Výmena displeja doma – aký objednat?

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod miso84 12. 11. 2024 11:42

Ahojte, chcem sa spýtať či mate niekto skúsenosti s nákupom neorigo displayov. Mám doma nejaké kousky na ktorých by som to chcel skúsiť a naučiť sa.
Dívam sa napr sem (není to zrovna elektro eshop ale ako príklad postačí :-) ), často není uvedená značka atd, možem čakať problémy? Resp. aké displaye by ste doporučovali nakupovať a kde?

https://www.megaknihy.cz/xiaomi/4429461-lcd-display-dotykova-deska-pro-xiaomi-redmi-note-9.html

https://www.megaknihy.cz/motorola/4432989-motorola-e32s-lcd-display-dotykova-deska.html?utm_si=RFlidjRTZUc2TkRRek1qazRPVFEwTXpJNU9Eaz0=&matchtype=&network=x&device=c&creative=&keyword=&placement=&param1=&param2=&adposition=&campaignid=17364182571&adgroupid=&feeditemid=&targetid=&loc_physical_ms=1003803&loc_interest_ms=&searchtype=&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAlsy5BhDeARIsABRc6Zube0RZVzOzwuo_TE0qK9BQUiiNID9DabQ1QjyVUFM2kiimvzJUnVoaAieFEALw_wcB

Ďakujem za akékolvek info.
miso84
Junior

Odeslat příspěvekod jiproko 12. 11. 2024 12:07

https://www.megaknihy.cz/motorola/44317 ... eFEALw_wcB

Rozhodně komplet i s rámem slepené.
Xiaomi 13
jiproko
Junior

Odeslat příspěvekod Greenyn 12. 11. 2024 12:17

Pokud kupuješ jen displej bez framu, budeš potřebovat i lepidlo ve stylu B7000+ trochu šikovnosti, aby to bylo nějak rozumně naneseno. Alternativa je koupit displej s framem a přeneseš jen vnitřnosti. Páska pod krytem baterie se dá někdy znovu použít, případně vyměnit nebo si dopomoct také lepidlem.

Co jsem kdysi měnil, přišlo mi, že to má smysl hlavně u LCD, které stojí pár kč. Co se amoled displejů týče, tam mi to už moc smysl nedávalo (např nákup poškozeného mobilu + výměna displeje), lepší bylo koupit něco ve stavu, kde to netřeba řešit (možná s výjimkou takových těch repas displejů s černými tečkami/mrtvými body).

Jinak pokud extra nespěcháš, nakoupil bych klidně na Aliexpressu - dručení dle myćh zkušeností bezproblémové a +- do 10-14 dní. Disassebly videa standardně najdeš na YT.
Greenyn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod miso84 12. 11. 2024 18:36

no tak zvažoval som výmenu jen displeje bez rámečku nech sa to nepredražuje :-) jako spíš to skúsiť a když sa to po*ere tak sa zas tak nič hrozné nestane :-).
Skor by som skúsil tu cestu urobiť to levneji ... časovo na to nespěchám tak by teoreticky šel aj ten ali ... skúsim kouknout čo sa tam dá najsť na Motorolu E32s a na ten Redmi Note 9 ... aj keď tie ceny na megaknihach mi taky neprídu hrozné :-).
miso84
Junior

Odeslat příspěvekod strny88 12. 11. 2024 19:26

Aliexpress. Dají vše sehnat i použité s vypáleným textem za pár korun.
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod miso84 14. 11. 2024 16:11

jako koukam na ten ali a nie som si úplne istý, sú tieto nabídky OK?

https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... bTl9MNfsSQ

https://www.aliexpress.com/item/1005007 ... 0wjNkUcstA
miso84
Junior

Odeslat příspěvekod aaaa 14. 11. 2024 17:17

Neni z nazvu zbozi zcela jasne, jestli to je folie na displej, nebo displej s digitizerem, ale podle obrazku to vypada skutecne na displej s digitizerem.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod mahonay 14. 11. 2024 20:10

Ale je to z názvu zcela jasné ;-) že jde o displeje. Takže je to OK. A opravdu bych vzal With Frame. Ale nechci tě strašit, jelikož jsem dělal servis a vyměňoval jsem taky několik desítek displejů tak z Ali jsem se párkrát spálil. Buď přišly poškozené nebo byly nefunkční. Netvrdím že jsou všechny displeje špatné ale třeba z 10 ks byly 2 vadné. Od té doby jsem si raději tu 100 nebo 200 připlatil za displej a koupil u nás už kvůli záruce. No ale je to na tobě kde koupíš
Než se na něco zeptáte použijte políčko hledat
Samsung S23 Ultra
mahonay
Pokročilý

Odeslat příspěvekod aaaa 15. 11. 2024 06:00

Ja vymenoval 3 displeje z Ali, vzdy OK, vzdy to prislo vcetne demontazni sady, tesniciho lepidla a oboustranneho nalepovaciho tesneni na vymenu, je treba postupovat presne podle videi z youtube. Jeste jednodussi je vymena baterie. Jednou jsem se ptal v servisu mobilu, za kolik by mi displej vymenil, kdyz mam koupenou sadu s displejem z ali, tedy jen praci si ohodnotil na 500 az 1000 Kc, tak jsem si to vymenil a prelepil sam.
:D
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod miso84 18. 11. 2024 11:52

ďakujem Vám za tipy, neponáhlam na to tak to ešte premyslím, osobne mi rozdiel v cene cca 150 kč taky za ten risk nestojí, ak tam nebude vačší rozdiel v cene tak zoberem niečo tady v čr. Nad tou versi s rámečkem ešte popremýšlam, tie telefony mi moc líto nebude ak sa to nepovede, prave proto som si hovoril že si to na nich skúsim. Vrtaní v elektronice (hodne amatérske) mi cizí není a roky modeláriny mám taky za sebou tak snáď by to nejak šlo :-D
miso84
Junior