NFC SIM

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Da Gony 19. 3. 2024 15:26

Co je zač vlastnost /funkce NFC SIM ? Nebo pojmy NFC a SIM pospolu. K čemu je to dobré a co to dělá?

https://www.xda-developers.com/enable-n ... lus-8-pro/
Da Gony
Junior

Odeslat příspěvekod šulda 19. 3. 2024 16:14

Vyhledáno:
"Někteří operátoři GSM používají termín "NFC SIM" pro označení SIM karty s dodatečnou finanční aplikací Takovou kartu v kombinaci s telefonem NFC lze použít pro bezkontaktní platby Existují různé možnosti:

může fungovat jako předplacená debetní karta
vaše platby jsou přidány k vašemu účtu GSM
účet si můžete otevřít v bance, která spolupracuje s operátorem GSM."
Btw ti nefungujev už i vyhledávání?
šulda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Da Gony 19. 3. 2024 17:24

hledal jsem spojení "NFC SIM Enabler" ...
Takže se to hodí pro telefony s absencí NFC? Jim to dokáže suplovat chybjící NFC pro platby?
Da Gony
Junior

Odeslat příspěvekod m.x. 23. 10. 2024 12:58

Ten popis v odkazované stránce je nějaký zmatený, řeší se tam i bezdrátové nabíjení.

Mně řeklo AI, že snad existovaly SIMky s NFC čipem, tvrdí to i diskutéři v https://xdaforums.com/t/nfc-sim-enabler.3879555/

… it would use the NFC chip in my Sim card instead of the phone's chip.

… in my country (Russia, Moscow) there are universal transport card, and mobile providers has a spesial sim with security chip inside, which implements transport card emulation (using phone nfc module to pass instead plastic card).

Jak vlastně asi zmiňuje i kolega výše
šulda píše: … může fungovat jako předplacená debetní karta …

Da Gony píše:Takže se to hodí pro telefony s absencí NFC? Jim to dokáže suplovat chybjící NFC pro platby?

Jako že by NFC SIMka suplovala chybějící NFC čtečku v mobilu? To by bylo sci-fi, tam potřebuješ dělat bezdrátové napájení větší cívkou.

"NFC SIM enabler" je mi zatím po rychlohledání trochu záhadou, na druhou sranu by mohla umožnovat zdánlivě scifi věci, pokud je to nějaké hardwarové udělátko.
m.x.
Junior