burky_nafaso píše:Poslední 2 týdny jsem řešil, jak je to s novými Motorolami a PWM a dostal jsem konečně mail od jednoho prodejce, že "skoro všechny nové Motoroly mají PWM". Takže další značku si musím škrtnout. Ach jo.
Kdybyste hledali na SF, zjistíte, že jsem taky problémista ohledně PWM. Vadí mně na televizorech, ale i na mobilních telefonech. Koupil jsem dva Samsungy s OLED displejem, ale absolutně jsem to nedal. Takže šly zpět a v nouzové, opravdu kritické situaci jsem byl nucen narychlo vzít dva iP11. Mají své mouchy, ne že ne. Ale displej mně nevadí.
U OLED televizorů, které jsem kdy měl mít možnost vidět, jsem problém nezaznamenal. Respektive, když mně cokoliv vadilo, byla vždy alternativní možnost, jak to ONO vypnout/deaktivovat. Nicméně třebas některé LCD Samsung, LG, ale i další... to je pro mě smrt. Po hodině koukání jsem out. Jasně, frekvenci PWM tam lze trochu občas doladit vypnutím dopočtů. Jenže já dopočty chci. Třeba na minimum, ale ano.
Nicméně si dovolím k PWM ještě poznamenat. Některé MT sice mají PWM, ale až od nějaké hodnoty svitu. Takže (pro příklad, vím, že se zde hledá jiná třída a kvalita) třebas Motorola G8 Plus by toto měla mít někde kolem 20 %. Vzhledem k tomu, že tam je adaptivní řízení jasu, které by teoreticky mohlo mít nějakou svoji inteligenci a učící režim, tak když obsluha bude při nízkém okolním světle dávat najevo svoji chuť mít jas nad 20%, měl by telefon tuto alternativu přijmout. Navíc je rozdíl PWM na 240 Hz, 400 Hz, 700 Hz... ne pro každého, ale rozdíl to je.
Myslím si, že by organizace na ochranu spotřebitele, měly v tomto směru zakročit. Protože PWM není dobré ani pro citlivé jedince, ale domnívám se, že i pro mnoho dalších, kteří netuší.