Jaký máte názor na telefonování při řízení??

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod blanka 19. 7. 2006 09:09

fido: dík, aspoň někdo mě pochopil :tleskani :wink: :lol:
Každý normální řidič, co nejezdí týden mě pochopí. Asspen, bohužel, potřebuje zákony a příkazy, aby vůbec mohl sednout do auta a tihle "řidiči" jsou právě to nebezpečí, které potkávám.
Motorola MPx200, Nokia 9300, HTC Touch
blanka
Junior

Odeslat příspěvekod Asspenn 19. 7. 2006 10:39

blanka:

Mluvíte hlouposti a nečtete pořádně co píšou druzí. Došly vám argumenty a tak se snižujete k osobním invektivám a urážkám.
Tohle je diskuse o telefonování, tak sem laskavě netahejte ruku z okýnka. Nikdo vám nenařizuje kde máte mít ruce ani jak se máte tvářit nebo s kým o čem budete tlachat, a nikdo to taky nařizovat nechce, jenže možná právě kvůli lidem jako vy to tak dopadne.
Jednou ten zákon něco nařizuje a normální člověk ho buď dodrží, nebo se bude snažit ho změnit, ale to určitě nepůjde vypočítáváním všeho, co by se teda ještě mělo nebo mohlo zakázat. Jenže to my ne, nám když se něco nelíbí tak nehledáme způsoby jak to změnit, ale důvody a způsoby proč a jak to obejít a nedodržet. To mi vadí. Jenže vám chybí sebereflexe k tomu, abyste si to přiznala.
Jezdím 20 let bez nehody, najeto 250 tisíc, tak jsem nebezpečný řidič. Nemáte před sebou pubertálního frajera ani strejdu v klobouku s platem vajíček na zadním okně. Stejně jako vy mám pořád vystrčený levý loket z okýnka a pravou ruku na středové opěrce, v autě kouřím, jím, piju a používám BT HF, ale to už se zbytečně opakuju.
Z čeho usuzujete že potřebuju zákony a příkazy abych mohl vyjet?

blanka a fido+:

Ještě jednou a naposledy: v okamžiku, kdy dojde na trest za to, že někohi (při)zabijete, je už nenávratně pozdě. Je tak těžký to pochopit?
Nebo oba patříte mezi lidi, kteří prostě stojí na svým a žádný protiargumenty prostě neuznají?

Ze všech vašich příspěvků jsem doteď pořádně nepochopil, co vlastně chcete: povolit telefonování za jízdy?
Prý je chytré učit se z vlastních chyb. Přijde mi chytřejší učit se z chyb jiných, nejlíp pak z chyb těch chytrých, a vlastní radši nedělat.
Asspenn
Junior

Odeslat příspěvekod includes 19. 7. 2006 10:52

Při řízení?

Jsem rád, že jsou za to tresty, mají se věnovat řízení a ne mobilu, ať si kooupí Handsfree :) ...
includes
Junior

Odeslat příspěvekod blanka 19. 7. 2006 11:00

:pozor2 nechápete vy mě, ale............mě je to jedno.
mě vadí jedna věc - já totiž nevidím rozdílu (v soustředění)v tom, když někdo telefonuje z HF, nebo HF nemá!!!!!
Myslím si, že je to stejné, jako .......... reklamy u silnic, příliž mnoho značek......... A připadá mi to stejné, jako když třeba jede matka s dětma (v sedačkách) sama a ty děti řvou, vztekají se, mávají rukama - ta matka nemůže mít úplnou kontrolu co se kde děje.
Mě vadí, že se někdo soustředil na mobily a někdo velice dobře profituje z HF sad. Tím jsem chtěla jen napsat, že nebudu zakazovat vozit ječící děti, štěkající psi (připoutané), ........... to jsou ty případy o kterých jsem psala a které nechápete. Oproti tomuhle mi připadá mobil v ruce jako prkotina. :wink:
blanka
Junior

Odeslat příspěvekod USER47 19. 7. 2006 11:06

Blanko, tady přece nejde o rozdíl v soustředění. Tady jde o volné ruce. Když držíš v ruce telefon a najednou ppotřebuješ rychle přeřadit, co uděláš? Pustíš telefon nebo volant?
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Martin 19. 7. 2006 11:15

Fido+ píše:Ze vseho nejvic me vadi, ze nekdo tvrdi, ze neznam svoje meze. Za to bych ho prinejmensim nakopal. Jak to ten dotycny muze vedet? Nebo snad si mysli, ze jsou vsichni podobni idioti jako on?

Podobna slova pronesl znamy (ridic z povolani) a za cca hodinu se jej marne pokouseli ozivovat po nehode, kterou zavinil.

blanka: Je smutne, kdyz nechapete rozdil mezi telefonovanim s mobilem v ruce a pres handsfree. Reakce pri nebezpeci jsou s mobilem v ruce daleko horsi.
Martin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod blanka 19. 7. 2006 11:22

USER47 píše:Blanko, tady přece nejde o rozdíl v soustředění. Tady jde o volné ruce. Když držíš v ruce telefon a najednou ppotřebuješ rychle přeřadit, co uděláš? Pustíš telefon nebo volant?e/quote]

samo, že telefon odložím nebo podržím ramenem. Ale já to neděláááááááám!!!!!!!!!!!!
To by ses mě mohl zeptat, jestli když mám loket na okýnku - zda ho dám dolů, nebo pustím volant. Já ti odpovím - na rovince pouštím volant, v zatáčce dávám ruku z okýnka :wink:
a nehledě na to, že volné ruce máš třeba při pití (prodávají se držáky) při kouření-........
Naposledy upravil blanka dne 19. 7. 2006 11:26, celkově upraveno 1
blanka
Junior

Odeslat příspěvekod blanka 19. 7. 2006 11:25

Martin
napište mi prosím jednu jedinou tragickou havárku způsobenou mobilem v ruce. :!:
Já to neschvaluju, ale taky nejsem pro zákaz. Jsou totiž mnohem horší věci, kvůli kterým se stávají tragedie.
blanka
Junior

Odeslat příspěvekod Ally 19. 7. 2006 12:44

blanka píše:Martin
napište mi prosím jednu jedinou tragickou havárku způsobenou mobilem v ruce. :!:
Já to neschvaluju, ale taky nejsem pro zákaz. Jsou totiž mnohem horší věci, kvůli kterým se stávají tragedie.a/quote]

Píšu o ní na stránce dvě. V Olomouci na výpadovce na Brno. Na rovném úseku řidička s mobilem zdemolovala zastávku tramvaje a zabila mámu osmiletému klukovi.
Každý řidič, který porušuje předpisy má plná ústa keců, jak vše má pod kontrolou. Tak proč zahyne na cestách přes 1000 lidí ročně, o těžce zraněných a zmrzačených ani nemluvě. Na Velkomoravské v Olomouci mě několikrát málem přejel řidič s mobilem v ruce, i když měl červenou. A ve středu města je to úplně normální. Každý mobil u ucha a vůbec si nevšímá chodců i když jsou na přechodu. Tak mi nevykládejte, jak jste při volání ve střehu. Já to vidím na sobě jenom když jdu po městě a přijmu hovor. Jdu, kecám do mobilu a když dovolám, tak vidím, že jsem došla jinam než jsem chtěla.
Naposledy upravil Ally dne 19. 7. 2006 13:16, celkově upraveno 3
~ Proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich
~ Once upon a time ...
~ Pauza: *11.2.2006 - †10.11.2009
Ally
Junior

Odeslat příspěvekod Martin 19. 7. 2006 12:47

Treba rok konec cervence 2005 na silnici mezi Jihlavou a H.Brodem. Podle svedku telefonoval a diky ruce s telefonem mel castecne zakryty vyhled do strany. Ridic ani spolujezdkyne neprezili.
http://c4h10n.nazory.cz/stretnuti20.jpg
Martin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Asspenn 19. 7. 2006 12:54

Tak tohle aspoň konečně jasně definuje v čem vidíte problém.

blanka píše::.....mě vadí jedna věc - já totiž nevidím rozdílu (v soustředění)v tom, když někdo telefonuje z HF, nebo HF nemá!!!!!H/quote]

Obě ruce k dispozici, bez HF jedna relativně dlouhodobě (na rozdíl od jídla, pití a kouření) nepoužitelná. Ale to je osobní názor a ten máme každý jiný, s tím se nedá nic dělat. :hm Jen ten můj se se zákonem shoduje a váš ne, a proto se ptám: přikláníte se k úpravě zákona která by telefonování za jízdy (jakkoliv) povolila, nebo (jakkoliv) zcela zakázala? :hm

mquote="blanka"]:Myslím si, že je to stejné, jako .......... reklamy u silnic, příliž mnoho značek......... A připadá mi to stejné, jako když třeba jede matka s dětma (v sedačkách) sama a ty děti řvou, vztekají se, mávají rukama - ta matka nemůže mít úplnou kontrolu co se kde děje.k/quote]

Myslím že to stejné není. :pozor2 Reklamy, značky i děti odvádějí pozornost, reklamy ještě navíc hyzdí krajinu a vymývají lidem mozky, značky si mnohdy protiřečí. To je všechno fakt. A co? Povolíme kvůli tomu telefonování jako další rizikovou záležitost? Aby těch negativních faktorů bylo ještě víc? Nebyla by rozumnější a užitečnější nějaká aktivita směřující k dodržení zákona o umísťování reklam, na který se kašle, případně k jeho změně? Nebo jiná aktivita k vyčištění silnic od přebytečných a nesmyslných značek? Vkrádá se mi myšlenka o jednodušším řešení kritikou zákazu telefonování na MM, ale nechci nikomu nic podsouvat .... :wink:

gquote="blanka"]:Mě vadí, že se někdo soustředil na mobily a někdo velice dobře profituje z HF sad. Tím jsem chtěla jen napsat, že nebudu zakazovat vozit ječící děti, štěkající psi (připoutané), ........... to jsou ty případy o kterých jsem psala a které nechápete. Oproti tomuhle mi připadá mobil v ruce jako prkotina. :wink:e/quote]

Lobování bylo, je a bude. Betonová lobby staví Temelíny a dálnice, jiná prosadila celoroční svícení (proti tomu nic?). Musíte kandidovat do parlamentu a změnit to tam. Nebo aspoň zvolit jiné poslance. :idea:

Ale jak ječící děti, tak připoutaný štěkající pes nebo HF mi nezaměstnávají ruce.
Nevěřila byste, jako roli hrají setiny sekundy a obě ruce na volantu když vám ve stotřiceti bouchne guma. Než ten telefon zahodíte, bude po všem.
Prý je chytré učit se z vlastních chyb. Přijde mi chytřejší učit se z chyb jiných, nejlíp pak z chyb těch chytrých, a vlastní radši nedělat.
Asspenn
Junior

Odeslat příspěvekod blanka 19. 7. 2006 13:35

apspen: to je právě ten pohled, ve kterým se lišíme :hm
Já si nemyslím, že schopnost vyvarovat se problému je v rukách, ale v smyslové (mozkové) reakci. pakliže mám sníženou schopnost rozlišit nebezpečí, tak je to horší. Pokud se blíží nebezpečí a já ho rozeznám, tak udělám vše možné, abych tomu zabránila (to je i upustit mobil).
A lišíme se v zásadním. Já tvrdím, že když už někdo telefonuje, tak tu schopnost má sníženou tak jako tak...............
Ale to bych se opakovala. :lol:
Nezákazala bych telefonování i když to nesnáším, ale jde to s dobou. Ve 20 letech 20stol si taky asi nepředstavovali, že za jízdy budou ladit rádio.........
Chtěla jsem jen napsat, že je mnohem víc rušivých momentů..........
Mám návrh - nechme toho, stejně nic nevyřešíme. Nejsem bezohledný řidič, nebourám a za jízdy netelefonuju (jen vyjímečně). A netelefonuju proto, že si uvědomuju to riziko i když mám HF. A o tom to právě je - to je ta svoboda rozhodnutí a né příkaz zákonem. V zákoně taky není " nesmíš vraždit"
)je to přehnané, ale je to tak). Snaž se jen pochopit princip - přimnět lidi k ohleduplnosti bez represí.
blanka
Junior

Odeslat příspěvekod Fido+ 19. 7. 2006 14:07

Asspenn píše:Ale jak ječící děti, tak připoutaný štěkající pes nebo HF mi nezaměstnávají ruce.
Nevěřila byste, jako roli hrají setiny sekundy a obě ruce na volantu když vám ve stotřiceti bouchne guma. Než ten telefon zahodíte, bude po všem.h/quote]

Me bouchla predni guma ve 230 ( v Nemecku takze to nebylo proti predpisum) a zvladnul jsem to jednou rukou i kdyz je fakt, ze druhou jsem pak volant pro jistotu chytil taky. Ale totez muzu udelat i pri telefonovani. Telefon, ktery jednoduse v kriticke situaci pustim nic nepropali, neznecisti, nerozezere ....
Zajimalo by me, kdo takhle v klidu pusti zapalenou cigaretu, kelimek s kafem atd.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 19. 7. 2006 14:14

Fido+: V krizové situaci si to ani neuvědomíš, žes něco pustil. Maximálně tě to popálí. A ta špinka to taky nezapálí tak rychle. Možná budeš mít díru na riflích, nebo v sedačce :lol:
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod M. 19. 7. 2006 14:18

Ono je taky jednodussi zakazat drzeni mobilu v aute nez zakazat jezeni, koureni, hrani si s radiem a klimatizaci (ktere muzou za vic nehod nez telefonovani), ne?
Nejak se zacit musi a budme vubec radi. X-krat jsem videl na krizovatkach lidi telefonujici a brzdici tim provoz. A nejlepsi jsou lidi v drahych autech s drahymi mobily...
Je to zakon a plati pro vsechny.
Tahle diskuze uz nema cenu, zvrhla se.
"Systém GPS není určen pro přesné určování polohy
a nikdy byste neměli výhradně spoléhat na data
o poloze získaná z přijímače GPS a rádiových sítí pro
zjišťování polohy nebo navigaci."
M.
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka