Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz
OndraFialka píše:Tato diskuse mě velmi potěšila - také mi vadí PWM a jsem rád, že jsem našel tipy na telefony, které neblikají. Mám už dosluhující iPhone 6s a chtěl jsem pro změnu vyzkoušet nějaký Android. Oni také nové iPhony 12 jsou všechny s OLED displeji...
Zvažuji Motorolu 5G, ale v této diskusi zmíněný Realme X3 mě také zaujal (díky za tip). Také jsem koukal na Nokii 8.3, ale testy PWM jsem ještě neviděl a cena se mi zdá poměrně vysoká.
engine_er píše:*je vysoká pravdepodobnosť, že tieto modely nebudú mať displej s PWM, pretože produktový manažér od Xiaomi sa vyjadril, že do modelov Mi 10T/PRO dali namiesto OLED displejov IPS displeje z troch dôvodov:
- radšej kvalitný IPS ako priemerný OLED,
- väčšia ľudí preferuje rovný displej pred zakriveným (podľa ich vlastného prieskumu),
- IPS nezaťažuje oči oproti OLED (čo je samozrejme diskutabilné, pretože veľa IPS displejov používa PWM).
Čo ma trochu zarazilo a sklamalo, tak väčšina webov spochybnila tretí argument, z čoho vyplýva, že nie je to taká horúca téma (áno, ľudí trpiacich na blikanie je naozaj značne menšia časť), ale predovšetkým ukázali svoju obrovskú neznalosť. Asi je treba robiť väčšiu osvetu Podobne ako si fanúšikovia S20-ky resp. vlajkových lodí od Samsungu vydobili Samsung S20 FE - teda S20 s "vysneným" CPU Snapdragon.
https://www.techradar.com/in/news/xiaom ... eat-reason
orgasmic píše:Tam jde o to, že OLED bez PWM neuděláš. A do vlajkových lodí IPS nepatří.
Vždyť už to nechce nikdo ani v TV, když má trošičku přehled.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků