Čtete někdo manuály??

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Čtete manuály?
Ano, napřed 20 %  19%  [ 20 ]
Ano, ale až potom 50 %  49%  [ 50 ]
Nečtu 31 %  30%  [ 31 ]
Celkem hlasů : 101

Odeslat příspěvekod Georgo 13. 5. 2005 18:16

Väčšinou si to prečítam ešte pred kúpením telefónu, aby som mal prehľad. Musím uznať, že napr. Nokia dosť zlepšila štýl - kedysi z ľudí robili hrozných blbcov, teraz je to už o dosť lepšie. Aj tak som ale k poslednému telefónu dostal takmer 200-stranový manuál (a to je pritom len v jednom jazyku!). Ale čítanie je to vždy zaujímavé - človek nájde pár nových tipov.
Počítačová bezpečnosť stojí a padá na užívateľoch - blbosť a pohodlnosť s ňou nie je kompatibilná.
Georgo
Junior

Odeslat příspěvekod Squeak 13. 5. 2005 18:42

Přesedlal sem z 3310 na 3230 a manuáls sem ani nevyndal z krabice :D
Squeak
Junior

Odeslat příspěvekod ConPower 13. 5. 2005 18:52

Díky zvyku na Siemensy mi to je zbytečné. Myslím, že dokonce ani u prvního mobilu (C45) jsem manuál nečetl, stačilo mi jenom říct, čím se vrátím o úroveň zpět, jinak to bylo naprosto jasné. Samozřejmě, když se dostanu do úzkých, otevřu ho, ale jinak nepotřebuji.
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Gerard 13. 5. 2005 19:18

Revan píše:to Gerard: :lol: :lol: Jo máš pravdu, třeba já jsem se dřív učil rozepínat podprsenky na čas a jak se mi to dnes hodí, :lol: To byste nevěřily jak je praktický umět rozepnout podprdu za všech okolností i levačkou. :lol: :twisted:-/quote]

Jo a to uz treba zrovna někdo NEUMI a MUSI se jit podivat do toho manualu (teda chtel jsem rict zeptat se kamaradky).... :lol:
Budte hodní na rodiče a na zvířata
Gerard
Junior

Odeslat příspěvekod aress 13. 5. 2005 19:57

Ano vzdy si ctu manual,protoze se z neho dozvim furu uzitecnych veci,ale to plati jenom,kdyz prechazim k jine znacce.
aress
Junior

Odeslat příspěvekod topsatan 13. 5. 2005 20:36

nikdy jsem manual u zadneho sveho telefonu necetl. nejak mi ti slo vzdy samo. asi proto ze z drtive vetsiny to byly nokie a nekolik poslednich kusu jsou symbiany coz je porad v podstate to same a jsem v symbianu jeste vic jak doma.
topsatan
Junior

Odeslat příspěvekod kill.joy 13. 5. 2005 20:57

Precet sem jenom kdyz sem byl v nejvetsich koncich, jinak vubec. Stejne mobil je cesky, tak to snad pochopim ne?
kill.joy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod nupix 14. 5. 2005 01:03

Já manuály čtu jen pro doplnění informací o mobilu a jestli se tam náhodou nenajde něco na co jsem sám nepřišel nebo přehlédl.
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz ve výslužbě
nupix
Junior

Odeslat příspěvekod fales 14. 5. 2005 09:25

Nikdy jsem manual necetl a nikdy nebudu cist. Pouze pokud nebudu vedet jak na to tak mozna ale to se me zatim nestalo.
fales
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mr.Ferda 14. 5. 2005 18:27

Mamualy mnoho nectu. Mnoho funkci ktere pristroj nabizi tam casto nejsou. Jeden z duvodu je ten ze se u spotrebni elektroniky jedna casto o univerzalni navody k vice modelum coz u mobilu neni zas tak caste. Proslo mi rukama uz tolik telefonu ze vetsinu funkci najdu sam. A nejsem blbec jako Americani kteri si davaji do mikrovlnky susit psa ci kocku a strasne se divi a soudi ze to prece v manualu neni uvedeno ze se to nesmi. Ano kvuli takovym se predpoklada ze kazdy uzivatel je totalne dementni nesvepravny a nemyslici hlupak. Osobne bych se nedivil kdyby uz i ta EU vyzadovala minimalne 100 strankovy navod k tak slozitemu zarizeni jako je treba kladivo.
Přeji hezký a úspěšný den.
Mr.Ferda
Junior

Odeslat příspěvekod pan14 14. 5. 2005 18:42

Čtu manuál ještě dřív než si kouppím telefon. Není nad lepší zkušenost hodně to o MT vypovídá.
Jen žít a nechat žít.
pan14
Junior

Odeslat příspěvekod Gloe 15. 5. 2005 17:06

WOW, to sem necekal, ze tu je tolik lidi, kteri si prestou manual, no nicmene, ja sem je jeste necet a nepotreboval jsem je, vzdyt to je vetsinou jedno a to same. (u mobilu stejne znacky)
Gloe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Luba 15. 5. 2005 19:05

To sou zlatá slova! Když sou ty telefony od stejné značky, není co řešit! Pořád dokola to samé! Jen pár maličkostí se tam změní, jinak vůbec nic! :roll: Koukám, že spousta lidí raději na funkce přijde sama a to je fajny! Taky moc rád objevuju nové věci! I když už v telefonech moc novýho nepřekvapí, ale třeba se to čase změní! Doufejme :lol:
HTC TyTN rullez ;-)
Luba
Junior

Odeslat příspěvekod Ondraash 10. 6. 2005 20:11

No ja si ho ctu v pripade ze vim ze tam neco je co neumim a neumim to sam zjistit. Tak si presne tu vec najdu a nactu 8)
Ondraash
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Caddy 11. 6. 2005 09:35

Ja do nej u kazdeho tretiho telefonu kouknu, spise ze zvedavosti. Nicmene skutecne problemy manual neresi, kdyz jsem v koncich, pomuze v jednom pripade z deseti (hlavne standardni bezpecnostni kod apod.)...ale jinak je to jen popis menu, co se kde skryva, hlubsi veci a vychytavky jsem v manualu nikdy nevidel...
Caddy
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka