fotomobil vs. fotoaparát a mobil?

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Coolage 11. 6. 2005 08:12

Chtěl bych se zeptat na váš názor, je lepší si koupit nějaký kvalitnější fotomobil, (např. SE K750i) nebo něco levnějšího a nějakej průměrnej fotoaparát??
Coolage
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radekm (novy) 11. 6. 2005 08:19

Tak fotoaparát v mobilu stačí aximálně na momentky, použitelné to ovšem je i na internet. prezentace. Samozřejmě že se cenové nevyplatí koupit přístroje dva, ovšem už za 5000 kč se dá sehnat levnější fotoaparát značky HP s 4 Mpx, na mobilu je "pouze" 1.3 nebo v lepším případě 2 Mpx, což je v dnešní době pro kvalitní fotky nedostačující. Fotka z mobilu (SX1)
Obrázek
(toto je můj osobní názor, nemusí se vám líbit, ale nemusíte mě za něj kamenovat)
radekm (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod Coolage 11. 6. 2005 08:24

rozlišení 1600x1200 by mi stačilo, ale k tomu foťáku mě táhne zoom a natáčení videa. a v tom mobilu bych zase chtěl MP3
Coolage
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radekm (novy) 11. 6. 2005 08:33

Pokud by ti stačilo to rozlišení, tak se možná vyplatí S700i, možná bych počkal na nové Siemensy s rozlišením 2 mpx, popřípadě Nokii Nxx. ten nový Siemens má dokonce optický zoom, a natáčení videa 640x480.
(toto je můj osobní názor, nemusí se vám líbit, ale nemusíte mě za něj kamenovat)
radekm (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod Ghost00 11. 6. 2005 09:48

Pokud teda nepotřebuješ opravdu vynikající snímky, tak si myslím že foťák třeba s K750i by měl stačit. Viděl jsem fotky který mají být pořízený právě ním a vypadali dost dobře ( na mobil jedny z nejlepších)
Ghost00
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Caddy 11. 6. 2005 09:58

ja jsem teda pro fotak, foto z mobilu nikdy neni idelani, navic potrebuje extremne dobre podminky, aby za neco stalo...ale pro bezne vycvaky staci. Jinak S700 je zatim nejlepsi z mobilu s cim jsem fotil, ale i tak to neni moc pouzitelne..

tady je pro predstavu foto, co jsem nouzove delal S700i, kdyz nebyl fotak:
http://cadillac.bozz.cz/auta/hk050312/hk050312.html
a tady jeste jedny...je videt, jak si treba vubec neporadi s odlesky na slunci, jsou cary pres celou vysku fotky:
http://cadillac.bozz.cz/auta/050319/050319.html
Caddy
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Banny 11. 6. 2005 10:04

Je pravda, že už z Nokie 6630 sou fotky celkem dobrý (oproti jiným mobilům), ale pořád je nejlepší foťák... z mobilu sou fotky sice dobrý, ale mobil je víceúčelový zařízení, a foťák je jen na jednu věc, proto je jasný že foťáku v mobilu se vrobce zas až tak nevěnuje, ale výrobce fotoaparátů se dig. foťákům bude věnovat asi víc, ne? :lol:
Banny
Junior

Odeslat příspěvekod MMartinek 11. 6. 2005 10:21

Jo, ty profesionální foťáky budou vždy o krok na před, ale na druhou stranu-dneska ty obyčejný digitály s 3 mpx a 2-3 * optickym zoomem maj už docela pěkně zatopeno-např nové Nokie N či SE K750 či ty docela pěkné Siemensy-to už je podle mě docela tvrdej útok ze strany telefonů...
Svět není jen o Mobilních telefonech, je i o příslušenství....
MMartinek
Junior

Odeslat příspěvekod Gloe 11. 6. 2005 20:00

Ja bych si radeji koupil ten prumernejsi fotoaparat, protoze jak to tak vypada, tak 1. poradnej pouzitelnej fotomobil bude N90 a ta bude stat cca 20 000,-. Takze ja bych ted sel radeji do fotaku kolem 8 000 - 9 000,-.
Gloe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Peshi 11. 6. 2005 20:47

Ja myslim ze na prohlizeni fotek na pocitaci a zachyceni momentek dobre poslouzi S700i nebo K750i ...
Peshi
Junior

Odeslat příspěvekod Fido+ 11. 6. 2005 20:57

No asi takhle. Fotak v mobilu se porad neda brat jako fotak. Na neco staci a obcas se hodi ale rozhodne nemuze nahradit fotak.
Ber ten fotak v telefonu jako doplnek a kvalitu telefonu posuzuj bez ohledu na to jestli tam je fotak nebo neni. Podle toho si vyber.
Prumernej fotak taky neni uplne idealni. Radsi si pockej (ceny jdou neustale dolu) a kup si neco lepsiho. Kdyz koupis neco prumernyho, za chvili s tim nebudes spokojenej.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Driver 11. 6. 2005 23:44

Na focení dobrejch fotek mám digitál, 3MPx čip, 6MPx interpolace.
Když jdu na nějakou akci o který vím, že tam budu chtít fotit, beru digitál.

Fotky z 6230 jsou nic moc, tak tou fotím spíš momentky, který si pak jen hodím do PC a ani je nevyvolávám.

Jinak nejlepší foťák v mobilu bude mít určitě Nokia N series s Carl-Zeiss. Z těch současnejch asi K750i
Das Auto
Driver
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Driver 11. 6. 2005 23:47

ale mobil je víceúčelový zařízení, a foťák je jen na jednu věc, proto je jasný že foťáku v mobilu se vrobce zas až tak nevěnuje, ale výrobce fotoaparátů se dig. foťákům bude věnovat asi víc, ne?e/quote]
Sice chápu, jak si to myslel, ale napsal si kravinu. Foťák je taky víceúčelovej - umí fotit, nahrávat video, zobrazovat snímky, můžeš to různě nastavit atd.
Das Auto
Driver
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kodl 12. 6. 2005 01:49

Fotak v mobilu je k nicemu. Nejde o rozliseni. 6MPx stejne nevyuzije skoro nikdo. Nez me zacnete kamenovat, tak mi reknete, kolik z vas tiskne "plakaty..." Ale do maleho mobilu zkratka neni mozne nacpat poradnou optiku. O nejakem zoomu ani nemluvim. Proste se kazdopadne vyplati koupit si mobil na mobilovani a fotak na foceni.
Jsem z Plzně, tak hádejte co piju ...

"Může se vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit… ale to je tak asi všechno, co s tím můžete dělat." Jára Cimrman
kodl
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod radekm (novy) 12. 6. 2005 07:09

2 kodl:
Nebudu tě kamenovat, sice máme taky normální digitál (Canon PowerShot S50, 5 Mpx, 3x opt. zoom) a nedá se to srovnat s mobilem, aletaky musíš uvažovat kde ten fotoaparát na mobilu využiješ. Třeba se stane něco zajímavého a ty zrovna nemáš u sebe normální foťák. Nebo potřebuješ vyfotit přátele či rodinu. A já jsem na sevé internetové stránky z čáasti fotil mobilem.
radekm (novy)
Junior

Další stránka