Výkup použitých MT - zkušenosti (Alza, MP...)

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod foto1977 10. 1. 2024 15:02

Ahoj, plánuji prodat svůj S10e, nechce se mi na to čekat někde na bazoši, tak se chci zeptat na zkušenosti s výkupem v Alze nebo MobilPohotovosti. Když si přes ty jejich formuláře vyplním stav atd. tak mi to píše, že mi dají cca 2800 Kč. Je reálná naděje, že mi dají alespoň 2500 Kč pokud bude stav mobilu odpovídat dotazníku?
Prodávali jste tam někdo? A kde to je podle vás lepší?
foto1977
Junior

Odeslat příspěvekod p.david 10. 1. 2024 15:28

U takto starých telefonů se stává, že to posunou o kategorii níž. Třeba MP dá potom místo 2700 jen 2200. U takto starého telefonu je málo pravděpodobné, že by byl v kategorii B. Stačí jetý konektor nebo lehce vypálený displej.

Ale nikdo nikoho nenutí prodat. Rozhodnutí, jestli s cenou souhlasíte, bude na Vás.

Já prodávám v MP telefony běžně od S8 (jen S21 jsem přeskočil) a vždy bez problémů.
N620->OT Easy->N3110->6150->6210->6310(i)->6600->6230->6230i->N70->N73->N82->BB 9000->BB 9600->iPhone (2G)->Nexus S->Xperia Z->Xperia Z3 Compact->S8->S9->S10+->S20+->S22->S23->
p.david
Junior

Odeslat příspěvekod nereknujaksejmenuju 10. 1. 2024 15:45

U MP tě daj tolik, kolik je uvedeno ve formuláři. Já u nich (přes O2) prodával nerozbalenou funglovku vyfasovanou na propadávající O2 HW kupon, dostal jsem to, co bylo uvedeno. Jak posuzujou stav jetých nevím, pokud máš ale v dosahu nějakou MP, ocení i vyplatí tě prý rovnou na místě. Když tě shodí podle tvého názoru neoprávněně do té levnější ceny, tak prostě odejdeš :-)
nereknujaksejmenuju
Junior

Odeslat příspěvekod BizonTWO 10. 1. 2024 17:00

Alza mi jednou snížila kategorii ale oprávněně, myslím si. Viděl jsem to spíš na C než na B ale dal jsem B, na zkoušku.
Na MP záleží na koho narazíš, v Ostravě jsem potkal mladou ženskou a ta to hrotila,nesouhlasil jsem a vzal jsem mobil zpátky. Na druhý den jsem to zkusil znova, když jsem měl cestu okolo a týpek uznal B bez keců. Dle popisu si myslím, že to bylo opravdu B a ženská byla jen jeblá :-D Sice šlo o pár korun - šlo mi o slevu na S23 cena telefonu byla 000 nic - normálně tyhle staré používám na různé akce třeba jako loni od 02 - 500 Kč na příslušenství bo jich mám mraky :-)
BizonTWO
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 10. 1. 2024 19:46

Teď v prosinci jsem v olomoucké pobočce MP prodával zhruba 10 měsíců starý Galaxy A53. Měl nějaké ty vlasové škrábance po obvodu rámu od toho, jak se mezi ním a krytem š***** prach + malý vryp v oblasti fotomodulu. S odřenýma ušima byl ohodnocen jako stav A, jen kilo strhli, protože jsem nenašel nabíjecí kabel - jinak cena byla jak deklarovali ve formuláři, když jsem si to zkusmo předtím vyklikal na webu.

Za mě tedy spokojenost a jednání férové. Doporučil bych tam jít osobně a ne telefon posílat. Osobní kontakt je vždy lepší a dá se domluvit.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod foto1977 10. 1. 2024 22:18

Díky všem za příspěvky, mám objednaný nový mobil, pokud bude ok tak za cca týden zkusím do té MP zajít osobně...
foto1977
Junior