Jaký máte názor na telefonování při řízení??

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Fido+ 15. 2. 2007 18:14

Martin-N66 píše:.... "vajgl" ktery vam upadne do klina....to je pak "maso" ho honem najit....a zaroven ridit!!

Co do klina. Vetsi sranda je kdyz se vrati oknem a spadne za krk.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Fido+ 15. 2. 2007 18:29

globalplayer píše:zakladna otazka je ze pri rozhovore zo spolujazdcom,,,mas vedla seba cloveka,,,,a da sa ôpvoedat dalsi par oci a usi co ta moze na njeco upozornit(aj ked jaciacich spolujazdcov nema asi nikto rad) a druha vec je neviem ako tebe ale mne osobne sa zda ze rozhovor z njekym kto ej vedla teba rozptyluje omnoho menej ako rozhovor cez mobil......./quote]

Jel jsi uz s nekym, kdo celou dobu resil pracovni zalezitosti, na cestu se nepodival ani jednou a neustale te otravoval s nejakymi vecmi na notebooku. To teprve bere pozornost. Takoveho spolujezdce radsi vykopnout.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Michal P 15. 2. 2007 19:39

Nechal bych to tak jak to je, když je někdo nepozorný, nemusí telefonovat, aby udělal průšvih. S handsfree je to bezpečný, možná bezpečnější než narychlo odstavovat auto kvůli tomu, že mi zvoní mobil.
...
Michal P
Pokročilý

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 15. 2. 2007 19:44

Hovor přece nemusíš přijmout hned. Stačí si v klidu najít parkoviště a zavolat dotyčnému. Jestli to není blb, tak pochopí, že řídíš, nebo nemáš handsfree sadu.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod vaclavbarak 16. 2. 2007 18:36

Já bych trval na volání pomocí hendsfree sad. Za telefon v ruce by byla pokuta podle mě cca 100 až 500 kč, ale neudělovat žádný body.
vaclavbarak
Pokročilý

Odeslat příspěvekod osobne 16. 2. 2007 19:08

Vždyť je za to pouze 1000 Kč pokuta a 3 bodíky. Podle toho, kolik vidím denně řidičů, kteří drží mobil v ruce během jízdy, je ta sankce asi moc malá.
"osobne" je o5 z5 ... a s ním přichází i zákon !!!
osobne
Junior

Odeslat příspěvekod Smikee 16. 2. 2007 19:38

Já bych telefonování za jízdy zakázal. Když máte hansfree tak máte sice volné ruce, ale stejně jako když držíte telefon se méně soustředíte na řízení a okolní vjemy. Soustředíte se na konverzaci a může snadno dojít k nehodě, máte pozdější reakci. Viz. autobusy MHD: "Prosíme cestující, aby za jízdy nemluvili s řidičem". :-P
Smikee
Junior

Odeslat příspěvekod Michal P 16. 2. 2007 20:50

Smike, to bychom měli zakázat řidičům kouření a poslouchání za jízdy. Pokud se někdo nedokáže věnovat řízení zakazovat to či ono nepomůže.
...
Michal P
Pokročilý

Odeslat příspěvekod btw 17. 2. 2007 04:22

Smiřte se s tím. že se může stát kix auto x chodec. Držení volantu jednou rukou je dnes normální, páč ¨v době posilovačů a servo řízení je celkem nuda ovládat auto oběmi rucemi.

Je rozdil jezdit po meste, nebo mimo a v koloně, atd. Navíc hlasové navigace jsou prospěšné, ale to většina zdejších teenejdžjů nechápe.
Употреблю ваш алкоголь, недорого.
btw
Junior

Odeslat příspěvekod Smikee 17. 2. 2007 12:34

Mno ženy to možná zvládají(je dokázáno, že ženy dokáží dělat víc věcí najednou), ale muži těžko. Tím, že telefonují se soustředí na hovor a ostatní smysly se jakoby "otupí". Na rádio či tak něco se nesoustředíš, ale na hovor ano
Smikee
Junior

Předchozí stránka