Já tedy především neznám pojem DC dimming. Znám modulaci CCR(CC, CV) a PWM.
DC dimming mi nic neříká o metodě regulace jasu. Nemáte někdo odkaz na vysvětlení DC dimmingu?
Domyslela jsem si, že DC dimming je jiný popis pro CCR regulaci modulací napětí, ale evidentně ne.
-- 10. 9. 2020 15:44 --engine_er píše: Osobne mám doma OLED TV od LG a žiadne blikanie ja nepozorujem (a ani rtings.com) tzn. dá sa vyrobiť displej s týmto typom riadenia podsvietenia.
Ano, některé televize mají CCR regulaci. U mobilů jsem to ještě neviděla.
-- 10. 9. 2020 16:00 --Už jsem si něco našla. DC dimming je opravdu regulace metodou CCR. Takové LED by opravdu neměly blikat. Pokud blikají, tak jednoduše proto, že výrobce kecá. Vydávají za CCR (DC dimming) něco, co tím ve skutečnosti není nebo, jak jsem se teď dočetla ve spojení s OnePlus, používá displej DC dimming Jen pro vyšší hodnoty jasu 30%+ a při nižších používá PWM. Takže řešení o ničem.
No, s tím, jak se AMOLED rozšiřuje do stále nižších cenových pater, tak bude přibývat lidí postižených problémy z PWM a snad to vytvoří signifikantní poptávku buď po IPS nebo po AMOLED regulovaných CCR. Mně by třeba vůbec nevadil pokles kvality obrazu při nízkém jasu, hlavně, kdyby displej neblikal.