eSIM na udržování čísla v zahraničí

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod CallmeDave 29. 6. 2023 05:44

Nazdárek lidičky,

Konečně mám telefon s možností eSIM a tak sem si říkal, že by bylo dobrý toho využít. Přece jen je lepší mít eSIM a pak si číšlo lehko obnovit, než ztratit telefon s fyzickou SIM a bejt v pytli, jelikož žiju daleko od domova...

Takže:
1) Ví tu někdo, který operátor, co podporuje eSIM, je nejlepší na udržování čísla? Nejlepší v tomto případě znamená dlouhodobě nejlevnější. U Emtéčka udržuju za 29 kaček za měsíc = 348 Kč za rok. Ale předplacenky mají různý omezení ohledně platnosti, že? Někdo mi říkal, že O2 má 500 na rok na udržení. Ale na druhou stranu se tam bude střádat kredit, kterej pak můžu využít, což je obří výhoda oproti Emtéčku.

2) Taky vlastně nevím, jestli si můžu eSIM od Českých operátorů koupit na dálku, a hlavně i s převodem mýho stávajícího čísla... jde to?

Obě tyto témata, eSIM a předplacenky velkých operátorů, jsou pro mě úplně nový.

Jestli je tu někdo, kdo se v těchto dvou věcech vyzná, budu si cenit jakýkoli informace :-)

Díky.
CallmeDave
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gounelle 29. 6. 2023 06:59

na "zaparkování" českého mobilního čísla je nevýhodnější tzv. nulový tarif od vodafonu - když tarif nepoužíváš, jsou s ním spojené nulové náklady. tento tarif nejde objednat on-line, ale pouze přes operátora zákaznické podpory. vodafone je ve smyslu nákladovém nejvýhodnější i co se změn typu sim týče. všichni operátoři vymění plastovou sim za eSIM zdarma, ale opačně eSIM na plast bez poplatku to umí jen vodafone (ostatní si účtují cca 100 kč). eSIM ve formě QR kodu by měla jít stáhnout (načtení QR kodu zařízením) u aktivního čísla po přihlášení do účtu zákazníka (mám odzkoušeno u T-mobile)
gounelle
Junior

Odeslat příspěvekod polda 29. 6. 2023 07:08

eSim lze přes net založit i u Mobil.cz ,Kaktus. Obojí minimum 1x za rok dobít. Převod zdarma.
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod CallmeDave 29. 6. 2023 07:47

Díky za tak okamžitý reakce. Cením si toho.

Vodafone zní zajímavě, ale Kaktus je pro mě možná nejlepší volbou. Ale našel sem v podmínkách něco, co mi nezní moc dobře.

Tady je screen z jejich podmínek. Předposlední věta se mi nelíbí, jestli jí rozumím dobře...
Jestli to chápu správně, postup by tedy byl koupit fyzickou v ČR, přenést číslo, změnit na eSIM :-D
Přílohy
Kaktus.png
CallmeDave
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ze.us 29. 6. 2023 09:17

To preci neni problem, zaridis to, az sem pojedes k zubari ;)
Nebo pozadas nekoho z pribuznych.
Nebo nekoho zde z fora.
Nebo...
Proste moznosti jsou.
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Jan Kašík 29. 6. 2023 09:19

Ano prvně máš klasickou sim (opíšeš její číslo) a v samoobsluze si ji převedeš na e-sim
včera jsem to dělal a do 5 min
Jan Kašík
Junior

Odeslat příspěvekod CallmeDave 30. 6. 2023 05:26

ze.us píše:To preci neni problem, zaridis to, az sem pojedes k zubari ;)
Nebo pozadas nekoho z pribuznych.
Nebo nekoho zde z fora.
Nebo...
Proste moznosti jsou.

Jasně, že možnosti sou. Jen mi to přijde naprosto hloupý, když je to digitální SIM. Proč to dělat tak komplikovaně? Proč nemůžu přenést číslo na eSIM? :-D

Jde u nějakýho operátora přenést číslo na eSIM?

