přenosy krz IrDA, proč to někdy funguje a někdy ne?

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jah lion 16. 5. 2005 14:51

ahoj,

snažím se zprovoznit stahování fotek z mobilu počik, na notebooku(interni IrDA) /W2K/ to funguje bez problemu, zatím každý telefon s infra který se octl u notebooku se ohlasil a všechno šlo jak na dratkach. na pc to je jine kafe, používám externí IrDA Edison soft 620 a ES 660, zkoušel jsem W98, W2k, XP a některé telefony to prostě pozná, některé rozpoznává docela dlouho a některé vůbec. zkoušel sem SL 55/jo/, CX65/ne/, CX70/ne/, s/e J200i/ne/, E700/ano/, T610/ano/ atd.

stahnul jsem tisic manageru, oxygen, nokia pc suite, floats mobile agent, pims manager atd.... na tom pc to ale nejede tak jako na notebooku.

jestli někdo máte zkušenosti IrDA na kterém by fungovalo vícero telefonů, budu moc rád když poradíte.
jah lion
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petrB 17. 5. 2005 11:39

mam a735i a co pět minut se mi to odpojovalo, pak to nešlo ani nainstalovat. vyřešlil to format a na w98 to s IR-DA y-160 jelo 15MB a pak to spadlo a ejhle přišla SMS. z toho plyne ponaučení, vypnout příchozí služby. jinak to teď jede dobre. když se to podělá, tak to opraví POUZE formát.

jen s pouhou komunikací s mobilem to nikdy nepadalo, až při internetu
java, fotky, synchronizace OK
jen ten MOBILEDIT mi nikdy nejel!!!
petrB
Junior

Odeslat příspěvekod Fido+ 17. 5. 2005 21:09

Sice infra skoro nepouzivam ale mam zkusenost, ze to funguje mnohem lip na vetsi vzdalenost. Kdyz je to moc blizko tak to blbne. Minimalne pul metru ale spis metr a beha to v pohode. Asi je to na malou vzdalenost "presviceny".
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Fido+ 17. 5. 2005 21:13

Zkousle jsem neco vytisknout z mobilu na tiskarne s infra portem (HP JL 2200) a podarilo se mi to bez problemu na 7 metru.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod radekm (novy) 18. 5. 2005 06:21

Tak s mobilem jsem propojoval SX1 a 6230 s notebookem, a vždy se připojil, WXp SP2. An vzdálenost 5 cm.
(toto je můj osobní názor, nemusí se vám líbit, ale nemusíte mě za něj kamenovat)
radekm (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod mbiba 20. 5. 2005 10:36

no me to chodi docela dobre (n6310i, k500i, samsung c-100) ale potvrzuji kdyz sem pripojen k netu tak je lepsi tomit tak pul metr od toho nez hned u cocky:-) Ale nedokazu rict, proc Vam to nefunguje, zrejme bych zkusil jiny infraport... Ja pouzivam os Stlab usb2irda4 a jak rikam me to funguje...
Hloupé telefony SE>>HTC Touch Diamond>>Nokia 5230>>A zpět k hloupému Sony Ericssonu j108i Cedar (aka poslední mohykán A200)
mbiba
Junior

Odeslat příspěvekod petrB 20. 5. 2005 18:01

tak pozor me to chodí jen do 25cm!!!
petrB
Junior

Odeslat příspěvekod Bavorak69 20. 5. 2005 18:24

Už včera som niekomu písal (mal problém s IrDA a 5140) a musím aj tebe, v nastavení infraportu sa musíš trochu pohrať s default hodnotami. Inak na svojom IrDA som skúšal min. 20 rôznych telefónov a najlepšie mi to funguje na cca 20 až 25 cm.
6100 podla mňa asi posledný normálne vyzerajúci telefón od Nokie
Bavorak69
Junior

Odeslat příspěvekod J-o-U 20. 5. 2005 18:54

Jsem take toho nazoru ze lepsi vetsi vzdalenost, nez aby se pristroje olizovali. Delal jsem si IR port do desky, a jeste jsem s nim nemel zadne problemy, kolikrat je spolehlivejsi nez BT :D
J-o-U
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Gloe 20. 5. 2005 18:56

Cim vetsi, tim lepsi (vzdalenost). Udava se, ze na mobilech je max. prumerna vzdalenost 2M.
Gloe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod John19 20. 5. 2005 19:17

Proc nejde prijimat aplikace(java) do sony ericsson k500i jsou tam vzdycki 3 soubory a ten nejvetsi vzdycki nejde at to zkousim z jakym kolim mobilem proste nejde poradte prosim!
John19
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod J-o-U 20. 5. 2005 19:22

Java aplikace se deli na soubory? Nepouzivam je, to jsem fakt nevedel. A sypes tam soubory JAR? Co jsem mel naposledy SEt610 tak brala jen JAR, nepotrebuje JAD jako nokie...
J-o-U
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod John19 21. 5. 2005 16:22

ne kamos ma siemens c65 a kdyz me chce poslat nakou hru tak najede do spravce souboru(to SE k500i nema)a najedu na tu hru a tam mas tri soubory a musis je postupne odeslat pres IrDa a vzdycky u toho nejvetsiho souboru mi to naise stahovani se nezdarilo a kamaradovi to napise stahovani dokonceno!
John19
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod J-o-U 21. 5. 2005 17:43

Zajimave... a jakou ma koncovku ten soubor co ho k500i neprijme? /jar,jad/
J-o-U
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Fred(smazano) 22. 5. 2005 17:50

John19 píše:ne kamos ma siemens c65 a kdyz me chce poslat nakou hru tak najede do spravce souboru(to SE k500i nema)a najedu na tu hru a tam mas tri soubory a musis je postupne odeslat pres IrDa a vzdycky u toho nejvetsiho souboru mi to naise stahovani se nezdarilo a kamaradovi to napise stahovani dokonceno!

Mel by ti stacit soubor *.jar :hm *.jad je myslim soubor s informacemi ke stahnuti onoho *.jar treba pres wap
Siemens S6 Power => Siemens C35i => Siemens MT50 + Siemens CX70
Fred(smazano)
Junior

Další stránka