eSIM - obecná diskuze

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod m.x. 26. 9. 2024 22:09

omezení bych říkal omezení a ne vlastnost
m.x.
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 26. 9. 2024 22:29

Jinak co se týká toho telefonu S24, tak u něj lze skutečně mít dvě aktivní eSIM, ale asi jen pokud se nevyužívá klasická nanoSIM:

U zařízení s režimem Dual SIM Dual Active (DSDA) můžete používat Dual SIM se dvěma aktivními kartami eSIM nebo nanoSIM a eSIM. Mezi tato zařízení patří iPhone 13, Galaxy S24, Google Pixel 7 a novější zařízení iPhone, Galaxy a Pixel.

Zařízení s režimem Dual SIM Dual Standby (DSDS) mají funkci Dual SIM s nanoSIM a eSIM, ale aktivní může být vždy jen jedna eSIM. Mezi tato zařízení patří modely iPhone 12, iPhone 11, iPhone XS, iPhone XS Max a iPhone XR.

U většiny zařízení se systémem Android může být aktivní pouze jedna eSIM. U modelů Google Pixel 7 a novějších nicméně existuje možnost používat dva profily eSIM současně (pokud to váš operátor umožňuje).
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ziki 27. 9. 2024 00:07

Milos píše:U zařízení s režimem Dual SIM Dual Active (DSDA) můžete používat Dual SIM se dvěma aktivními kartami eSIM nebo nanoSIM a eSIM. Mezi tato zařízení patří iPhone 13, Galaxy S24, Google Pixel 7 a novější zařízení iPhone, Galaxy a Pixel.

Telefony Pixel rozhodně nejsou DSDA, ale bohužel pouze DSDS. Nedávno jsem si to také pokusem na P8Pro ověřoval a sám Google to tak uvádí https://support.google.com/pixelphone/a ... 9293?hl=cs
A namátkou jsem co jsem zagooglil, tak ani iP13 nebo S24 patrně také nejsou DSDA, ale jen DSDS.
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora."
ziki
Junior

Odeslat příspěvekod aaaa 27. 9. 2024 03:57

No dual active znamena, ze ten telefon by musel mit dve radiove casti misto jedne, dve anteny misto jedne, ..., rozmistit to tak, aby se to vzajemne nerusilo, a tedy i dvojnasobnou spotrebu energie.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod m.x. 27. 9. 2024 06:33

Milos píše:Jinak co se týká toho telefonu S24, tak u něj lze skutečně mít dvě aktivní eSIM, ale asi jen pokud se nevyužívá klasická nanoSIM …

asi ano, výše jsem měl na mysli zapínání eSIM bez aktivovaných SIM karet.

Snad je to tak, že může být aktivních jen tolik eSIM, co je tam fyzických eSIM čipů ?
m.x.
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 27. 9. 2024 07:26

ziki píše:
Milos píše:U zařízení s režimem Dual SIM Dual Active (DSDA) můžete používat Dual SIM se dvěma aktivními kartami eSIM nebo nanoSIM a eSIM. Mezi tato zařízení patří iPhone 13, Galaxy S24, Google Pixel 7 a novější zařízení iPhone, Galaxy a Pixel.

Telefony Pixel rozhodně nejsou DSDA, ale bohužel pouze DSDS. Nedávno jsem si to také pokusem na P8Pro ověřoval a sám Google to tak uvádí https://support.google.com/pixelphone/a ... 9293?hl=cs
A namátkou jsem co jsem zagooglil, tak ani iP13 nebo S24 patrně také nejsou DSDA, ale jen DSDS.

Nicméně i na tom tvém okazu se uvádí, že i u takových Dual SIM telefonů lze mít aktivní dvě eSIM:
Dva profily eSIM karty současně můžete používat, pokud:
- Máte Pixel 7, Pixel 7 Pro nebo novější telefon.
- Váš operátor tuto funkci povoluje.
V závislosti na zařízení a operátorovi můžete mít dvě eSIM karty nebo jednu eSIM a jednu fyzickou SIM kartu.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ziki 27. 9. 2024 11:02

Milos: Ano, u novějších Pixelů lze mít aktivní dvě eSIM, to nevyvracím. Prostě můžete mít buď dual-SIM tvořený nanoSIM + eSIM a nebo eSIM + eSIM. Ale nikoli triple-SIM, nanoSIM + eSIM + eSIM, aby náhodou nedošlo k mýlce. Ale v obou dual-SIM případech bude vždy aktivní pouze jedna SIM/eSIM a druhá v režimu standby, poněvadž Pixely jsou DSDS a nikoli DSDA, jak v příspěvku uvádíte/citujete. Stručně řečeno, DSDS telefony mají jen jeden koncový vysílací stupeň a tedy vysílat může vždy jen jedna SIM/eSIM karta.
ziki
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 27. 9. 2024 12:37

Když budeš mít ale v telefonu jen dvě eSIM a žádnou nanoSIM, tak obě eSIM by měly být normálně aktivní a na příjmu i u DSDS telefonu. Nebo ne? A při hovoru bude funkční/aktivní jen jedna eSIM a druhá eSIM bude offline.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ziki 27. 9. 2024 13:28

Na příjmu budete vždycky u obou SIM karet i u DSDS dual-SIMu, ať už máte kombinaci nanoSIM + eSIM a nebo eSIM + eSIM, v tom rozdíl není. Pokud ne, takový dual-SIM by neměl smysl. A stejně tak, když budete s jednou SIM telefonovat, tak druhá bude vždy offline, ať je to kombinace nanoSIM + eSIM nebo eSIM + eSIM. Prostě DSDS telefon má jen jeden vysílač a je jedno, jestli jej používá nanoSIM nebo eSIM.
Co vám bráni si to vyzkoušet, vypněte WiFi (kvuli VoWiFi) a ze SIM1 vytočte nějakou bezplatnou infolinku a z jiného telefonu si zkuste zavolat na SIM2. U DSDS telefonu budete na SIM2 nedostupný.
A nebo varianta bez dalšího telefonu, ale za použití dat na jedné SIM. Pokud máte data na SIM1, tak se připojte na internet, mobilní bankovnictví apod. a ze SIM2 vytočte infolinku. U DSDS telefonu vám vypadne připojení. Pozn.: Pokud byste měl mobilní data na obou SIM kartách a v telefonu v nastavení sekundární SIM zapnuté "Automaticky přepínat mobilní data" (tak se to jmenuje u Pixelů), tak by vám připojení při hovoru nevypadlo, ale data by se přepnula na SIM2 a hovor z této karty by se odbavil přes VoLTE/Vo5G.
ziki
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 27. 9. 2024 14:46

Odkláníme se od původního dotazu/tématu. Mě šlo jen o to, že většina DSDS telefonů může mít aktivní jen jednu eSIM. Nicméně některé novější DSDS telefony můžou mít aktivní dvě eSIM (obě eSIM mohou být na příjmu), za předpokladu že v telefonu není aktivní nanoSIM.
Milos
Pokročilý

Předchozí stránka