Jsem tím, kdo tuto diskuzi vyprovokoval.
Každopádně DÍKY VŠEM za názory.
Kloním se také spíše ke kombinaci mobil + PDA, ale chtěl jsem znát názory lidí, kteří mají větší zkušenosti v tomto směru.
Komunikátor (Smartphone) je sice prima - především z hlediska toho, že je vše na jednom místě (allinone

), ale k řešení dvou samostatných zařízení mně vedou např. tyto skutečnosti:
1) mobil už mám ... základní organiz. fce (kalendář, poznámky apod. lze dát i tam)
2) smartphony pokud na nich má být něco vidět jsou velké (obvykle) a naopak, pokud jsou malé - jejich ovládání mi nepřijde "optimální"
3) v případě problémů lze vyměnit jen jedno zařízení (vady, poruchy ...) a taky lze rozložit náklady ... letos vyměním mobil ... napřesrok PDA
4) ne pořád potřebuju sebou PDA - mobil nosím "furt" - v případě kominikátoru bych to musel tahat celé, což je třeba v létě poměrně nepraktické
5) vyklepávání poznámek na klávesnici mobilu popř. smartphonu (pokud nemůžu stylusem čmárat přímo) je poněkud časově náročné - takže zachytit tímto způsobem něco důležitého na nějakém jednání je takřka nemožné
Proti naopak mluví např.:
1) případnou synchronizaci dat (především kalendář, poznámky apod.) budu muset dělat na víc zařízení (MT, PDA...) - navíc to nebude jen z jednoho PC - pravidelně se pohybuju na třech PC
2) pokud nebude synchronizace relativně "dokonalá", tak abych prohlížel papírový kalendář, kalendář v PC, mobil, PDA ... to je taky nepraktické
Tak a teď mně už nic nenapadá ... ještě jednou díky za názory - z hlediska volby optimálního řešení je dobře znát všechna pro i proti ... určitě se budu ještě do této debaty zapojovat.