jak používat dvě karty když chci mít jeden telefon

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod brdic 11. 1. 2006 23:29

Ahoj lidi, rád bych se zeptal jestli mi můžete doporučit nebo poradit. Dostanu služební telefon operator Eurotel, ale soukromí mám Oskar a na něm celkem výhodné tarify. Dá se nějak použít obě čísla současně? Myslím aby se mi všichni z rodiny dovolali na Oskara a z práce na Eurotel? Asi se to dá řešit přesměrováním že? Ale to stejně budou platit volající nebo ne?
brdic
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 11. 1. 2006 23:35

Legálně na jedné kartě nelze mít Oskara a Eurotel. Přesměrování pochopitelně platíš a to jak ve směru Eurotel :arrow: Oskar tak i ve směru opačném.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod brdic 11. 1. 2006 23:40

díky, ale řešení jsi mi nenapsal. Je vůbec nějaké??
brdic
Junior

Odeslat příspěvekod mousefromhouse 11. 1. 2006 23:42

leda poridit druhej mobil...
mousefromhouse

Odeslat příspěvekod brdic 11. 1. 2006 23:49

Fakt není jiná šance? To mi připadá v dnešním světě úplně neskutečné. Pořád se honíme za dokonalostí a tohle není vyřešené??
brdic
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 12. 1. 2006 00:14

SIM Eurotelu + SIM Oskara na jedné SIM mít legálně nelze. Jedině kartu naklonovat.
Operátoři nabízejí SIM karty na kterých jsou dvě telefonní čísla, pochopitelně to neumožní v případě, kdy jedno číslo je konkurence. Tedy dvě čísla na jedné SIM umí jak Eurotel, tak Oskar, ale jen pokud jsou obě čísla v jejich síti.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Sh4dow 12. 1. 2006 00:23

mno kup si smartphona, neviem ci to je mozne, ale teoreticky by sa to dalo (ak to niekto uz skusal) do sp si mozes "nainstalovat" sim ktoru donho vlozis on si ulozi vsetky udaje a dokaze sa prihlasit do siete aj bez sim. Ale mno nemam to odskusane niekde som to cital tak neviem ci neplacam nezmysli :) ale len tak ciste teoreticky by to mozne bolo ved ked si mobil ulozi vsetky udaje zo sim karty a potom z dalsej mal by sa dokazat pripojit napr. aj do dvoch sieti naraz.
Sh4dow
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Michal P 12. 1. 2006 10:22

Jsem ve stejné situaci mám služební ET a svýho Oskara držím kvůli bankingu a příchozím soukromým hovorům. Pokud nechceš přesměrovávat hovory ( zaplatil bys za to ty) tak jsou dva mobily nutností, žádnej přistoj neumí komunikovat současně s dvěma sítěmi. Prohazování dvou sim v telefonu je dost na nic, klonování je nelegální, přepínače sim karet se taky moc neosvědčily.
Michal P
Pokročilý

Odeslat příspěvekod arnostek 12. 1. 2006 10:28

asi nejlepsi legalni reseni tveho problemu je mit dva telefony...vim je to neprekticke ale jine reseni aby byly obe simky online neni... :pozor2
arnostek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lhex 12. 1. 2006 10:45

Nevíte, jestli už jdou klonovat i ty novější SIM? Někdy před 5 lety to vypadalo, že to půjde každou chvíli...
lhex
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radim 12. 1. 2006 11:16

Klon v takové situaci stejně nepomůže, protože se lze dovolat stejně jen na 1 číslo. Klon je výhodný na odchozí hovory, na příchozí jsou lepší 2 telefony.
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod brdic 12. 1. 2006 11:30

No asi to jinak nepůjde :-( zkusím ještě brnknout na Oskara kolik by to stálo přesměrovávat hovory. Ti kdo by mi volali platí pořád stejně i při přesměrování?? V této době mi tohle připadá strašně zastaralé. Operátoři styďte se, hlavně, že jdou do provozu videohovory.
brdic
Junior

Odeslat příspěvekod brdic 12. 1. 2006 11:32

Ještě se zeptám takto. Nelegálně to lze vyřešit? Všichi se mi dovolají bez přesměrování a já si můžu vybrat jakého operátora použiji pro odchozí hovor?
brdic
Junior

Odeslat příspěvekod M. 12. 1. 2006 17:29

Aktivni cislo muze byt v telefonu jen jedno, takze jedine reseni jsou dva telefony, nebo pouzivat pracovni telefon i jako soukromy. Zalezi na domluve se zamestanavatelem.
M.
Expert

Odeslat příspěvekod Já Osobně 13. 1. 2006 01:54

brdic píše:zkusím ještě brnknout na Oskara kolik by to stálo přesměrovávat hovory. Ti kdo by mi volali platí pořád stejně i při přesměrování??
Já Osobně
Pokročilý

Další stránka