Koncesionářské poplatky za televizi taky pro mobil

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod pulmann 11. 9. 2023 18:28

Takže třeba taková společnost Škoda zaplatí 16 tis + 5,5 tis měsíčně.
To je strašný, to ji možná položí.

-- 11. 9. 2023 18:28 --

To samé takový ČEZ .
pulmann
Junior

Odeslat příspěvekod 5uch 11. 9. 2023 19:03

... píše:Jestli si da pri pristich parlamentnich volbach nejaka strana do volebniho programu zruseni koncesionarskych poplatku, tak ji budu volit. Jinak jsem nevolic.

To mi nepřijde jako moudrý přístup (jak to nevolení, tak preference strany s takovým slibem).
Pokud má existovat veřejnoprávní rozhlas a TV (a já si myslím, že má), pak se taková organizace musí z něčeho platit. Neexistuje "oběd zdarma" a platí "zákon zachování všeho (zde peněz). Pokud to nebudou adresné poplatky, vezme se to z plošných daní - což je ještě méně "spravedlivé".

Pokud by nějaká strana chtěla tohle téma radikálně posunout, měla by říci jasně, že nechce veřejnoprávní média. A to si troufne jen nějaká hodně populistická nebo diktátorská strana.
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod oldschooltrancer- 11. 9. 2023 19:24

Jak vám dokáží, že máte TV? Nebo že máte chytrej mobil? Museli by mít povolení k prohlídce... a kdyby náhodou.. ano, včera jsem ji koupil od xx a dnes ji vezu rodičům, strejdovi, jinýmu xx
oldschooltrancer-
Junior

Odeslat příspěvekod pulmann 11. 9. 2023 19:56

A co třeba databáze čísel od operátorů ?
Smlouvy s operátory ?
Operátoři vědí, jaký máte telefon , typ.
Stát si může říci - operátore, dej mi databázi, potřebuji k výběru daní.
pulmann
Junior

Odeslat příspěvekod oldschooltrancer- 11. 9. 2023 20:05

To je pravda, to může, psal jsem výše.. GDPR atd... uvidíme, co vymyslí, s čím přijdou. Pak jedině předplacená karta a dobíjet v trafice cash.

A jen to upřesním, nejde o 200, ale o princip. Na TV jsem letos koukal asi 3x 5 minut a to mimo domov.
oldschooltrancer-
Junior

Odeslat příspěvekod pulmann 11. 9. 2023 20:54

Oni to spíše budou vymáhat od firem - společností.
A asi také z autorádií.
V každém autě je autoradio, to je neštěstí.
pulmann
Junior

Odeslat příspěvekod ... 12. 9. 2023 09:46

5uch píše:...
Pokud má existovat veřejnoprávní rozhlas a TV (a já si myslím, že má), ...

A ja si myslim, ze nema.
...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DejvN 12. 9. 2023 10:38

Který mobil umí přijímat TV vysílání bez dokoupení další služby?
Naposledy upravil DejvN dne 12. 9. 2023 10:51, celkově upraveno 2
DejvN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ze.us 12. 9. 2023 10:46

přes internet TV vysílání přijímat nelze bez zakoupení další služby

Prave, ze CT ma zive vysilani vetsiny poradu zdarma.
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod DejvN 12. 9. 2023 10:50

U hodně pořadů to píše "Tento pořad nemůžeme vysílat po internetu"
DejvN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Da Gony 12. 9. 2023 13:06

Mno, nezkoumal jsem, jak se to dokne firem, jak tady se opakují poslední příspěvky.
U domácností si myslím že se nic neděje. Jelikož ti co platí za TV, už je jedno zda mají telefon.

A kdo by chtěl podvádět mohl už doteď
, napsat, že nemá TV.

Ale u telefonu je to jednodušší, .
Pokud daný chudák nemá paušál. / smlouvu. Ale tarif neimplikuje vlastnitcví modemu. ale to už je hledání děr

Platí pro firmy /práv.osoby jiný režim/ceník než pro domácnosti? tj jedna platba. Za domácnost. Ne za člověka.
ALe Jinak se mi to zdá nesmysl : Je to vlastně chucpe: na základně toho, že máš multifunkční zařízení, (sledování ivysální je jedna z tisíce věcí, o se tam dá dělat) se zavede poplatek. Jde o stejnou totalitní myšlenku jako, zakážeme nože, lze s nimi vraždit, nebo zavedení výpalného OSA médií

2. Argument. Sledování tv na prťavém 5" displeji není žádný komfortl
Da Gony
Junior

Odeslat příspěvekod ze.us 20. 9. 2023 19:27

A kolik ma treba reditel krachujici posty nebo ztratovych drah? Ty si taky platime...
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ... 21. 9. 2023 05:42

A je to dobre? Neni lepsi nechat je krachnout? Takovy trestni soud treba posila zasilky postou, kdyz nejsou doruceny, stejne za to zaplati a posila je pak jeste postou policii, aby je dorucila, za to zaplati poste podruhe, policie si za to neuctuje sice nic a je pri dorucovani zasilek duslednejsi a uspesnejsi, ale potvrzeni o doruceni zasilky pak posila postou soudu a za jednu zasilku tak danovy poplatnik poste zaplati potreti, i kdyz ona ji nedorucila, a stejne nedokaze dosahnout zisku.
:D

At ma generalni reditel CT vysoky plat, kdyz si na nej dokaze vydelat, ostatni televize musi tvorit zisk i bez koncesionarskych poplatku.
...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DejvN 5. 10. 2023 11:17

Spravedlivé by bylo, kdyby za mobil nebo notebook platili jen ti co mají nějakou IPTV. A aby ČT neměla obavu, tak si iVysilani může dát jen na heslo, které by každý koncesionář dostal.
Proč platit za notebook, když bez další služby nejde použít ke sledování TV?
DejvN
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka