fido: dík, aspoň někdo mě pochopil
Každý normální řidič, co nejezdí týden mě pochopí. Asspen, bohužel, potřebuje zákony a příkazy, aby vůbec mohl sednout do auta a tihle "řidiči" jsou právě to nebezpečí, které potkávám.
Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz
Fido+ píše:Ze vseho nejvic me vadi, ze nekdo tvrdi, ze neznam svoje meze. Za to bych ho prinejmensim nakopal. Jak to ten dotycny muze vedet? Nebo snad si mysli, ze jsou vsichni podobni idioti jako on?
USER47 píše:Blanko, tady přece nejde o rozdíl v soustředění. Tady jde o volné ruce. Když držíš v ruce telefon a najednou ppotřebuješ rychle přeřadit, co uděláš? Pustíš telefon nebo volant?e/quote]
blanka píše:Martin
napište mi prosím jednu jedinou tragickou havárku způsobenou mobilem v ruce.
Já to neschvaluju, ale taky nejsem pro zákaz. Jsou totiž mnohem horší věci, kvůli kterým se stávají tragedie.a/quote]
blanka píše::.....mě vadí jedna věc - já totiž nevidím rozdílu (v soustředění)v tom, když někdo telefonuje z HF, nebo HF nemá!!!!!H/quote]
Obě ruce k dispozici, bez HF jedna relativně dlouhodobě (na rozdíl od jídla, pití a kouření) nepoužitelná. Ale to je osobní názor a ten máme každý jiný, s tím se nedá nic dělat. Jen ten můj se se zákonem shoduje a váš ne, a proto se ptám: přikláníte se k úpravě zákona která by telefonování za jízdy (jakkoliv) povolila, nebo (jakkoliv) zcela zakázala?
mquote="blanka"]:Myslím si, že je to stejné, jako .......... reklamy u silnic, příliž mnoho značek......... A připadá mi to stejné, jako když třeba jede matka s dětma (v sedačkách) sama a ty děti řvou, vztekají se, mávají rukama - ta matka nemůže mít úplnou kontrolu co se kde děje.k/quote]
Myslím že to stejné není. Reklamy, značky i děti odvádějí pozornost, reklamy ještě navíc hyzdí krajinu a vymývají lidem mozky, značky si mnohdy protiřečí. To je všechno fakt. A co? Povolíme kvůli tomu telefonování jako další rizikovou záležitost? Aby těch negativních faktorů bylo ještě víc? Nebyla by rozumnější a užitečnější nějaká aktivita směřující k dodržení zákona o umísťování reklam, na který se kašle, případně k jeho změně? Nebo jiná aktivita k vyčištění silnic od přebytečných a nesmyslných značek? Vkrádá se mi myšlenka o jednodušším řešení kritikou zákazu telefonování na MM, ale nechci nikomu nic podsouvat ....
gquote="blanka"]:Mě vadí, že se někdo soustředil na mobily a někdo velice dobře profituje z HF sad. Tím jsem chtěla jen napsat, že nebudu zakazovat vozit ječící děti, štěkající psi (připoutané), ........... to jsou ty případy o kterých jsem psala a které nechápete. Oproti tomuhle mi připadá mobil v ruce jako prkotina. e/quote]
Asspenn píše:Ale jak ječící děti, tak připoutaný štěkající pes nebo HF mi nezaměstnávají ruce.
Nevěřila byste, jako roli hrají setiny sekundy a obě ruce na volantu když vám ve stotřiceti bouchne guma. Než ten telefon zahodíte, bude po všem.h/quote]
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků