Vypinani mobilu je slusnost?

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Fido+ 26. 4. 2005 19:51

vipburgr píše:.... telefony nesmí zvonit (neříkám, že mají být vyplé) ...l/quote]

Konecne rozumny prispevek. Jde o to, nikoho neobtezovat vyzvanenim (nekdy i vrcenim vibracnoho motorku) ale neni jediny duvod telefon uplne vypinat.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod oc 26. 4. 2005 21:15

Milan Šťastný"o[quote="oc píše: jo, celkem bych souhlasil, ale

PS: treba na noc a v IMHO opravnenych pripadech telefon samozrejme vypinam, nevidim duvod, proc by mel byt pusteny stale :) Stejne tak, pokud se zvednuti nehodi, vybrovani (s)proste ignoruji.

:wink:

Tomu nerozumím. V kině si necháváš telefon zapnutý, kdyby ti někdo v nouzi volal, ale když jsi "s přítelkyní (manželkou) v pelíšku", ho vypínáš. Co když ti někdo v nouzi zavolá v tuto chvíli? Trochu nekonzistentní, ne?u/quote]

kdybych mel byt v tu chvili s pritelkyni v pelisku, tak na nejake akutni pracovni telefonaty nejspis kaslu :) a jak bylo zmineno vyse, osoby v ohrozeni zivota nejspis nebudou volat zrovna me. Podobne to je v noci, jednak se v tu dobu neresi tolik konfliktu a jednak neni nad nicim neruseny spanek.

Zatimco pokud budu v kine, tak to treba s nejvetsim sebezaprenim prekousnu a pokud to bude vypadat akutne, tak to treba i zvednu.

Abych pravdu rekl, tak resim spise fiktivni situaci, protoze telefon mam zapnuty vecne a docela jsem se zarazil, kdyz spoustu lidi na ferofku tvrdilo, ze to je vyslovene spatne a k ostatnim velice netolerantni.

dejvidek píše:
oc píše:Jde mi prave o to, ze se mi zda, ze ostatni nerusim (a pokud ano, tak jak?).

Určitě znáš situaci, kdy člověk telefonuj a máchá u toho rukama, zuřivě gestikuluje; "klíče jsou tam v tý poličce" - přímo jí ukazuješ jako kdyby byla před tebou, člověk chodí, neuvědomuje si, že do telefonu mluví hlasitějí (slabý signál, ruch okolo, volaný je na ulici, atd.).
Doporučuji, aby tě někdo při telefonování naročil na kameru a uvidíš :D "/quote]

primo v mem blizkem okoli znam par lidi, co do telefonu dost drsne rvou, takze si na to davam pozor, i kdyz na to primo nemyslim. Overeno :wink:

Kazdopadne, diky za reakce.
Ondřej Čečák
oc
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Murmi 26. 4. 2005 22:11

syrrius píše: .... klidne s nekym kecaji pul hodiny o nicem a chechtaji se jak Petr Novotny ....

skvělé přirovnání - to musím někdy použít
Murmi
Junior

Odeslat příspěvekod kurak(smazano) 30. 4. 2005 20:39

Podle mne je to všechno o ohleduplnosti na jedné, a míře tolerance na druhé straně. Jako závislák na mobilu mohu být tisíckrát přesvědčen že vibrace, klikání klávesnice při SMS, či hovor jakékoliv hlasitosti nemůže přece nikomu vadit, a přece tomu tak bude. Viz paralela s kuřáky - jedna cigaretka přece nemůže nikomu z okolí vadit když mi tak voní. Když ale okolo stále klikají, bzučí, vyhrávají atd. mobily více lidí začne to být nepříjemné jako když si bezohledně zapálí retku většina až nikdo nevidí (jsem kuřák). Potom je pochopitelná reakce ostatních včetně odsuzování, zákazů až skoro honu na čarodějnice. A každá strana začne sbírat jakékoliv argumenty pro zdůvodnění svého postoje.
BTW zkuste mobilovému závislákovi nekuřákovi říct "Vadí Vám kouření? - Mi zase Vaše telefonování. Za každé vyrušení si zapálím" - uvídíte tu srandu.
kurak(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod winter 30. 5. 2005 21:17

