kopírování z aplikace termux zmastí nové řádky

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Da Gony 17. 8. 2024 20:00

Když kopíruji text z aplikace termux, tak mi to rozhodí nové řádky jako Rybí salátod Kanyzové (Ze supermarketu taky).
znaky \OD A \0A úplně chybí a řádku místo toho jsou odděleny přislušným počttem mezer " " zbývajících do počtu.
například :
Kód: Vybrat vše
lscpu                                                  Architecture:           armv8l                               CPU op-mode(s):       32-bit, 64-bit                       Byte Order:           Little Endian                      CPU(s):                 8                                    On-line CPU(s) list:  0-7                                Vendor ID:              Qualcomm                             Model name:           Qualcomm                                Model:              4                                      Thread(s) per core: 1                                      Core(s) per socket: 4                                      Socket(s):          1                                      Stepping:           0xa                                    CPU max MHz:        1643.2000                              CPU min MHz:        333.6000                               BogoMIPS:           28.00                                  Flags:              half thumb fastmult vfp edsp neon v                        fpv3 tls vfpv4 idiva idivt lpae evt                        strm aes pmull sha1 sha2 crc32

Jak to opravit? Je to prostě šílená bota této aplikace.

Aby to fungovalo rovnou out of box. uživatelsky funkčně.
Nefunguje logicky to překopírovat do jiné aplikace, která tímto netrpí, vloží se to tam už zvodoopáděnéé.

Tohle bohužel z termuxu dělá nepoužitelný debakl pro lidi, jejichž denní chleba je copy +paste.
Da Gony
Junior

Odeslat příspěvekod Da Gony 2. 9. 2024 13:24

Nevíte jak to fixnout?
Da Gony
Junior

Odeslat příspěvekod m.x. 6. 9. 2024 13:26

mně to copy/pastuje OK.

zkusil bych přesměrovat do souboru, a ten pak nasharovat apod via
termux-open
, pokud si dobře vzpomínám, jak jsem to dělal
m.x.
Junior

Odeslat příspěvekod m.x. 6. 9. 2024 17:49

(moje verze je 0.118.1)

~ $ termux-info
Termux Variables:
TERMUX_APK_RELEASE=F_DROID
TERMUX_APP_PACKAGE_MANAGER=apt
TERMUX_APP_PID=XXXXX
TERMUX_IS_DEBUGGABLE_BUILD=0
TERMUX_MAIN_PACKAGE_FORMAT=debian
TERMUX_VERSION=0.118.1
TERMUX__USER_ID=0
Packages CPU architecture:
aarch64
Subscribed repositories:
# sources.list
deb https://packages.termux.dev/apt/termux-main stable main
Updatable packages:
All packages up to date
termux-tools version:
1.43.4
Android version:
14
Kernel build information:
Linux localhost 5.15.123-android13-8-XXXCENSOREDHAHAXXX #1 SMP PREEMPT Wed Jul 24 09:XX:XX UTC 2024 aarch64 Android
Device manufacturer:
samsung
Device model:
SM-XXXXX
LD Variables:
LD_LIBRARY_PATH=
LD_PRELOAD=/data/data/com.termux/files/usr/lib/libtermux-exec.so
m.x.
Junior