Zalezi na tom, jak je ten odblok provedenej. Zejmena u telefonu siemens, v pripade ze si to udelate pres FW tim ze tam nahrajete kousek jineho telefonu tak je to snad ten nejhorsi zpusob. Nerikam ze to nefunguje ale nejlepsi to neni. Nejlepsi jsou takzvane SAFE UNLOCKy kdy vlastne pristupujete primo k bezpecnostni zone pameti pristroje a pouze do oblasti kde jsou ulozeny informace o zamcich telefonu. Kdysi se delalo odblokovani tzv. PARTIAL FLASHING kdy se kuprikladu nk3310 odblokovala tak ze se prepsala oblast v pameti EEPROM, specialne misto kde jsou ulozeny informace, kam se ma pri zapinani telefon "zeptat" na zamek SIM. v pripade ze byl zablokovany, "odpoved" z daneho mista telefonu "rekla" ze telefon je zablokovan pomoci MCC+MNC pripadne GID1, GID2 nebo MSIN. Ale po PARTIAL FLASHING (prehrani jen casti pameti) se telefon "zeptal" na miste kde zadne informace ulozeny nebyly, "nedostal" tedy zadnou "odpoved" a pustil do site jakoukoliv SIM. V pameti EEPROM byl ovsxem stale zablokovany. Tento postup mohl mnohdy vest k vypisu hlasky CONTACT SERVICE a zamceni vsech zamku telefonu na EEE-FFF kdy pristroj neakceptoval zadnou sim nebo jen zobrazil vyse popsanou hlasku.Ovsem postupem casu se podarilo par chytrym hlavam prijit na to, kam ze se ma telefon "zeptat" aniz by se zamkl. Jina vec uz je v dnesno dobe kdy jsou nejakym zpusobem k dispozici algoritmy pomoci kterych jsou telefony blokovany. Proto se jiz dnes nepouziva PARTIAL FLASHING pro odblokovani ale pristupuje se primo na urcitou oblast pameti EEPROM a v telefonu se provede "pouze" reset teto oblasti. Potom bude vysledek
MCC+MNC - 00101
GID1 - 0000
GID2 - 0000
MSIN - 0000000001
(V pripade telefonu rodiny DCT3. A servisni technik tedy pozna ze telfon je odblokovany (ksdyz ma zarucak T-mobile nebo ET) ale nemuze vam to nijak dokazat. protoze telefon vypisuje ze vlastne nebyl nikdy zablokovany. Nemuze vam to dokazat. proto zaruku bez kecu uznaji.

) A toto je rozdil mezi SAFE odblokem na masince a mezi odblokem doma , poprve, pan kutil, zkouska, nerozmim tomu, ale usetrim 200.--. ( Odblok pomoci kodu je jina kapitola a o tom zase priste.

)