Nokia kopiruje

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jan997(smazano) 20. 10. 2005 18:47

vypada to jakoby nokia kopiroval SE :pozor2
http://sweb.cz/kjkl.kjkl/nokia.jpg

a dal
http://www.mobilmania.cz/Files/Obrazky/ ... our/44.jpg
:pozor2
co vy na to

jo a to ještě žalujou sagem že jim krede diesain
Naposledy upravil jan997(smazano) dne 28. 10. 2005 12:26, celkově upraveno 1
jan997(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vratu 20. 10. 2005 18:55

V tom prvním případě mi to nijak nepříjde... tyto křivky (klávesnice) vymyslela nokia u modelu 3230 ;) ale ten druhý mobil, tam je to jasné... ale jakmile někdo udělá tuto konstrukci, tak je to vlastně vždy kopie SE ;)
KEEP SMILING !!! :mrgreen:
vratu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tiborek 20. 10. 2005 19:43

a právě proto nemám rád nokie..... podobnost je tam fakt patrná.... ale zase pokud jde jenom o tu kontrukci, tak by se pak mohlo říct že všichni výrobci co maj véčka kopírujou to první (myslim že bylo z ameriky)
Tiborek
Junior

Odeslat příspěvekod YAMATO 20. 10. 2005 20:05

Okopírovat stupidní otočnou konstrukci, to je výhra...tohle se SE fakt nepovedlo...
Když zmizíš, tak budeš zmizelej, jinak tě zmizím já.
YAMATO
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Lexx 20. 10. 2005 20:09

Já bych to s tím kopírováním neviděl tak ostře, ROFL...
V pivu je vitamínů málo, proto jej musíme pít hodně.
Lexx
Junior

Odeslat příspěvekod najnaj 20. 10. 2005 23:09

Je jasne,ze ked ma niekto tolko mobilov ako ma Nokia, tak sa medzi nimi najdu aj take,co sa podobaju na ine. To akoze ked Nokia dala ako prva integrovany fotak do mobilu, tak kazdy kto dava teraz fotoaparat do mobilu kopiruje Nokiu?
Pomozte pri tvorbe databazy slovenskych BTS
najnaj
Junior

Odeslat příspěvekod Zero_Cool 21. 10. 2005 07:16

To je blbost, jak už tady psal někdo přede mnou: že by každý, kdo vyráví "véčka" kopíroval Motorolu??? (mládež už si asi nepamatuje první StarTac...), nebo každý, kdo vyrábí vysouvací konstrukce kopíruje snad Siemens? (první byl SL10) Prostě je to volba jedné ze známých konstrukcí...
BTW, Samsung už to vyrábí taky a nikdo tu o kopírování nemluví.

A k prvnímu obrázku? Mě osobně to SE vůbec nepřipomíná... Z.
Zymysli se nad sebou..
Zero_Cool
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fany 21. 10. 2005 09:15

Tady se začíná ukazovat problém globalizace v MT (výrobní globalizace). Většina komponentů MT se vyrábí u jednoho výrobce a jiný je už jenom kompletuje. Budeme si muset na to pomalu zvykat, že MT budou stejné co se týká vzhledu a budou se lišit pouze detaily jež budou odlišovat jednotlivé značky. Je to otázkou snižování výrobních nákladů. Kdo bude chtít něco co jiní nemají bude si muset hrubě připlatit a takovéto MT se budou vyrábět pouze v limitovaných seriích. Pro dokreslení citát mého profesora "Blbče kopíruj vše je vymyšleno".
fany
Junior

Odeslat příspěvekod pepcadvorak 21. 10. 2005 09:30

ono asi těch nápadů už moc nebude, nelze pořád přicházet s novou konstrukcí, tak se dělá to co se líbí....naprosto běžná věc a ne jen u telefonů
pepík je King
pepcadvorak
Junior

Odeslat příspěvekod redmond 21. 10. 2005 09:47

mozno kopiruje ale dost desne veci, tak ze tu nie je co vytknut. proste nekupil by som si ani original od SE ani podobnost ciste nahodnu od Nokie.
jedine vtedy ked by to bolo kopirovanie dobrej veci.
redmond
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kkozi 21. 10. 2005 10:43

no,kopiruje.Vona prece i driv motorola mela tuhle otocnou konstrukci. Ale ten prvni obrazek s tou nokii mi fakt pripomina trochu SE k700i, hlavne v ty horni casti.
Kkozi
Junior

Odeslat příspěvekod hotspot 21. 10. 2005 10:57

Kdo má taky vymýšlet furt něco nového... Modním výstřelkům od Nokie se většinou na trhu moc nevedlo. První model se mi nelíbí a moc v něm podobnost s SE nevidím, SE má aspoň vkus - ten druhý už je o dost hezčí, ale jen proto že má otočnou konstrukci hned neznamená že Nokia kopíruje, jen asi experimentuje s různými konstrukcemi - mně design docela originální.
"It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt." - Mark Twain
hotspot
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod TorroRTX 21. 10. 2005 13:53

Že Nokia použila otočnou konstrukci, to bych ji nezazlíval.
Ovšem v druhém (respektive v prvním) případě mi ten telefon až nápadně připomíná K700/K750.
A jenom mimochodem, kdo zažaloval Sagem za okopírování jeho designu :lol: ? To se to Nokii na malý Sagem troufá. Eště podle mě je větší podobnost tady, než mezi Sagemem a Nokií :hm .
TorroRTX :twisted:
Ptejte se mě na co chcete, já na co chci odpovím.

Siemens M35i -> Sony CMD J70 -> SE T300-> Nokia 7650 -> SE P800 -> SE P900@P910i -> SE D750i@W800i -> Lenovo V920 + Ericsson T39m
TorroRTX
Junior

Odeslat příspěvekod jerry 6610 21. 10. 2005 15:54

nokia nic nekopíruje to spiš ostatní značky . všechny mobily jsou si podobné ,
nokia 6110-6210-6610i - 62310i -6500 a konečně nokia 6300
jerry 6610
Junior

Odeslat příspěvekod Stormi 21. 10. 2005 16:22

no jo nokiar se projevil! ale v podstate mash pravdu. :)
Nokia 3310--SonyEricsson T300--Siemens CF62-- K750i--Nokia 6300 & Sony Ericsson M600i--?
No MONEY, no FUNNY...
Vtáťa

Koupím Motorolu RAZR V3 nabídky via SZ ;)
Stormi
Junior

Další stránka