Jaký máte názor na telefonování při řízení??

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod abuk 14. 7. 2006 17:13

Driver píše:Ne

No a když voláš přes heandsfree?
abuk
Junior

Odeslat příspěvekod Fido+ 14. 7. 2006 17:13

seterwohipikule píše:Postavil bych telefonování i s handsfree sadami a bluetooth sluchátky mimo zákon. Je dokázáno, že i jejich používání sničuje koncentraci.
A mastná pokuta k tomu. Není problém zastavit a dotyčnému zavolat.y/quote]

Ty asi moc nejezdis a nemusis vola pracovne ze jo.
Za 1. nelze zastavit vsude.
za 2. kolik bys toho stihnul najet kdyz behem jizdy musis vyridit treba 80 hovoru.
za 3. chtel bych videt tvuj ucet za palivo i za telefony kdyz pokazde zastavis a pokazde volas zpatky.

Uvedom si, ze dnesa je doba takova, ze telefonovat i jezdit se musi. V rade profesi to jinak ani nejde.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Bočo 14. 7. 2006 17:24

For Fido+:Mas pravdu naprosto s tebou souhlasim.
Bočo
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 14. 7. 2006 17:27

Fido+:80 telefonátů během jízdy?
Nevím jak to myslíš s tím palivem. Když párkrát zastavíš, tak se to na spotřebe tak projeví, jo? To jsem opravdu nevěděl... :roll:
Je to můj názor, můžeš si myslet něco jiného, máš na to právo.
Chtěl bych vidět někoho, kdo díky nedostatečné koncentraci při řízení způsobí nehodu a třeba při tom někoho zabije... Jasně, liddé umírají z různých důvodů, toto je jeden z nich.
Mimochodem, jezdím docela dost a telefony za jhízdy nezdvihám. Buď zavolá později a vysvětlím mu to, nebo brnknu já.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod abuk 14. 7. 2006 17:30

Tak když máš haendsfree a máš to v autě přes repráky tak jenom v klidu kecáš jako kdyby tam s tebou někdo seděl!
abuk
Junior

Odeslat příspěvekod Driver 14. 7. 2006 17:40

Martin-N66: Jako ze když s nekym mluvim v aute, tak mi to nevadi, prave naopak, jsem rad, kdyz s nekym v aute mluvim, nez kdyz jedu sam a nudim se...

abuk: s volanim je to ale neco uplne jinyho, nez kdyz ten dotycnej sedi vedle tebe. Schvalne si to vyzkousej.

Jinak souhlasim s Fidem, dneska to proste jinak nejde....
Das Auto
Driver
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Martin-N66 14. 7. 2006 17:46

[quote="Driver"]Martin-N66: Jako ze když s nekym mluvim v aute, tak mi to nevadi, prave naopak, jsem rad, kdyz s nekym v aute mluvim, nez kdyz jedu sam a nudim se...

Jo to mas pravdu,kecani s spolujezdcem(kyni) :o je fajn,nebranim se tomu...obzvlast v druhym pripade :wink: ,ale ne nejaky dulezity firemni zalezitosti,to celkem odpoutava pozornost :wink:
Motorola RAZR2 V8
Martin-N66
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 14. 7. 2006 22:17

Telefonovani za jizdy je velmi individualni vec, stejne jako rizeni samotne. Nekdo to zvlada naprosto prirozene a vubec ho to nerozptyluje ani neodvadi pozornost od sledovani okolniho provozu a nekdo ani za dvacet let nedokaze zkoordinovat levou a pravou nohu. U techto jedincu je kombinace s telefonovanim naprosto smrtici. Od noveho zakona pouzivam HF Nokii HDW-3 a prijde mi to nebezpecnejsi nez bez ni, pokud ji mam na uchu porad, je to neprijemne, navic na jedno ucho clovek hur slysi a tim padem hure vnima okolni dulezite ruchy a pokud si ji nasazuju jen na volani odvadi to vic pozornosti nez drzet telefon u ucha. Ale po doslova sikane PCR tri dny pred vstoupenim noveho zakona v platnost kdy jsem byl narcen z telefonovani za jizdy a pritom to nebyla vubec pravda (navic cerne auto o pulnoci mijel jsem je v 70 kdyz kontrolovali nekoho jineho), vyzadovali ukazat posledni hovory a kdyz jsem jim predlozil vybitou zalozni motorolu d170 tak jsem si musel aspon dychnout, ale i tam neuspeli, radsi HF pouzivam. Idealni reseni BMW + integrovane radio s BT + ovladani na volantu je vsak ponekud nakladne. Osobne v telefonovani zvlast v kombinaci s automatem nevidim problem, rozhodne mensi nez nahle nebezpecne zastavovace-telefonisty.
BTW: vsimli jste si, ze ridici nejdrazsich vozu telefonuji zasadne s telefonem v ruce?
retron
Junior

Odeslat příspěvekod Ally 15. 7. 2006 10:08

Rozhodně bych to trestala. Stačilo mi, když jsem viděla zastávku zdemolovanou řidičkou, která telefonovala (na úplně rovném úseku) a zabila přitom ještě mámu asi osmiletého kluka. Dřív každý podnikatel mobil neměl a taky musel někdy stihnout vyřídit hovory. Když volám některému dodavateli, tak často slyším - musel jsem nejdřív zastavit. A myslím, že se nic nezblázní, když řidič zavolá zpět třeba za 10 minut až bude někde, kde může zaparkovat. A na přechodu pro chodce ve městě mě nejčastěji ohrožuje řidič s mobilem v ruce.
~ Proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich
~ Once upon a time ...
~ Pauza: *11.2.2006 - †10.11.2009
Ally
Junior

Odeslat příspěvekod Alaco 15. 7. 2006 10:48

Můj osobní názor na telefonování v autě je asi jako na kouření. Pokuď je povoleno kouření, tzn. že si tu cigaretu i zapaluješ a rozptyluješ se poměrně o dost víc než při telefonování. Tak ať zakáží i kouření anebo ať je povoleno oboje. :pozor2
Alaco
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 15. 7. 2006 12:29

seterwohipikule píše:Postavil bych telefonování i s handsfree sadami a bluetooth sluchátky mimo zákon. Je dokázáno, že i jejich používání sničuje koncentraci.
A mastná pokuta k tomu. Není problém zastavit a dotyčnému zavolat.y/quote]

To co píšeš je nerealizovatelné. Ano není problém zastavit, ale najdi místo třeba na dálnici kde zastavíš. U krajnice nesmíš a to budeš stavět na každý benzínce? No tak to tě chci vidět.
Koncentraci snižuje i kouření za volantem, když se cpeš jídlem tak se taky plně nevěnuješ řízení, ladění rádia a můžem pokračovat ještě hodně dlouho.
Pevná hf sada nesnižuje koncentraci o nic víc než příklady které sem vyjmenoval.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod christian 15. 7. 2006 12:44

abuk píše:Jaký na to máte názor?Já si myslim že by to mělo být trestáno,ale ne tak tvrdě jako v součastnosti! :pozor2p/quote]

Trestat urcite. I ted vidim dost lidi (tranzity, kamiony) jak jedou a vesele telefonujou.
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Junior

Odeslat příspěvekod Modulator 15. 7. 2006 12:55

Jsem proto zakázat to úplně včetně hands-free. Velmi to rozptyluje při řízení. Jsou země, kde se nesmí v autě telefonovat vůbec. Řidič musí nejen zastavit, ale i VYSTOUPIT z vozu a pak si může vesele zavolat. Tohle by bylo nejlepší. Technicky by se to dalo vyřešit tak, že by v autě byla rušička, která by se spustila s nastartováním. Přímo na desce palubního počítače či jakékoliv elektroniky, dnes jsou jí auta plná. Aby se to nedalo jednoduše odstranit. Řidič by nastartoval a byl by bez signálu. Když by si chtěl zavolat, musel by zastavit. ZE ZÁKONA BYCH TOTO NECHAL NAMONTOVAT DO AUTOBUSŮ A HLAVNĚ KAMIONŮ. Tam je kvůli bezpečnosti nutné maximální soustředění řidiče na jízdu.
Modulator
Junior

Odeslat příspěvekod Martin-N66 15. 7. 2006 12:57

Jo to by nebyl spatnej napad.....
Motorola RAZR2 V8
Martin-N66
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dejvidek 15. 7. 2006 12:59

2Modulator: A nezapomeň tam namontovat něco, aby řidič nemohl koukat po ženskejch, ladit autorádio, bavit se se spolujezdcem, zapalovat si cigáro, cpát se hamburgerem, chlastat u toho Colu.
Bravo! Ty by si se hodil do parlamentu spoluvytvářet jejich zmetky :lol: :lol:
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka