Skryté číslo - neslušnost?

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod *Victor* 4. 5. 2006 13:48

tommy:-) píše:neříkám 30%, ale že ho má méně než 1% je naprostá blbost
*Victor*
Junior

Odeslat příspěvekod *Victor* 4. 5. 2006 13:57

fury_only píše:No, spíš jsem si v době mob. tel zvykli na to, že je číslo vidět, ale pokud doma nemáme digitální pevnou linku s patřičným tel, tak číslo také nevidíme a tel určitě zvedneme, jako tomu bylo v nedávné minulé době!Je to jen o přístupu.... :) :) :) :?:Q/quote]

No právě. Teď jsi vystihl jádro pudla. U pevné je to něco jiného. Jenže u mobilu tahle možnost je a pokud někdo záměrně skrývá číslo, je to od něj známka nedůvěry. Proč ho skrývá? A já mám mít k takovému telefonátu důvěru? Je to jen o přístupu.
*Victor*
Junior

Odeslat příspěvekod rado 4. 5. 2006 14:10

*Victor* píše:
fury_only píše:No, spíš jsem si v době mob. tel zvykli na to, že je číslo vidět, ale pokud doma nemáme digitální pevnou linku s patřičným tel, tak číslo také nevidíme a tel určitě zvedneme, jako tomu bylo v nedávné minulé době!Je to jen o přístupu.... :) :) :) :?:Q/quote]
No právě. Teď jsi vystihl jádro pudla. U pevné je to něco jiného. Jenže u mobilu tahle možnost mb]je[/b] a pokud někdo záměrně skrývá číslo, je to od něj známka nedůvěry. Proč ho skrývá? A já mám mít k takovému telefonátu důvěru? Je to jen o přístupu. /quote]
Fajn, mám naklonované dvě čísla na jedné SIMce, přičemž jedno budu preferovat a to druhé (Odepiš) budu mít zapnuté jen když si budu chtít zavolat na Oskara a zase přepnu nazpět.... takže Tě mohu mást tím Oskarovským číslem a můžeš mi volat třeba týden bezvýsledně, než se na něj zase přepnu jo? Klidně, mě to vadit nebude, míň lidí mě uhání....
Sagem RC 922 -> Sagem MW 932 -> Siemens C35 -> Siemens S45i -> Siemens C65 -> Siemens CX70 + CF62 -> N6233
rado
Junior

Odeslat příspěvekod Worm 4. 5. 2006 14:13

rado píše:Fajn, mám naklonované dvě čísla na jedné SIMce, přičemž jedno budu preferovat...e/quote]

Můžeš přece do telefonu říct, že ti mají volat na číslo x a ne na číslo y, ze kterého voláš. Jak jednoduché...
Worm
Junior

Odeslat příspěvekod rado 4. 5. 2006 15:04

Worm píše:
rado píše:Fajn, mám naklonované dvě čísla na jedné SIMce, přičemž jedno budu preferovat...e/quote]
Můžeš přece do telefonu říct, že ti mají volat na číslo x a ne na číslo y, ze kterého voláš. Jak jednoduché...k/quote]
V reálu je to ale jinak.... Pokud jsem v něčím seznamu přijatých hovorů, volají mi na toho Oskara.... ve finále není principielně žádný rozdíl v tom, když bych volal z firmy přes GSM bránu kde jsou čísla skrytý nebo z naklonovaného čísla - prostě defaultně mám jedno číslo a zbytek nemusí ostatní zajímat
Sagem RC 922 -> Sagem MW 932 -> Siemens C35 -> Siemens S45i -> Siemens C65 -> Siemens CX70 + CF62 -> N6233
rado
Junior

Odeslat příspěvekod *Victor* 4. 5. 2006 15:25

rado píše:V reálu je to ale jinak.... Pokud jsem v něčím seznamu přijatých hovorů, volají mi na toho Oskara.... ve finále není principielně žádný rozdíl v tom, když bych volal z firmy přes GSM bránu kde jsou čísla skrytý nebo z naklonovaného čísla - prostě defaultně mám jedno číslo a zbytek nemusí ostatní zajímatz/quote]

Panebože proč to řešíš? Tak se nedovolá, no. Jestli má i tvůj druhý kontakt, zkusí to přece na něj. Jestli ho nemá, nic na tom nezmění ani skryté číslo. Situace pro něj bude pořád stejná. Tak jsem nějak nepochopil, v čem je vlastně problém.
*Victor*
Junior

Odeslat příspěvekod jamal 4. 5. 2006 15:30

naši jsou rozvedeni,táta mi volá přes skrytý protože by jinak máma věděla jeho číslo a když ho věděla co měl před tutim tak mu volala kvuli každý kravině-že se neučim,že neposlouchám atd.a to on hrozně nerad poslouchá,taky se mi kolikrát stalo že mi volali malí parchanti co nemaj co na práci a dělaj si z člověka p.r.d.e.l :xjo jinak je mi 13
Naposledy upravil jamal dne 4. 5. 2006 15:34, celkově upraveno 1
JAMAL for MM
jamal
Dočasný BAN

Odeslat příspěvekod speedy 4. 5. 2006 15:32

Jak to tak tady sleduju, tak se nestacim divit, kolika lidem zalezi na tom aby na displeji videli +420603555555 nebo +420652123321.

