Čtete někdo manuály??

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Čtete manuály?
Ano, napřed 20 %  19%  [ 20 ]
Ano, ale až potom 50 %  49%  [ 50 ]
Nečtu 31 %  30%  [ 31 ]
Celkem hlasů : 101

Odeslat příspěvekod tomashl 13. 5. 2005 05:47

ne, posledni manual co sem četl byl pro muj první telefon vubec, když si koupim novej, tak pozdejc tam možna nahlidnu, ale to musi bejt fakt vyjimečnej připad
tomashl
Junior

Odeslat příspěvekod radekm (novy) 13. 5. 2005 06:05

tak jak to tady vypadá tak se člověk radši učí ze svých vlastních chyb a zkušeností než z manuálu. :wink:
(toto je můj osobní názor, nemusí se vám líbit, ale nemusíte mě za něj kamenovat)
radekm (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod Zero_Cool 13. 5. 2005 06:10

Do manuálu nahlédnu, až už si sám sobě nevím rady, ale mnohdy také zbytečně. Je celkem škoda, že v manuálech není popsána spousta užitečných věcí, které telefon dokáže :( Zřejmě je to zapříčiněno u výrobce špatnou komunikací mezi konstrukcí (vývoj telefonu) a propagací (tisk manuálů) Z.
Zymysli se nad sebou..
Zero_Cool
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod plysatko 13. 5. 2005 06:15

Telefon by měl fungovat intuitivně i bez manuálu a v manuálu by mělo být napsáno to co později horko těžko zjišťuji na mobilmánii. Takžeč čtu manuál hned jak si koupím smartfoun a zbytek dohledávám na internetu. Nemám žádnou zvláštní úctu k lidem, kteří nečtou odbornou literaturu a chcou zasvěceně hovořit o technických podrobnostech, ale velice oceňuji, pokud někdo dokáže prokousat se odborným textem a pak své poznání zveřejní srozumitelně, lidskými slovy.
HTC Universal, Pentax Optio 750 Z, Canon i9950 spdi
plysatko
Junior

Odeslat příspěvekod flaskin 13. 5. 2005 06:24

do manuálu nahlednu až když nevim co dal jinak vetsinou zkousim selsky rozum a ten vetsinou bohate staci...trochu odbocim jednou sem doma ladil dvd rekorder, zatim co tatka s maualem u toho sedel 2h a neprisel na to ja pouzil selskej rozum a bez manualu naladil za deset minut:-)
ber život s humorem stejnak z něj nevyjdeš živej
flaskin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Honziš 13. 5. 2005 06:50

Už jsem narazil i na případy, kdy byly v manuálu chybné informace, proto manuál nečtu, spíš ho jen procházím. A jak už jsem zde někde zahlédl - nejlepším manuálem je internet.
Honziš
Junior

Odeslat příspěvekod monduha 13. 5. 2005 07:09

Jasně, na to přece přišel Murphy: "Když všechno ostatní selže, přečti si manuál" :-)
monduha
Junior

Odeslat příspěvekod Luba 13. 5. 2005 08:48

V manuálu je fakt jen zlomek toho, co daná věc dokáže! Třeba jak tu bylo zmíněno DVD! Když sem já koupil kino a dával to dokupy s TV, videem, satelitem, tak prostě bez manuálu a dyž sem ho pak jen tak otevřel, nestačil jsem se divit, jak to mělo být podle něj složitý :o Prostě když se člověk snaží, dokáže cokoliv! A když si pak neví rady a v manuálu nic není, je tady MobilMania a ta to vyřeší :lol:
HTC TyTN rullez ;-)
Luba
Junior

Odeslat příspěvekod Robo_at_hotmail 13. 5. 2005 08:55

Citam, napred, iba sekcie ktore poznam prejdem rychlejsie. A veci ktore su nove si prestudujem, zistil som totiz, ze obcas sa v manuali skryvaju sikovne skratky a ine vychytavky, ktore by som sam od seba neobjavil. Aj znamym odporucam citat, mam potom s nimi menej prace.. ;-)
Robo_at_hotmail
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Murmi 13. 5. 2005 09:12

Manuál si přečtu vždycky a vždy hledám, co neznám. jsem v těchto věcech tak trochu puntičkář a detaily jsou pro mně poměrně důležité. I když většinou téměř vše o tom mobilu znám, protože než jej koupím, probírám o něm každou drobnost, přesto si manuál celý prohlédnu. Jistota je pro mně prioritní záležitost.
Murmi
Junior

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 13. 5. 2005 09:36

ja hrozne nerad ctu manualy k veskere elektronice
protoze pak ztratim to kouzlou toho okouzleni a toho ze si na to rad prijdu sam
ale ted mam digifotak a tam si to predcist musim abych vedel jak spravne pouzit clony atd atd
ale k mobilum nectu
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Honza1988 13. 5. 2005 09:41

Banny napsal:
nečtu

Podle toho pak vypadají různé diskuze. "Jak se zamyká klávesnice?" apod.

Presne tak..Jednou jsem v Mobilitach cetl, ze u Motoroly V300 nejde skryt ikonovy kriz na hlavnim displeji- taky by asi pomohlo, kdyby si precetli manual :wink: Manual si snazim vzdycky aspon tak nejak projit, abych o nic neprisel. Musim se ale vyjadrit k manualum Motoroly, ktery se mi posledni dostal do ruky-vzhledem k tomu, ze mobily teto znacky jsou pro uzivatele, kteri s nimi nemaji zadne zkusenosti pomerne slozite na ovladani, tak je manual napsany nesrozumitelne-navic k me Motorole byly asi 3-v kazdem neco jineho, z toho jeden anglicky...Kdyby to byl muj prvni telefon, tak bych se v tom asi tezko vyznal.
Honza1988
Junior

Odeslat příspěvekod Fido+ 13. 5. 2005 10:12

Manualy vetsinou nectu. Jen kdyz si nahodou nevim rady, nakouknu do nej ale stejne se tam vetsinou nic nedozvim a musim hledat informace jinde.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Joan 13. 5. 2005 10:31

K bazarovému telefonu manuál (většinou) nedostanete a to pak je možno pochopit dotaz pisatele i na "úplnou pitomost" :lol:
P.S.1): to, že se na mém Samovi dá přečíst obsah JEDNÉ (=160 znaků) mnou napsané esemesky - i bez ukládání, jsem zjistila úplnou náhodou, va manuálu o tom není ani ň :pozor2 . Což je docela škoda.
P.S.2): měla jsem v ruce manuál k Nokii 3100: to jsou, přátelé, úplná skripta!! Brát si takovou příručku s sebou na dovolenou by se mi zcela určitě nechtělo :roll: ... Na rozdíl od manuálu k digi-foťáku, který tahám neunavně s sebou (i ten manuál :mrgreen: )
Hezký den!
J. :)
Joan
Junior

Odeslat příspěvekod vipburgr 13. 5. 2005 13:10

Manualy nectu....
Manuál k 1. mobilu což byl Philips Savy jsem přečetl protože jsem neměl co dělat (to my bylo 10let) no a pak jsem přestoupil na SE S700i a tam jsem návod už vůbec nečetl (když jsem ho jen prolistovával, přišel mi moc málo pordobný....)....A zatim se nezdá, že bych k tomu měl mít důvod...
SE rulezzzzz SE S700i rulezzzzz
vipburgr
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka