánění. Niméně, se vždycky najde nějaký bllbeček, který prostě nemůže sáhnout do kapsy a ten mobil vypnout/ztišit. :roll:

Co mě vyloženě s***, jsou, jak už tady taky bylo napsáno, jsou lidé (obvykle ženy), kteří mají mobil v batohu nebo kabelce s vyzváněním naplno (a samozřejmě mají nějakou kůl melodii) :x a vždycky zvonící přístroj loví nejméně půl minuty. :oboze Tohle mě štve i v autobusu nebo vlaku.
Worm
Junior

Odeslat příspěvekod Asspenn 26. 4. 2005 17:25

monduha píše:K Ladinovi2: Přesně tak, žádný hovor není tak důležitý, mě osobně ruší i to, když si lidi, co mají zapnutou jen vibraci, jdou hovor vyřídit ven. Podle mne otázku života a smrti stejně z divadla nikdo nevyřeší a ten, co volá, by stejně v případě akutního nebezpečí volal policajty, záchranku nebo hasiče. Co proboha tihle lidi dělali před cca 10lety, kdy mobily nebyly???e/quote]

Opravdu žádný? Napadlo tě někdy, že jsou lidé, kteří mají třeba 80leté rodiče, kteří když se jim udělá oprvdu zle, upadnou a něco si zlomí apod. jsou rádi když dokážou stisknout na pár vteřin předvolbu na syna nebo dceru? Že třeba nemusí být schopni kterémukoliv dispečinku vysvětlit co se jim stalo nebo že v panické hrůze nedají dohromady adresu?
Ale podle tebe kdo má takové rodiče, nemá zřejmě co lézt do kina ani do divadla. Nebudu to rozvádět, ale těch situací je mnohem víc. K poslední otázce tvého příspěvku: tihle lidé před 10 lety zbytečně umírali.

Přeju ti, aby se ti nikdy nestalo, že by sis do smrti vyčítala, že jsi měla vypnutý mobil a nerušeně vychutnávala film či divadlo, zatímco tě nekdo potřeboval.

K tvým ostatním příspěvkům a jejich celkovém znění: myslím že jsi druhý pól netolerance a v zásadě se ničím nelišíš (rozuměj máš stejně mizivou míru tolerance) od těch, kteří tě opravdu bezohledně ruší (třeba tím, že se ani nenamáhají přepnout na vibrace).

Hezký večer.
Prý je chytré učit se z vlastních chyb. Přijde mi chytřejší učit se z chyb jiných, nejlíp pak z chyb těch chytrých, a vlastní radši nedělat.
Asspenn
Junior

Odeslat příspěvekod Janusx 26. 4. 2005 18:13

Já osobně si foun taky nikdy nevypínám, pouze ztlumím zvuk a mám vibrace (v divadle, kině, restauraci,...).
Ale ohledně těch autobusů, většinou maj busáci napsáno " Při používání mob. telefonů se chovejte slušně ke spolucestujícím i k řidiči" ALE! Co je to slušně?? Jednou jsem jela busem ze školy, nějaká paní telefonovala asi cca 4 sedadla za řidičem a uličku ode mě, já jsem ji skoro ani neslyšela. Řidič na silnici zastavil a normálně (no spíš trošku vulgárnějc než normálně) jí řekl, at toho telefonování nechá. Tak nevim co mu vadilo, nejspíš ji viděl v zrcátku, já jsem ji ani neslyšela. To mi připadá už omezování svobody...nikoho tim nerušla. :hm
Janusx
Junior

Odeslat příspěvekod Murmi 26. 4. 2005 18:16

Tam kde bych mohl kohokoliv rušit si zapnu profil pouze s vibracemi, nebo i bez nich a pokud mě někdo více jak jednou prozvoní, tak mu jen odepíšu, anebo počká.
Celkem chápu starší lidi a důchodce, kteří vidí ve zvonění svého mobilu pomalu událost dne. Ale bohužel s tím nic neuděláme, protože další událostí pro ně je vypnutí a pak zapnutí mobilu. Pro oba úkony je potřeba určitého myšlenkového postupu, na který nejsou zvyklí, a tak mobil raději nevypínají.
Jiná kategorie jsou lidi, kteří mobil téměř neodloží od ucha, ať už ohledně podnikatelských záměrů, nebo prostě z ukecanosti. Těm taky nevysvětlíte že to jde i jinak, navíc vás nebudou poslouchat.
Murmi
Junior

Odeslat příspěvekod syrrius 26. 4. 2005 19:02

je pravda ze treba v divadle a nebo na jinych mistech kde je klid tak by telefony zvonit moc nemely me telefon zvoni vsude krome mist kde by se mi to moc nehodilo(např u doktora) nepatrim mezi ty kteri klidne s nekym kecaji pul hodiny o nicem a chechtaji se jak Petr Novotny(nic proti nemu ale byl prvni kdo me napadl).
dokazu hovor dokoncit do 1 minuty a klidne bez pouzivaní rukou a hlasiteho mluvení.
Er.Ga 628_Alc.Ot maxdb_Nok.3210_Nok.3310_Nok.3315_Nok.7110_Nok.5510 Nok.6210_Nok.3300_Nok.7250_Nok.3650_Nok.N-gage_Nok.6260_Nok.9210 Nok.6230i_SE.W810i_LG.Chocolate_SE.W880_SE.C902_Nok.E50_Sam.Star_Nok.E90....
syrrius
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka