Jak na češtinu v Kindle 2020 ?

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod samarit 18. 12. 2021 15:30

Koupil jsem babče tuto čtečku
http://www.azmobil.cz/amazon-kindle-201 ... cerny.html
a pak jsem zjistil, že nemá ovládání (menu) v češtině. Určitě existuje návod jak tam češtinu dostat. Našel jsem jen návod pro starší verzi zde
http://www.ebooky.cz/cestina-pro-kindle ... -kindle-4/
Pls poraďte mi někdo. Babča si s tím v EN neporadí.
Díky
Raději se 2x zeptám, než abych udělal něco špatně. Vím, že tak budu pár minut za pitomce, ale je to lepší než zůstávat pitomcem trvale. Děkuji všem, co mi ochotně pomáhají. :-)
samarit
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lada t5 18. 12. 2021 15:44

Ten Azmobil přímo u té čtečky červeně uvádí toto: "POZOR - od 1.1.2015 zatím není možná instalace českého prostředí. Čeština v knihách funguje standardně. Pokud se české prostředí objeví později, bude možné si jej u nás na prodejně nechat zdarma nainstalovat. "
Asi bych to vrátil.
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod samarit 18. 12. 2021 17:57

Nevěřím tomu, že by český kutil nenašel nějaké řešení (i za cenu ztráty garance). Např. změnu firmware třeba na nižší verzi?
Raději se 2x zeptám, než abych udělal něco špatně. Vím, že tak budu pár minut za pitomce, ale je to lepší než zůstávat pitomcem trvale. Děkuji všem, co mi ochotně pomáhají. :-)
samarit
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tom1122 18. 12. 2021 19:06

Neexistuje.
Pokud jsi chtěl čestinu,měl jsi koupit třeba Pocketbook.
Tom1122
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 6. 1. 2022 10:41

Mám asi týden Amazon Kindle New 2021 s reklamami.
Zbavit se jich asi nejde, pouze jsem našel dobrý článek, kde mj.pisi že, pokud se uživatel nepřihlásí je svému účtu, Amazon o daném přístroji tzv. "Neví" a reklamy přes internet za pomoci WiFi tak nemůže posílat, uvedeny postup funguje a nic mě neomezuje.
Používám pouze pro čtení zakoupenych e-knih jinde a funkce o které přicházím mi vůbec neschází.
Češtinu neřeším...týká se vesměs listování a menu a nastavování plus něco málo rozhraní jako takového.
Knihy v češtině zobrazuje korektně pokud jsou správné vytvořené...případně lze použít se Cakibre k převodu prakticky z čehokoliv do čehokoliv tedy formátu a umožňuje podrobné nastavit vzhled a kódování.

Doporučím asi vrátit a koupit něco od Pocket Boomu, ty češtinu v základu mají snad všechny.
Do čteček Amazon existují češtiny ale vesměs do starších modelů a u nových je to tak složité že se s tím nikdo nechce pachtit, případně to nelze vůbec...je zapotřebí takzvaný "Jailbreak" pro Amazony Kindle a v posledních FW asi výrobce zlepšil ochranu proti zásahům uživatele.
Cheetah007
Junior