Skryté číslo - neslušnost?

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod tommy:-) 1. 5. 2006 09:27

aaischa: že se ale nadřete :lol:
když dva dělají totéž, není to vždy totéž.
made by EUROTEL, fucked by O2
aneb každá bublina jednou praskne
tommy:-)
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ally 1. 5. 2006 09:32

Pokud nevidím číslo, tak hovor nepříjímám. Ten dotyčný zná můj, ale svůj neprozradí. Kdyby to byla nějaká firma, tak snad zavolá znovu (ten hovor neodmítnu, takže si může myslet, že nemám foun u sebe, nebo ho nemůžu vzít), ale znovu už se to neozve. Chápu, že si někdo skryje číslo, když třeba uhání dlužníky. Ale mě nemá kdo takhle nahánět.
Ally
Junior

Odeslat příspěvekod goob 1. 5. 2006 10:51

ally: Někdo má třeba více čísel a aby nemátl ostatní, tak má číslo skryté. Já mám takhle jako doplněk tarifu Odepiš a aby někoho nenapadlo volat na toto číslo zpět (druhý telefon mám věčně někde zastrčený nebo vypnutý), tak si číslo skryji.
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Slávek 1. 5. 2006 21:08

Pokud vám bude volat jakákoliv státní instituce, myslím, že je vždy číslo skryto.
Slávek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vincent 1. 5. 2006 21:09

zvedám hovory ikdyž nevidím číslo..položit to můžu kdykoliv, ale ten kdo volal už by se ozvat nemusel..
Vincent
Junior

Odeslat příspěvekod Fido+ 1. 5. 2006 21:46

M@tezz píše:No dobře, GSM brány a spol. jsou samostatná kapitola. Ale pokud se jedná o normální číslo, skrytí neuznávám. Moje osobní zkušenost s volajícími ze skrytých čísel není příliš pozitivní. Většinou se ani nejsou schopni (nebo ochotni) představit.

Radegast: Slušnost a schopnost respektovat názory druhých asi nejsou vaše silná stránka, že?e/quote]

Ach jo. Takze znovu pro vsechny. Skryta cisla jsou na vetsine firemnich gsm bran. Duvod je ten, ze jsou nastavena jen jako odchozi takze se zpatky na ne ani dovolat neda. Pres brany to smeruje ustredna takze volajici nema nejmensi sanci to ovlivnit.
Druhy pripad jsou tzv. fixni gsm. To dela telecom v mistech, kde z nejakeho duvodu nejde natahnout kabel. Tam jsou cisla vzdy skryta a volajici s tim nic neudela. Telecom to cislo neprozradi (je v tom karta ET). Da vam akorat mistni cislo, ktere je na to skryte presmerovane.
Rada lidi ma jeden hlavni telefon a obcas vola z jinych cisel. Duvody muzou byt ruzne. Pouziva levne volani z nejakeho cisla v akci a to ma jen docasne, pouziva cislo, ktere pouzije jen nekdy, strida karty v telefonu na odchozi volani ....
Duvodu je spousta. Sam to tak nekdy delam taky. A opravdu neni zadouci aby dotycny mel na me 20 cisel a pak nadaval, ze me nemuze sehnat i presto, ze hlavni cislo je v provozu neustale.
Nekdy jsou skryta i cisla pevnych linek. Opet je vesinou duvodem to, ze jsou nastavena jen jako odchozi a pri volani zpet se nic nedeje. Proste se nedovolate.
Nejsem si jisty ale mam dojem, ze skryta jsou i cisla, u kterych si majitel nepral uvedeni v telefonnim seznamu.
Skryta jsou nekdy i cisla volajicich z roamingu. Nemelo by to tak byt ale stava se to. Osobne se mi to stavalo pri volani ze site O2 germany, nekdy ze site E-plus, nekdy ze site Orange SK, jednou ze site Itineris, a jednou se site Swisscom.

Takze zkuste nekdy pouzit hlavu. To nesmyslne odmitani skrytych cisel z vas dela bezohledne pitomce.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod M. 1. 5. 2006 21:53

Jo, Fido+ ma pravdu, aspon to tu nemusim psat.
Prenaseni cisla napr. z Nemecka ci Francie opravdu nefunguje, ne vsichni jsou tak dobri jako nasi operatori. Navic take muze nastat chyba v siti nebo volajici ma problem s technikou (nekolikrat se mi to stalo).
Az kvuli svym nazorum prosvihnete nejaky dulezity hovor, tak se nedivte.
"Systém GPS není určen pro přesné určování polohy
a nikdy byste neměli výhradně spoléhat na data
o poloze získaná z přijímače GPS a rádiových sítí pro
zjišťování polohy nebo navigaci."
M.
Expert

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 1. 5. 2006 22:06

O GSM bráně už jsi někdy slyšel :lol: ?
Tomáš Marný
Junior

Odeslat příspěvekod Worm 1. 5. 2006 22:07

Taky nemám rád zprávy typu Číslo potlačeno, když mi zvoní mobil. Pokud mi volá někdo zpátky z infolinky, tak je to v pořádku. Ale jinak hovory ze skrytých čísel nepřijímám. Pokud je to něco důležitého, tak ten dotyčný zavolá znovu a potom to možná zvednu. 8)

Jinak nechápu proč by dotyčný nemohl použít třeba SMS nebo e-mail? Nemám mobil proto, aby mě každý kvůli kdejaké blbosti volal. :pozor2

Ad GSM brány atd. - smůla. :twisted:
Worm
Junior

Odeslat příspěvekod TakyPepa 1. 5. 2006 22:12

jsem jeden z oněh techniků a máme svůj důvod, lidi by nám volaly pořád zpátky s každym problémem a co bysme tu pak dělaly, enjdřív se problém musí řešit ne že budou volat a řvát na naás...

Drahý techniku: jestli pracuješ tak jako píšeš, nedivím se, že lidé řvou :oboze [/quote]
Oskar zašel a Vodafone už nechci.
TakyPepa
Junior

Odeslat příspěvekod mobilman 2. 5. 2006 09:59

tommy:-) píše:
Fifu píše:No, nekdy to ani jinak nejde. Treba kdyz vam dluznik nezveda telefon, protoze zna vase cislo ... Tak bud zavolate od kolegy nebo musite pouzit ID.
Jednu dobu se mi ale zapinalo automaticky aniz bych chtel. Volal jsem treba rodine a nikdo nevedel, ze sem to ja, tak sem to pak radsi deaktivoval ...

u většiny telefonů se při přehození sim karty automaticky nastaví Výchozí nastavení sítě, které je nastaveno na AUTOMATICKÉ NEODESÍLÁNÍ ČÍSLA a v menu musíš pak nastavit odesílání ZAPNUTO..t/quote]

presne tak, proto casto volam bez ID aniz bych to sam vedel.

jinak zamerne jsem si cislo schoval kdyz v kancelari predelavali pevne telefony a ja musel vsem klientum volat z mobilu, je velmi neprijemne pokud si nejaky zakaznik "zasedne" osobne na vas a uz nevola nikomu jinemu i kdyz jste mimo kancelar a na evidenci zakaznickych pozadavku mate jinou linku kterou vyrizuji kolegove. :(

jinak co se prijmu hovoru tyce tak pokud to neni volani v nevhodnou dobu tak bez problemu zvednu vsechno, ID nebo bez mi nijak nevadi - rozloucit se a zavesit se da preci vzdy - nechapu jak muze byt pro nekoho nezobrazeni cisla duvodem k neprijeti hovoru.
Naposledy upravil mobilman dne 4. 5. 2006 07:51, celkově upraveno 1
mobilman
Junior

Odeslat příspěvekod includes 2. 5. 2006 12:01

M@tezz píše:Vadí vám, když vám volá skryté číslo? Příjmete takový hovor?o/quote]

Tak tohle mi vadí dost, většinou mě skrytá čísla jen prozvání, ale opravdu mě to někdy vytáčí :twisted:
includes
Junior

Odeslat příspěvekod AgentSvr 2. 5. 2006 17:31

Zrovna dneska mě volali z jedný společnosti. Ta má určitě GSM bránu a já to chápu. U normálních lidí mě to začíná vadit...
AgentSvr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tschuba 2. 5. 2006 17:35

z jakyho duvodu by mi to melo vadit...dost dobre to nechapu...prece se toho cloveka muzu zeptat ne?
tschuba
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rado 4. 5. 2006 06:02

Well-being píše:No, nevím jestli je skrývání čísla neslušnost, ale já zásadně volání ze skrytého čísla odmítám. Jestli se někdo nechce "představit" ať mě nevolá.a/quote]
Podle Tebe by ale neměly smasl (do doby, než byly mobily) pevné linky, neboť ty číslo neukazovaly.... Tohle uvažování je hodně krátkozraké
Sagem RC 922 -> Sagem MW 932 -> Siemens C35 -> Siemens S45i -> Siemens C65 -> Siemens CX70 + CF62 -> N6233
rado
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka