Mobil (Tablet) bez PWM a bez cenového stropu

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Eagle 20. 8. 2020 14:49

Regulace napětí se běžně nepoužívá, protože 1) je to výrazně složitější obvod, 2) dochází ke změnám barev a to u každého typu LED. IMHO každý dnešní displey používá PWM.
Eagle
Junior

Odeslat příspěvekod feanoor 20. 8. 2020 15:23

U Realme X2 Pro lze PWM regulovat (OLED, 90 Hz)
https://www.gsmarena.com/realme_x2_pro- ... 2012p4.php
feanoor
Junior

Odeslat příspěvekod Ludmila.Stanova 20. 8. 2020 16:07

Eagle píše:Regulace napětí se běžně nepoužívá, protože 1) je to výrazně složitější obvod, 2) dochází ke změnám barev a to u každého typu LED. IMHO každý dnešní displey používá PWM.

Co ti na to napsat, než že se pleteš.

-- 20. 8. 2020 17:13 --

feanoor píše:U Realme X2 Pro lze PWM regulovat (OLED, 90 Hz)
https://www.gsmarena.com/realme_x2_pro- ... 2012p4.php

To zní skvěle. Sice to bude znamenat při minimálním podsvícení artefakty v zobrazení. Ale komu PWM dělá zle, tak to rád přijme.
Ludmila.Stanova
Junior

Odeslat příspěvekod burky_nafaso 20. 8. 2020 18:34

feanoor: Podle toho, co jsem našel, tak však blikání nezmizí, jen se zmírní. Což je sice pořád lepší než nic, ale pro mě je to jen udělání menšího problému z velkého.
burky_nafaso
Junior

Odeslat příspěvekod Ludmila.Stanova 20. 8. 2020 19:38

To jsem si myslela. Takže to není HW řešení. Jen marketing. Něco podobného jsem měla jako aplikaci na telefonu s AMOLED. A skutečně displej díky tomu blikal(displej se rozsvěcuje na delší dobu s nižší intenzitou, výsledný jas je stejný) o něco méně agresivně, ale blikal pořád a problém to neřešilo. Toto bude ne/fungovat naprosto stejně. Kdo má skutečné problémy s blikáním, tak mu to nepomůže.
Ludmila.Stanova
Junior

Odeslat příspěvekod orgasmic 4. 9. 2020 11:16

NEevlim, tedy jsem.
orgasmic
Junior

Odeslat příspěvekod Ludmila.Stanova 4. 9. 2020 12:27

Podle recenze to za moc nestojí. Navíc tam nevidím, jestli PWM testovali. Ale jsem ráda za každý mobil s IPS, kde je aspoň šance, že je bez PWM, to zase ano.
Ludmila.Stanova
Junior

Odeslat příspěvekod orgasmic 4. 9. 2020 13:36

To nebude žádný mobil s IPS.
orgasmic
Junior

Odeslat příspěvekod Ludmila.Stanova 4. 9. 2020 17:34

Snad se něco objeví. Ono takový Honor 20 Pro už je slušný mobil. Jenže bohužel má sice IPS, ale s PWM. Ale něco v této třídě by se mohlo zase objevit.
Ludmila.Stanova
Junior

Odeslat příspěvekod Alpha8520 4. 9. 2020 19:16

Myslím, že nejnadějněji vypadá s IPS displejem Nokia 8.3 5G, sice to není high end, ale 765G snapdragon prý taky není špatný. Pokud nebude používat PWM, tak to je nadějný telefon.
Alpha8520
Junior

Odeslat příspěvekod orgasmic 8. 9. 2020 12:59

Ludmila.Stanova píše:Snad se něco objeví. Ono takový Honor 20 Pro už je slušný mobil. Jenže bohužel má sice IPS, ale s PWM. Ale něco v této třídě by se mohlo zase objevit.

Tomu už vážně nerozumím, Honor je pro tebe OK, ale přitom ten Infinix je lepší. Display je o dost lepší. Má 90Hz, 2x takový kontrast, má daleko vyšší výdrž na baterii.

Výkon je podobný.
NEevlim, tedy jsem.
orgasmic
Junior

Odeslat příspěvekod Ludmila.Stanova 8. 9. 2020 15:55

Honor 20 pro je o cca 40% výkonnější, fotoaparát má o třídu lepší(ten hlavní, víc mě nezajímá a považuji za zbytečnost), má výborně fungující automatickou regulaci jasu, což u Infinixu kritizují a nefungující automatická regulace je neskutečný opruz.
Displej u Infinixu rozhodně nechválí a 90 rozmazaných hertzů s nízkým jasem není nic, o co by měl zákazník stát. V tomto případě je 90 Hz jen vábnička na hejly. Odladěnost systému také zrovna nechválí.

Objektivně Infinix rozhodně lepší není. Jen když se zaměříš na pár papírových parametrů, tak to tak může vypadat...
Ludmila.Stanova
Junior

Odeslat příspěvekod burky_nafaso 8. 9. 2020 19:03

Ludmila Stankova: Levne mobily s IPS bohužel mají často PWM. Viz třeba Meizu, to má plno IPS mobilů ve střední třídě, ale snad všechny z posloední doby mají PWM a spíš na nižší než vyšších frekvencích...
burky_nafaso
Junior

Odeslat příspěvekod orgasmic 8. 9. 2020 21:18

Zvláštní divná Ludmilo, maximalni jas maji oba skoro stejný :D
orgasmic
Junior

Odeslat příspěvekod Ludmila.Stanova 8. 9. 2020 22:58

Na papíře. Dle textu recenze je to reálně horší než u Honoru 20. Zase vypíchneš jednu věc a děláš z toho závěry. Ale vzhledem k tomu, že se začínáš čím dál víc orientovat na invektiva, tak diskuse s tebou je ztráta času

-- 9. 9. 2020 00:00 --

burky_nafaso píše:Ludmila Stankova: Levne mobily s IPS bohužel mají často PWM. Viz třeba Meizu, to má plno IPS mobilů ve střední třídě, ale snad všechny z posloední doby mají PWM a spíš na nižší než vyšších frekvencích...

Ano, ano. To už tu zaznělo. U IPS je aspoň solidní šance, že PWM nepoužívá. U AMOLED je jistota, že PWM používá...

-- 9. 9. 2020 00:00 --

burky_nafaso píše:Ludmila Stankova: Levne mobily s IPS bohužel mají často PWM. Viz třeba Meizu, to má plno IPS mobilů ve střední třídě, ale snad všechny z posloední doby mají PWM a spíš na nižší než vyšších frekvencích...

Ano, ano. To už tu zaznělo. U IPS je aspoň solidní šance, že PWM nepoužívá. U AMOLED je jistota, že PWM používá...
Ludmila.Stanova
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka