pokud nekdo kupuje veci o kterych vi ze jsou z trestne cinnosti tak je spolupachatel? to jsou mi novinky.
V zakone to neni definovano jako kradez ,ale muze to byt posuzovano jako trestny cin!
pokud by nemajetni lide nekupovali podezrele levne mobily ktere jim jsou kazdy den reklamou podbizeny tak by je nemeli.
Me ja kazdy den reklamou podbizeno hromada veci na ktery nemam. Takze kdyz na to nemam tak pujdu za zlodejem a koupim si to od neho? Kde to zijes nespad nahodou z Marsu? Kdyby to delali vsichni lide jak myslis ze by to tu vypadalo.
pokud tady chces hledat vinika a spolupachatele, tak rozhodne ne na konci retezce. stejne tak muzes rict ze za to muze ten kdo si to necha ukrast, protoze kdyby si to ukrast nenechal, tak by ten zlodej asi taky nemel odbyt.
TO ja ,ale novinka takze se krade,tuneluje.... tak za to nemuzou podvodnici a zlodeji ,ale okradeny.
Kdyz nekoho zabiji, tak si za to muze sam ze se neubranil.
TO neni rozdil, ja si nevyberu jestli me nekdo prepadne ,ale muzu si vybrat jestli si koupim podezrely mobil ktery je me nabizen bez nabijecky, manualu .... za podezrele nizkou cenu.
samozrejme ze neni jedno zda je mobil kradeny, a kdyz je to nekomu uplne jedno tak to urcite neni dobre, ale zajimalo by me jestli vsechen tvuj software je legalni a podobne.
Ze to ,ale souvisi s touto dikuzi.
JInak pokud ti neni jedno jestli je mobil kradeny, tak nechapu proc obhajujes opak.
podobne nekdo najde nejakou vec a nevrati vec, tak je to jeho vec, aby se s tim vyrovnal, ale rozhodne to neni kradez pane boze. tohle je demagogie jak z romanu
Je to trestny cin!!!! Nejsem pravnik takze ti nemuzu rict presny paragraf.
Pokud naleznes vec ktera tobe nepatri si povinen se ji pokusit vratit!
Pokud se obohatis na ukor nekoho druheho tim ze najdes mobil a nevrati nebo mu ho ukradnes ze stolu v restauraci tak ja v tom nevidim rozdil. Proste sis privlastnil vec ktera ti nepatri.
Zamyslete se nad sebou kdyz neco najdu je prece normalni to vratit. To same je kdyz me nekdo nabidne vec o kterem vim ze je kradena tak kazdy slusny clovek to musi odmitnout.
Potom se clovek divi ze se tuneluje a tolik krade. Kdyz mnozi znas zlehcuji a svou cinosti podporuji.