Mobil (Tablet) bez PWM a bez cenového stropu

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod vormen 21. 12. 2023 10:27

Osobně jsem zjistil, že mně tolik nevadí displeje s PWM jejichž průběhy mají tvar pravidelné sinusovky, bez ohledu na kmitočet, takže aktuálně mám A33 a naprosto vpohodě, ale třeba Xiaomi, kde je křivka plochá a občas špička mi vadí a z iphonu 12, kde je hnusně roztáhlý sinus mám závratě. Podmínkou je, aby telefon nepoužíval v tmavém režimu černou, ale tmavě šedou, ten kontrast černá / bílá neskutečně namáhá oči.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod schali007 22. 12. 2023 12:06

Za mě teda dost zajímavá informace, která stojí za otestování. Bohužel mobilu s takovou plynulou sinusovkou je hodně málo, namátkově sem se díval na nějaký dražší, a ani jeden sem nenasel.
schali007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vormen 22. 12. 2023 13:03

Bude to hodně individuální, v neděli si rozbalím Pixel 7 se stejným průběhem i kmitočtem jako A33 a uvidí se.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod schali007 22. 12. 2023 17:38

Podle popisu je to pravděpodobně úplně stejný panel.
schali007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod burky_nafaso 22. 12. 2023 18:20

Před pár dny jsem čekal asi půl hodiny v Alze na vydání objednávky, prohlédl jsem si vystavené mobily, ze kterých mi bylou většinou šoufl už po 10 vteřinách. Nicméně tam byl i Cubot X70, který mne příjemně překvapil. Dalo se na něj koukat několik minut, celkem obstojné reálně vypadající barvy, velmi solidní odezva na dotek, to se nevidí ani u dražších modelů. Pokud by tedy někdo chtěl zkoušet méně známou značku, je tu tenhle tip. Otázkou samozřejmě je, zda jsem neměl je štěstí na panel.
burky_nafaso
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 25. 12. 2023 07:07

Dva cenově dostupné tablety: jeden má 5G, druhý úžasný displej

TCL Nxtpaper 11

Displej je obřím tahákem TCL Nxtpaper 11 (dole). A v tomto případě rozhodně platí, že jeden obrázek vydá za tisíce slov. Matný displej „jako papír“ se skvěle čte za jakýchkoli podmínek a nepřipouští odlesky, jako je jinak v této kategorii (a i u mnohem dražších tabletů) obvyklé.

V tomto případě se bavíme o cenově dostupných tabletech s cenou 4 999 korun v případě TCL

Model od TCL zase vyhoví všem, kdo ocení onen displej bez odlesků. Spíš než na sledování filmů v posteli je ještě lepší na čtení, a to třeba i venku, takže tablet nahradí i čtečku elektronických knih.

u TCL o něco obyčejnější a méně výkonný Helio P60T (a 4 GB RAM). V praxi ale moc rozdíly nepozorujeme, tablety fungují svižně, ale nejsou to kdovíjaká výkonná monstra. Uvnitř obou přístrojů běží Android 13. Oba mají 128 GB paměti a slot na microSD.

Nxtpaper 11 má, jak název napovídá, jedenáctipalcový panel. V obou případech je ale rozlišení shodné a velmi solidní: 2 000 × 1 200 pixelů.

https://www.idnes.cz/mobil/telefony/tcl ... lefony_vok

o<:)
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod drive18 2. 1. 2024 22:55

vormen píše:Bude to hodně individuální, v neděli si rozbalím Pixel 7 se stejným průběhem i kmitočtem jako A33 a uvidí se.