P.S.: Zubaři sou v Česku drahý, řeším lokálně. Moje bílá plomba za stovku mi slouží už skoro tři roky :-D
CallmeDave
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CallmeDave 1. 7. 2023 03:52

Neví tedy někdo, jestli se dá nějaká česká SIM objednat jako eSIM a poté se dá na ní převést číslo? :-)
CallmeDave
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CallmeDave 1. 7. 2023 10:38

Sakriš Mobil.cz fakt vypadá použitelně. Objednat, převést, a koukám 200 Kč za rok na udržování. Kredit se bude střádat a využiju na výletě do domoviny. Díky moc :-)
CallmeDave
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CallmeDave 27. 7. 2023 09:18

Tak update pro kohokoli, koho to zajímá :-D
Po nákupu sem zjistil, že SIM karta nelze aktivovat v zahraniční síti. Takže sem utratil 200 za nic :-D Mají to ve FAQ, ale při nákupu to nikde napsáno nebylo... určitě to bude někde v podmínkách, takže si nijak nestěžuju. Ale nevím, proč to nemají napsaný při nákupu... každopádně si jí možná aktivuju, až si příští léto zaletím do Česka?.. Nevím, jestli jde SIM aktivovat víc jak rok po tom, co se dala do mobilu a nemohla se aktivovat. Napíšu jim a zeptám se :-D
CallmeDave
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymius 27. 7. 2023 09:29

Kde prebejvas ?
Samsung Galaxy S23, S21, S7, S2, A34
anonymius
Junior

Odeslat příspěvekod ze.us 27. 7. 2023 09:57

Tak proc sis tu kartu nenechal aktivovat v CR? Pochybuji, ze ti to Mobil.cz poslal nekam do tramtarie.
Nejsnazsi a nejlevnejsi je ted dopis do CR. Datum, do kdy je treba kartu aktivovat, byva uvedeno na obale.
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ziki 27. 7. 2023 11:51

Osobně mi v současnosti přijde Kaktus jako nejvýhodnější varianta pro udržování čísla naživu. Má nejnižší roční náklady, kdy pro prodloužení životnosti stačí přes aplikaci dobít aspoň 50 Kč, kdežto u ostatních operátorů to bývá minimálně 200 Kč. A kdyby i přesto se začal kupit nevyužitý kredit, tak jej přes aplikaci můžete někomu poslat. A také přechod na eSIM a případně zpět je bezplatný. Pro upřesnění, přechod z fyzické SIM na eSIM je zdarma, to je jasné. A pro přechod z eSIM na fyzickou SIM potřebujete nějakou novou SIM kartu a tu si buď můžete koupit na stánku za 100 - 200 Kč nebo za kolik se prodává. A nebo si necháte od Kaktusů poslat SIM zdarma.
Ten nulový tarif od Vodafonu možná ne každému dají, je to prostě neveřejný tarif. A myslím že v podmínkách nulového tarifu je, že nějakou útratu po nějaké době musíte udělat, jinak může Vodafone číslo zrušit. Navíc je předplacená karta přeci jen bezpečnější volba pro zaparkování čísla, kde nehrozí případná astronomická faktura v případě ztráty apod.

CallmeDave píše:Tady je screen z jejich podmínek. Předposlední věta se mi nelíbí, jestli jí rozumím dobře...
Jestli to chápu správně, postup by tedy byl koupit fyzickou v ČR, přenést číslo, změnit na eSIM :-D

Ta předposlední věta říká jen to, že SIM karta ze které převedete číslo jinam se stává definitivně mrtvou. Nelze převést čisto k jinému operátorovi nebo na eSIM a pak zpět na původní SIM. Musíte si opatřit novou SIM o čemž jsem psal výše.
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora."
ziki
Junior

Odeslat příspěvekod pulmann 27. 7. 2023 12:14

Mám od Vodafonu nulový tarif.
Už asi 10 let, možná i více.
Mám to z zabezpečovacím zařízení.
Vzhledem k tomu, že ještě nebylo narušení prostoru, tak žádné SMS neodcházejí.
Občas, když odcházím, hodím signál, abych měl kontrolu, jestli to funguje.
1x za měsíc mi přijde sms, že jsem utratil cca 6 Kč, že to nemusím platit.
Platí se to, až se tam nastřádá vyšší částka, myslím 120 Kč.
Takže platím cca každých 18 měsíců.
Divím se, že mi to ještě nezrušili.
pulmann
Junior

Další stránka