To Vám na tom opravdu tak zaleží. Nastímím modelovou situaci. Dnes mi volala dopravni firma, ze mi vezou objednane zbozi z internetoveho obchchodu. Rikali ze prijedou v XY, tak jestli budu na dane adrese nebo nekde jinde. Sofer volal z mobilu cisla +420602xxxxxx. Ja sice vubec nevedel o koho jde ani jsem netusil, ze se ozvou, ale mobil jsem zvednul.

Co jsem tim chtel rict. Kdyz vidim cislo, ktery nemam v seznamu nebo napis skryte cislo, tak prosim Vas jaky v tom je rozdil? Ja telefon prijmu tak jako tak.
Tak už je doma Nokia E51 a je moc pěkná :-)
speedy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bungo 4. 5. 2006 15:35

Muzete si o me myslet co chcete, ale ten kdo zatvrzele odmita bez duvodu hodneho zretele brat skryta cisla, je pitomec.

Ja beru vsechny hovory a za ta leta co mam mobil jsem mel snad 1-2 obtezujici hovory ze skryteho cisla. Jinak to bylo vzdy k memu prospechu. Volali napr. z pojistovny, ze jsem (vlastni vinou) zapomnel dolozit urcite doklady. Kdybych hovor nezvedl, prisel bych o slusnou castku penez...

Ale zatvrzeleho hlupaka stejne nepresvedcis, takze tu ted prakticky jen hazu hrach na zed. Nebo perly svinim? ;-)

Bungo
Excuse me, is this the Society for Asking Stupid Questions ?
Bungo
Junior

Odeslat příspěvekod Worm 4. 5. 2006 16:24

rado píše:V reálu je to ale jinak.... Pokud jsem v něčím seznamu přijatých hovorů, volají mi na toho Oskara.... a/quote]

No, jak už napsal Victor, nedovolají se na tvoje druhé číslo stejně tak jako na skryté, takže je to celkem jedno.

Stejně si myslím, že si tím skrytým číslem akorát komplikuješ život. Když se někomu skryté číslo objeví v registru zmeškaných hovorů, zmeškaných hovorech a vůbec ve všech seznamech hovorů, tak nemá šanci zavolat zpět. Když bude číslo viditelné, alespoň volaný pozná, žes to byl ty.

Já skryté číslo nikomu nezakazuju, určitě má svá rozumná využití (infolinky). Já ale hovory ze skrytých čísel nepříjímám, pokud je neočekávám. :pozor2
Naposledy upravil Worm dne 4. 5. 2006 20:07, celkově upraveno 1
Worm
Junior

Odeslat příspěvekod Zdeněk L. 4. 5. 2006 17:51

rado píše:Představit se je základ slušného chování!!
Zdeněk L.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod M@tezz 4. 5. 2006 20:00

Částečně rozumím názoru těch, kteří mají více čísel a když volají ze "záložního", číslo skryjí. Ale: Když mi takhle bude někdo neznámý volat a číslo skryje, protože většinou používá jiné a já jeho hlavní číslo neznám, tak nemůžu ani napsat sms, ani nechat vzkaz v hlasové schránce v případě, že se s ním potřebuju ještě spojit. Prostě si myslím, že je lepší nechat zpětný kontakt, byť málokdy dostupný, než vůbec žádný.

Nevzpomínám si, že by mi někdo se skrytým číslem někdy vysvětlil, proč volá ze skrytého čísla a nahlásil kontakt, kde jej můžu zastihnout. V drtivé většině se ti lidi ani nepředstavili a celková úroveň jejich vyjadřování byla dost bídná. Ale i tak skryté čísla zvednu. Naštěstí mi z nich volají málokdy.

Co se týče představování ... V pracovní době nebo v době, kdy je možné, že by se mohlo jednat o pracovní hovor, se vždycky (i skrytým číslům) představím: "Jméno Příjmení, Firma, dobrý den!" V době, kdy už obvykle zákazníci nevolají, zobrazeným číslům zahlásím: "Příjmení, prosím." Skrytým už jenom: "Prosím".

Jak už jsem napsal: Moje zkušenost s hovory ze skrytých čísel prostě není dobrá a to odráží můj pohled na ně. Vy máte třeba dobré zkušenosti, tak to vidíte jinak. Já respektuju váš názor, tak prosím respektujte ten můj a omezte prosím ten tón "jéžiš, to je debil". Díky.
Jůzr rekvestuje akces do fajlu na šérpojntu. Responsibl menedžr jeho rekvest ridžektnul.

Upozornění: Přečtením tohoto příspěvku potvrzujete, že souhlasíte s jeho obsahem.
M@tezz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rado 4. 5. 2006 20:45

Pokud jsem při volání ze skrytého čísla neúspěšný, tak snad pošlu ze svého regulérního SMS ne? :-) Tak blbej snad nejsem.... Notabene jak tu řek někdo nade mnou......mezi číslem které nemám v adresáři a skrytým není žádný rozdíl....
rado
Junior

Odeslat příspěvekod honzapm 4. 5. 2006 20:53

skryté číslo mě taky osobně docela vadí - beru to jako nedůvěru volajícího...

jo a když mi volají u nás v Plzni ze stavebního úřadu, ukazuje se to jako "neznámý volající" - neznáte to někdo, setkali jste se s tím?
Pouze život, který žijeme pro ostatní, stojí za to. (Albert Einstein)
honzapm
Junior

Odeslat příspěvekod AgentSvr 4. 5. 2006 20:59

To by mělo být skryté číslo, pod jinou hláškou...
Nic jinýho mě nenapadá. Můžeš zavolat tomu neznámýmu volajícímu (stavebního úřadu) zpátky?
AgentSvr
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka