Autorizovaný servis a výměna displeje. Chtějí mě podělat?

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Topes 2. 12. 2024 18:22

Dal jsem do servisu svoji Motorolu s požadavkem na výměnu prasklého displeje - vše ostatní funguje, s tím že podle orientačního ceníku na tento konkrétní model vyjde výměna na 1800 korun. Dnes dorazil cenový návrh na 2600 s tím, že kromě displeje a práce se musí vyměnit sluchátko, vibrátor, flex kabely a další věci, které jsou součástí displejového dílu a stačilo by je jen jednoduše přendat do toho nového - viděl jsem na YouTube jak se to mění, takže zbytečný to nechat osadit díly, když ty původní jsou bez problémů, nehledě na to, že ceník má výměnu displeje by měl být snad kompletní se vším všudy. Samozřejmě jsem se proti ceně ohradil a dostal odpověď, že ty díly navíc jsou k opravě potřeba. Reagoval jsem v podobném znění jako teď a zatím čekám na odpověď. Někdo nějaké zkušenosti, postřehy ohledně takové záležitosti?
Topes
Junior

Odeslat příspěvekod Letadlo 2. 12. 2024 18:46

Upřímně neznám autorizovaný servis, co by nejel podle servisní příručky k danému modelu. A pokud se tam píše, že musí vyměnit to a to, tak to vymění a nikdo nebude zkoumat, zda je zařízení ještě funkční, nebo ne. (A o zákazníka se taky většinou neperou, pokud není obří, tak ber, nebo nech být.)

Pokud to chceš mít udělané podle sebe, tak si to buď budeš muset udělat vlastnoručně, nebo najít někoho neautorizovaného.
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod hons1 3. 12. 2024 16:11

No to je divne,ja menil predloni dislpej u a52s menily jen displej.
Zkus jim napsat/zavolat proc menit sluchatko, flex motorek, kdyz jsi chtel menit jen displej
hons1
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 4. 12. 2024 10:18

U některých typů telefonů to tak prostě je. Zkus se obrátit na jiný servis, pokud je v ČR více autorizovaných.
Mám zkušenost, že se cena mezi autorizáky dost liší.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod Topes 6. 12. 2024 07:15

Takže dostal jsem vyjádření, že takhle to je oficiální postup a že cena má webu je orientační (nechápu proč nereflektuje skutečnost), ale na moje nalehání se technik prý pokusí vyměnit jen displej a použít původní díly.
podle mě by stejně použili ty původní a jen by si naúčtovali nesmysly jako že dali nové. Bohužel Motorola má jen jeden autorizovaný servis.
Topes
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 7. 12. 2024 13:46

Je dost možné, že když nebudeš chtít dodržet standartizovaný postup výměny, nebudeš mít na danou výměnu záruku.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod Jirkash 7. 12. 2024 17:57

Jednou je nejaky pokyn od vyrobce, tak nevim co tu resis a vyplakavas.
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB Obsidian, Android 15, Spigen Thin Fit
Linn Nexus, Monitor Audio, Yamaha, Sony, Onkyo, Teac, Dual, JVC, Akai.
Jirkash
Junior