Tak jak to dopadlo s tym Pixelem u teba?
drive18
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 3. 1. 2024 05:52

Mám štěstí, Pixel 7 můžu normálně používat, třeba 6 hodin SoT a žádný závratě ani migrény.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 7. 1. 2024 01:37

Je to ideální levný tablet nejen do postele. Recenze TCL Nxtpaper 11

Zdroj: https://www.idnes.cz/mobil/telefony/tcl ... lefony_vok

:D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 8. 1. 2024 21:13

TCL uvádí vylepšenou technologii displeje NXTPAPER 3.0 a dva nové tablety

NXTPAPER 3.0 přináší upravené uživatelské rozhraní, jež nabízí tři režimy zobrazení obsahu
Na své si přijdou milovníci elektronických knih, komiksů i běžní uživatelé
Částečně byla odhalena dvojice nových tabletů, mnohé parametry však zatím neznáme

NXTPAPER 3.0 je ještě šetrnější k lidskému zraku
NXTPAPER 3.0 si zachovává vlastnosti předešlých verzí, tedy schopnost potlačit až 61 % škodlivého modrého světla, ale zároveň přinést krásně ostrý obraz, výrazné barvy či skvělý kontrast. To vše výrobce slibuje ponechat, NXTPAPER 3.0 však zároveň vylepšuje obrazovku, jež by měla ještě více připomínat opravdový papír díky technologii, která částečně propouští světlo. Další novinkou je podpora vyšší obnovovací frekvence a inteligentního DC stmívání, jež by mělo zase potlačit nepříjemné blikání obrazu, které vnímají někteří citlivější jedinci. Novinkou je rovněž upravený senzor pro adaptivní konfiguraci barevného podání dle okolních světelných podmínek či vylepšený software, jenž se řídí pravidlem 20-20-20, tedy 20sekundová pauza od dívání se do obrazovky každých 20 minut a zaostření na objekt vzdálený alespoň 6 metrů (20 stop)

https://mobilenet.cz/clanky/tcl-uvadi-vylepsenou-technologii-displeje-nxtpaper-30-a-dva-nove-tablety-49583

Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod panrt 8. 1. 2024 23:31

TCL NxtPaper 14 Pro nabídne výkonný procesor od Mediatek konkrétně 8020 12/256GB, 2880x1800px 120Hz a 700nitů
Speciální funkcí je tlačítko "VersaView" na rámu tabletu, které umožňuje přepínat mezi černou a bílou obrazovkou.
https://www.notebookcheck.net/TCL-NxtPa ... 812.0.html
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 9. 1. 2024 06:56

Jj to vypadá zajímavě, doufám, že ho budou mít v Datartu vystavený. :D

Ten Mediatek 8020 by měl mít v Antutu +- 758 000 bodů. Konečně to bude mít výkon.

Tak ještě takový notebook za půl roku s Windows 12 nebo aspoň chromebook a dát to i do telefonu a je vymalováno.

Čím víc lesku a jasu = tím víc Adidas pak snad odejde na smetiště dějin. 8-)
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod burky_nafaso 9. 1. 2024 18:20

Já bych se moc netěšil, podle několika lidí na Ledstrainu ty displeje Nxtpaper nejsou žádná výhra, jsou přeostřené atp.
burky_nafaso
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 11. 1. 2024 10:15

Výjimečný displej přijde ve dvou smartphonech, nemají být drahé

TCL v rámci veletrhu CES představilo nové modely. Všechny se vejdou do jedné řady, která nese označení 50. Nejzajímavější jsou verze s displejem, který jiné běžně prodávané přístroje nemají. V nové řadě připravilo TCL hned dva takové modely.

Zdroj: https://www.idnes.cz/mobil/telefony/tcl ... elefony_jm

Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 18. 1. 2024 07:51

Samsung Galaxy S24 Ultra

Dám to sem, ať ta informace nezapadne.

V porovnání s typickým skleněným povrchem, Corning Gorila Armor snižuje odrazivost až o 75 %, což zlepšuje čitelnost displeje a minimalizuje odraz obrazovky v téměř jakémkoli prostředí.

https://www.corning.com/gorillaglass/wo ... armor.html

To vypadá na konkurenci pro TCL a jejich NXTPAPER 3.0 :D

Ještě doplníme údajem ze Samsung webu:

Matnost bez nepříjemných odrazů a lepší čitelnost podporuje technologie Corning Gorilla Armor.

8-)
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Předchozí stránkaDalší stránka