Jaký máte názor na telefonování při řízení??

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod abuk 14. 7. 2006 14:08

Jaký na to máte názor?Já si myslim že by to mělo být trestáno,ale ne tak tvrdě jako v součastnosti! :pozor2
abuk
Junior

Odeslat příspěvekod globalplayer 14. 7. 2006 14:18

ja si myslim ze by to malo byt trestane tvrdsie ako v sucastnosti pretoze nech si hovroi kto chce co chce telefonovanie za jazdy znizuje koncentraciu a pozornost a nepotrebujem aby ma setrel nejaky frajirek,ktory si bude vykecavat do mobilu a nevenovat sa rjadenju
pisem svoje nazory,to znamena ze su ine ako vase
globalplayer
Pokročilý

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 14. 7. 2006 14:25

Já za jízdy telefonuji, a nemohu inkasovat žadné body :D

Tohle je diskuse spíše na AutoRevue. Šimonovský je sváteční řidič, vozí se jako já, a sám autem vyráží minimálně, já auto nemám :D. Jeho zákon 411 je celá hloupost. Na českých silnicích je ovšem znát, že lidi se bojí, ale nejdříve je potřeba všechny přestěhovat na silnice do německa nebo švýcarska, aby se naučili řídit ne podle autoškoly ale hlavně u toho myslet. Limit dvanáct bodů je ale málo..navíc se nelze dostat do mínusu, což je škoda, celý rok bych jezdil slušně, dostal bych nějaké mínusové body a pak bych si mohl dovolit 230 na okresce.
oneill_sx1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bočo 14. 7. 2006 15:05

Vemte si takoveho kuryra u nejake zasilkove sluzby ten musi hovory zvedat neustale, ale preferuji Bluetooth headset nebo pevne Handsfree, ale ani u toho je ridicova pozornost na 100%!!!!!!!
Bočo
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 14. 7. 2006 15:38

Postavil bych telefonování i s handsfree sadami a bluetooth sluchátky mimo zákon. Je dokázáno, že i jejich používání sničuje koncentraci.
A mastná pokuta k tomu. Není problém zastavit a dotyčnému zavolat.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod AgentSvr 14. 7. 2006 16:00

Daleko víc snižuje koncerntraci, když hovoříš a ne, když se drží mobil u ucha
AgentSvr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod NicolasB 14. 7. 2006 16:10

by musela být dlouhá okreska :mrgreen:
NicolasB
Junior

Odeslat příspěvekod Driver 14. 7. 2006 16:26

Ja bych za to daval vic bodu nez je v zakone. Telefonovani snizuje koncentraci (co si budem povidat, proste to tak je...) a kdyz jeste nekdo drzi mobil u ucha, tak ma pak jen jednu ruku => nemuze tak rychle a koncentrovane zareagovat na nejakou situaci.

Lidi, co nepotrebujujou telefonovat, tak at netelefonujou. A ti, co potrebujou, at si za par stovek koupi HF sadu a maj po problemech.

Ja teda taky nekdy telefonuju v aute s mobilem v ruce, ale kdyz vola nekdo nedulezitej, tak to proste neberu, nebo to vyridim hodne rychle... Na dalnici nebo okreskach je to v pohode, tam se to da, ale ve meste a v mistech, kde se ridic musi soustredit, je to blby.
Das Auto
Driver
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 14. 7. 2006 16:49

NicolasB píše:by musela být dlouhá okreska :mrgreen:-/quote]

no dobre, 230 jsem prehnal, na dalnici uz by to ale slo bez problemu.
oneill_sx1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Driver 14. 7. 2006 16:57

230 na okresce... zalezi s jakym autem, s takovym BMW 130i to neni zadnej problem...
Das Auto
Driver
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod abuk 14. 7. 2006 17:02

No a kdyžv autě kecáš s někym s kym jedeš tak to tě taky rozptyluje?
abuk
Junior

Odeslat příspěvekod Driver 14. 7. 2006 17:04

Ne
Das Auto
Driver
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Martin-N66 14. 7. 2006 17:05

Ja kdyz mi nejkdo behem jizdy zavola,bud auto nekede sikovne zaparkuju,nebo to ignoruji a pak se dotycnymu ozvu sam(nebo ho prozvonim...)
Je fakt ze je reseni HF ale neni problem v onom "drzeni hovoroveho zarizeni" jak se pise v zakone,telefonovani za jizdy jakymkoliv zpusobem,proste odpoutava pozornost.Stejne tak je to u jakykoliv jiny cinnosti z volantem......zvlast nebezpecny je treba ladeni radia(vlasdtni zkusenost) ci "vajgl" ktery vam upadne do klina....to je pak "maso" ho honem najit....a zaroven ridit!!
Motorola RAZR2 V8
Martin-N66
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Driver 14. 7. 2006 17:05

Ne
Das Auto
Driver
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Martin-N66 14. 7. 2006 17:11

Driver píše:Ne

Jak to myslis,trochu podrobneji prosim,DIK :wink:
Motorola RAZR2 V8