Jsem řidič autobusu. Z technického hlediska mobil v autobusu vypínat nemusíš. Ještě jsem neslyšel o jakékoliv interferenci nezi mobilem a elektronickými systémy busu. Ale neumíš si přestavit jaké to je, když v hustém provozu stojí za kabinou řidiče cestující a řve do mobilu. Zdaleka ne každý totiž dokáže mluvit do telefonu stejně hlasitě jako s kolegou vedle sebe... Takže: když mluvíš normálním hlasem tak je jedno jestli do mobilu nebo někam jinam a řidiči ani autobusu nevadíš. Ale pokud hulákáš, tak je zase jedno jestli do mobilu nebo z okna a je to na zabití... :-)))))))
winter
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Johny[CZ] 31. 5. 2005 06:17

No teda, to jsem se trochu pročet, že až možná nestihnu školu... Zajímavý příspěvky.
A můj názor? Já mám stejně všude jenom vibraci, i kdybych šel po Václaváku nebo byl na rockovym koncertě. Je fakt že třeba v divadle mobil vypínám, zato v kině vůbec ne. Nepřijde mi to podobný. A ohledně těch obědů, nechápu proč by někdo ten telefon nemohl vzít, pokud svými gesty nevylije všechny skleničky na stole:-). V restauraci většinou chodím ven, protože tam je většinou mnohem tišší atmosféra.
Johny[CZ]
Junior

Odeslat příspěvekod radekm (novy) 31. 5. 2005 06:20

Jediné místo kde by se měl mobil vypínat je podle mě nemocnice, protže veškeré přístroje jsou elektronické a mohlo by dojít ke zkratu, způsobeného ať už přihlašováním k síti, vyzařováním SAR, nebo zapnutým Bt.
(toto je můj osobní názor, nemusí se vám líbit, ale nemusíte mě za něj kamenovat)
radekm (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod pecik 31. 5. 2005 08:36

Předloni při cestě z dovolené nám řidič oznámil, že není dovoleno mobilovat, protože to může "resetovat elektroniku motoru". Že už se to stalo, půl dne čekání na servisáka, náhrada škody v desetitisících od "neposlušného pasažéra". Pravda, že u každého sedadla byl veliký symbol zákazu mobilů a jediné "stíněné místo" prý je první řada sedadel za řidičem, kde nikdo neseděl, a kam jsme si chodili zavolat běhěm jízdy. Dodnes nevím co si mám o tom myslet, připadal jsem si jako vůl s tím pochodováním dopředu. A autobus to byl zahraniční (dle řidiče), velmi moderní - vybavením i vzhledem. Značku si bohužel nevzpomenu (Bova, Volvo ani Mercedes to nebyl).
pecik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gemi 31. 5. 2005 08:40

pepino34 píše:Mobil je od toho aby jste byli mobilní, tak nevím proč v dnešní době se musím starat jestli to někomu vadí, k tomu účelu byl mobil udělán (nepočítám kina, divadla... )n/quote]

Mobil je mobilní a debil je debilní.
Kdo jinému Jája Pája, tomu děda Lebeda.
gemi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 31. 5. 2005 11:07

:D
je to o tolernaci :) a slusnem vychovani
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Fido+ 31. 5. 2005 12:49

pecik píše:....protože to může "resetovat elektroniku motoru". Že už se to stalo, ....A autobus to byl ...velmi moderní ....
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 31. 5. 2005 14:02

To je prave logicke
cim vice modrejnejsi tim je to na tyto veci vice nachylnejsi staci kdyz si date mobil (zalezi jaky) k CRT moninotury nebo k repro a take to neni 100% naruseni ale obcas to proste blbne..
to je duvod proc se to nesmi pouzivat v letadle alespon zatim rusi to elektorniku stejny pripad jako s wifi
kdyz si mate blizko mikrovlnku mate smulu
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Squeak 31. 5. 2005 15:12

Taky čas od času škola objednává bus ( myslim že to je neoplan) , kde je upozornění na vypnutí mobilu, že by to mohlo ovlivnit práci elektroniky. Někdo si ten mobil vypne, někdo (třeba já) na to z vysoka kašle, protože při 3 hodinový jízdě je prd co dělat, zvlášť když chodí člověk na průmku :wink:
Squeak
Junior

Odeslat příspěvekod Modulator 8. 6. 2005 20:38

Tak v kině nebo divadle určitě, a v tý hospodě taky. Já mám tedy služební, ten po práci vypnu a po dovolené mám často i problém, abych ho našel, v kterým ho mám šuplíku. Mám telefon doma, mám na tom net přes ADSL a jsem s tím spokojen. E-mail čtu několikrát denně, u netu často vydržím celej den. Ale aby mi v nejnemožnějších chvílích pípal v kapse "osobní alarm", to bych asi nevydržel, to bych ten krám rozdupal..... :( :( :( :(
A nenapadlo vás někdy, ten problém s pípáním mobilů v kině a hospodě jednou provždy vyřešit? Jak jsem četl, mnoho lidí ani tam mobil nevypíná, protože to považují za buzeraci. Dobře. A CO TAKHLE RUŠIČKA? Potom je to šumafuk, máte-li mobil vyplý či zaplý, vibrace, pípání, znělku z Majora Zemana či cokoliv jinýho. Pokud úroveň rušivého signálu přesáhne o nějaký ten dB signál nejsilnějšího operátora, pak je konec. Pak vejdete do kina, ukazatel signálu najednou udělá-šup-sjede to z plné na nulu a během pár vteřin zhasne logo operátora. S tímhle nejde dělat nic. Volaná stanice je dočasně nedostupná. Samozřejmě je nutné zarušení obou pásem downlinku, tedy 935-960MHz a 1820-1880MHz. Takhle se dají vytvořit zóny bez signálu, kde mobily nefungují. A neohleduplným by odzvonilo. Rušička o výkonu cca 3W/kanál (BFQ68 na konci) měla dosah až 50m při pokrytí -55dB, v uzavřených prostorách ještě více. Tak by se dala řešit situace v kinech, divadlech.......a hospody tak půl napůl. Aby byly hospody pro kuřáky i nekuřáky, stejně tak jako s/bez signálu. Ať si každý vybere. Přece i o tom je demokracie. Komu zvonění vadí, půjde tam, kde mobily nefungují. Stejně jako ten, komu vadí cigarety, půjde do nekuřácké restaurace. Stejně si myslím, že se od mobilů za pár let ustoupí a vše se vrátí k normálu. Jsme lidi, žádní otroci, roboti na dálkový ovládání! :lol: :lol: :lol: :lol:
Problém s vyzařováním, rušením jiných přístrojů rušička samozřejmě neřeší, protože má přesně opačný účinek. Ta řeší jen problém s lidskou neohleduplností.
Modulator
Junior

Odeslat příspěvekod Gerard 8. 6. 2005 21:17

No tak koukám že se tady to téma docela HODNE ROZJELO a co bych k tomu dodal já? SOUHLSAIm ze je to VSECHNo jen oSLUSNOSTI a ohleduplnosti vuci lidem. UZNAVAM vypinai telefonu v nemocnici a na místech, kde by to mohlo ohrozit lidi, respektuji nepouzivani telefonu v bankach, na postach a na benzinkach a NESNASIM kdyz nekdo ma nastavene klikani klavesnice a jeste NEDOKAZE vzit hovor okamzite a lovi ho dve hodiny v kapse, kdyz ho konecne zvedne RVE do toho jak na lesy to bych VAZNE VRAZDIl. A co se tyce kin, prijde mi to opravdu NESLUSNE zaplatil jsem si pistek aby tam bylo UPLNE ticho a ne abych slysel neci klikani do klavesnice, nebo vybrovani, nebo sviceni klavesnice,,,,Vite ze vam ma nekdo volat?Mate potize se stolici?Tak zustante doma...Takhle jsem se jednou malem ''popral'' s klukem nejake slecny ktera v kine zacala telefonovat. Co se tyce divadel kdo z vas to divadlo hral? Ja ano a VIm ze je DULEZITE mit 100% koncentraci takze i vibrace mi pripadaji HULVATSTVi, A aby jste mne NIKDO NENARJNUL jak to delam ja, tak tam kde to NIKOMU NEVADI, tim myslim volne prostranstvi zapnu profil na zvoneni a VSUDE jinde mam jen vibrace jak na zpravy tak na hovory a SAMOZREJMOSTI jsou pro mne vypnuti telefonu na mistech uvedenych vyse.....
Budte hodní na rodiče a na zvířata
Gerard
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka