Jaký máte názor na telefonování při řízení??

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Martin-N66 15. 7. 2006 12:59

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Klapky na oci(jako maj "konicci") by taky sly ne? Pohled na nadherne nohy,spolujezdkyne taky rozptyluje :o :wink: :mrgreen:
Motorola RAZR2 V8
Martin-N66
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Modulator 15. 7. 2006 13:16

Hovor se spolujezdcem vadí mnohem míň. Mě tedy zdaleka neruší tak jako telefon. Do telefonu na vás někdo "vybalí" nějaký problém a chce to OKAMŽITĚ ŘEŠIT. A nebere ohled na to, že sedíte za volantem. Tohle ohleduplní spolujezdci nedělají-a když už, tak se můžeme domluvit. Že si dáme pauzu, posvačíme, pokecáme.... Ladění rádia je taky dost nebezpečný, já ho tedy v autě nemám vůbec. Ale jsou lidi, kteří jezdí sami a daleko, a tam je rádio dobrý, aby řidič neusnul za jízdy. Jinak mě se stala jiná věc. Sice nekouřím, takže žádný spadlý vajgly, zato mě za jízdy štípla do nohy vosa. Prostě mi vlítla dovnitř okýnkem. A jak mi přistála na noze, hned jsem to koupil..... Dopadlo to dobře. Zastavil jsem u kraje, hodil blinkry a hledal vosu na sedačce. Myslel jsem že na tu nohu nestoupnu. Ale když vám za jízdy zazvoní mobil, tak se pořádně leknete taky. Pak záleží na situaci. Zda jedete po dálnici nebo ve městě a před auto vám právě vbíhá dítě....... Já to řeším tak, že mobil před jízdou vypínám.
Modulator
Junior

Odeslat příspěvekod Martin-N66 15. 7. 2006 13:24

S tim radiem,souhlasim ja jezdim kazdy den a "dalkovy" takze je prijemny kdyz na tebe neco "keca"
Jinak,minuly tyden mi do auta vlitnul srsen......no nastesti byla moznost zastavit a vyhnat ho ven,jinak nevim jak byto dopadlo!!
Motorola RAZR2 V8
Martin-N66
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Fido+ 15. 7. 2006 23:05

retron píše:.... Od noveho zakona pouzivam HF Nokii HDW-3 a prijde mi to nebezpecnejsi nez bez ni, pokud ji mam na uchu porad, je to neprijemne, navic na jedno ucho clovek hur slysi a tim padem hure vnima okolni dulezite ruchy a pokud si ji nasazuju jen na volani odvadi to vic pozornosti nez drzet telefon u ucha. Ale po doslova sikane PCR ...

Naprosto s tebou souhlasim. Vystridal jsem uz hodne pevnych HF sad a zcela na ne zanevrel. V soucasnosti to ani nejde protoze stridam asi 7 aut s kterymi jezdi i dalsi takze tam nejak HF nepripada v uvahu. Univerzalni sady stoji za prd a lepsi BT taky nejdou protoze rada lidi nema telefon s BT.
STejne tak jsem po par pokusech zcela zanevrel na osobni HF s kabelem. To je nepouzitelne a pri povinnych pasech uz uplne.
BT sluchatka to celkem resi ale presne jak pises. Mit to celou dobu na uchu (treba 10 hodin) je dost obtezujici a nasazovani pred hovorem a manipulace s nim je casto nebezpecnejsi nez proste drzeni telefonu. Pri vytaceni cisel navic tak jako tak musim vzit telefon do ruky. Zkousel jsem ho mit v drzaku ale to se neda pouzivat. Musim koukat jednim smerem, casto zmacknu neco jineho protoze pri kvalite nasich silnic se telefon i s drzakem vselijak zmita a bezpecnost je uple v haji. Navic i tech BT sluchatek jsem vystridal dost. Nektera jsou uplne nepouzitelna ale na to clovek prijde az po koupi. V obchode vam sice dovoli si jej zkusit nasadit na ucho ale nemaji je nabita takze na problem prijdete pozde a mate smulu.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Fido+ 15. 7. 2006 23:12

seterwohipikule píše:Fido+:80 telefonátů během jízdy?
Nevím jak to myslíš s tím palivem. Když párkrát zastavíš, tak se to na spotřebe tak projeví, jo? To jsem opravdu nevěděl... :roll: ....
Mimochodem, jezdím docela dost a telefony za jhízdy nezdvihám. Buď zavolá později a vysvětlím mu to, nebo brnknu já.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Peugeotak 15. 7. 2006 23:38

No nevim, nikdy mi telefonování nedělalo větší problémy, teď ale když musím ještě koukat na tacháč!!! tak to je hrůza, buď nesleduju silnici nebo nevnímám toho kdo mi volá nebo nekontroluju pořádně rychlost...může za to Šimonovský!!! Teď nám přibyla činnost navíc (tacho) což je při řízení dost významvý faktor...navíc není příjemné mít HF kdovíjak dlouho v uchu, člověka to pak dezorientuje..:(((
AR: 406 Break 2.0 HDI -> 307 2.0 HDI
MM:T10s -> T28s -> T39m -> K800i
Peugeotak
Junior

Odeslat příspěvekod Já Osobně 16. 7. 2006 11:06

retron píše:BTW: vsimli jste si, ze ridici nejdrazsich vozu telefonuji zasadne s telefonem v ruce?
Všimli, sám jsem to chtěl napsat. Normálně zastavit, nafackovat a rozdupat telefon. Stejně si koupí nový za 20 litrů, ale sluchátko za 2 tisíce, to ne :pozor2
Já Osobně za volantem se podívám kdo volá a buď hovor rovnou položím, nebo ho zvednu a řeknu, že tam budu za 10 minut, že řídím a konec. Je ale pravda, že to jsou většinou soukromé občasné hovory, firemně mobil nepoužívám :nenapadne

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 16. 7. 2006 17:29

Fido+ píše:
seterwohipikule píše:Fido+:80 telefonátů během jízdy?
Nevím jak to myslíš s tím palivem. Když párkrát zastavíš, tak se to na spotřebe tak projeví, jo? To jsem opravdu nevěděl... :roll: ....
Mimochodem, jezdím docela dost a telefony za jhízdy nezdvihám. Buď zavolá později a vysvětlím mu to, nebo brnknu já.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Asspenn 16. 7. 2006 18:09

S některými názory nemohu než nesouhlasit, protože:
1. Telefonování je nebezpečnější než kouření, jídlo a pití, které sice zaberou jednu ruku, ale nevyžadují v podstatě žádnou pozornost a neodvádějí mysl od řízení k jinému tématu, což telefonní hovor ano.
Ostatně ustanovením o plné pozornosti provozu a řízení vozidla jsou tyto činnosti zakázány taky; že se nestíhají je věc jiná a že telefonování je samostatným zákazem v zákoně zdůrazněno jako zvlášť nebezpečné nepovažuju za nic špatnýho a může to vadit jen přiblblým notorickým rejpalům.
2. Telefonování je nebezpečnější než rozhovor se spolujezdcem, který jednak můžu kdykoliv utnout aniž by to blbě vypadalo a hlavně je něco jiného tlachat s někým kdo je vedle mě než něco řešit s někým, koho nevidím.
3. Jestli má někdo 200 hovorů (BTW při trase Praha - Ostrava . Budějovice - Praha řekněme 15 hodin to je cca každých 4 - 5 minut hovor !!!) a nesnese takovou dobu BT za uchem, je to na pevnou, resp. přenosnou s hlasitým příposlechem. Jsou k mání a ve slušné kvalitě.

Závěr: kdo to chce bezpečně vyřešit, hledá způsoby (jak to udělat). Kdo nechce, hledá důvody (proč to nedělat). Ale kdo tvrdí, že to nejde, buď jen kecá, aby byl zajímavej nebo musí bejt pořád v opozici, případně o tom nic neví, nechce vědět nebo si myslí, že bez MT v ruce bude menší machr.
Prý je chytré učit se z vlastních chyb. Přijde mi chytřejší učit se z chyb jiných, nejlíp pak z chyb těch chytrých, a vlastní radši nedělat.
Asspenn
Junior

Odeslat příspěvekod fridge 16. 7. 2006 20:22

Asspenn má docela pravdu. Znám jednoho řidiče z povolání - naprostej machr, když se ho po jízdě zeptáte, jaký auta jely před nim, v pohodě je vyjmenuje. Když jsem s nim jednou jel a on přes HF volal, zeptal jsem se ho a netušil ani značku těch aut. Telefonování za volantem (jakkoli) je podle mě (u některých) pokus o vraždu, stejně jako jízda na červenou (ta u všech).
Vždy možnost volby. Zvolit si nesvobodu je taky volba.
fridge
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ally 17. 7. 2006 04:51

2Asspenn+fridge :tleskani :tleskani :tleskani
~ Proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich
~ Once upon a time ...
~ Pauza: *11.2.2006 - †10.11.2009
Ally
Junior

Odeslat příspěvekod Modulator 17. 7. 2006 05:21

Když žádné mobily nebyly, tak se tohle neřešilo. Jsem pro to nejbezpečnější řešení-ZAKÁZAT STEJNĚ JAKO ALKOHOL a stejně tak i trestat. Tedy 7 bodů prvně, podruhé šup zpátky do autoškoly! Do všech nových aut navíc ZE ZÁKONA RUŠIČKA připojená paralelně na zapalovací okruh (potom si zavoláte až po vypnutí motoru). A postupně vyžadovat jejich doplňování (už tady byly přece mhlovky, dětské sedačky.....). Jse zvědavý na to, jak se budete tvářit, až vám nějaký blbec za volantem s mobilem v ruce přejede třeba právě vaše dítě.......
Jinak svačina se zvládnout dá, s rohlíkem v ruce přeřadíte, když mluvíte do telefonu tak těžko. Jezdím služebně, snažím se tomu vyhnout, ale když není čas ani na svačinu, tak si ten jeden rohlík za jízdy dám. Mobil během jízdy vypnu úplně. NAKONEC-je to problém vypnout si zvonění? Nebo aktivovat registraci zmeškaných hovorů a pak vypnout úplně (to je nejlepší, neruší to). Až zastavíte, zapnete a nepřijaté hovory vyřídíte.
Modulator
Junior

Odeslat příspěvekod Stripped 17. 7. 2006 06:37

Čtení některých příspěvků o ZÁKAZU telefonování za volantem jsou úsměvné (nebo k pláči!), když si je člověk čte na stránkach MM. Tady je to o mobilech, volání a pod a né o pojídání rohlíků a kouření za volantem! Jezdím docela hodně, při jízdě si teď dávam větší pozor a používám "bondovku" ale hold doba je taková, že prostě volat se musí.
Stripped
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 17. 7. 2006 06:43

Modulator píše:Když žádné mobily nebyly, tak se tohle neřešilo. Jsem pro to nejbezpečnější řešení-ZAKÁZAT STEJNĚ JAKO ALKOHOL a stejně tak i trestat. Tedy 7 bodů prvně, podruhé šup zpátky do autoškoly! Do všech nových aut navíc ZE ZÁKONA RUŠIČKA připojená paralelně na zapalovací okruh (potom si zavoláte až po vypnutí motoru). A postupně vyžadovat jejich doplňování (už tady byly přece mhlovky, dětské sedačky.....). Jse zvědavý na to, jak se budete tvářit, až vám nějaký blbec za volantem s mobilem v ruce přejede třeba právě vaše dítě.......
Jinak svačina se zvládnout dá, s rohlíkem v ruce přeřadíte, když mluvíte do telefonu tak těžko. Jezdím služebně, snažím se tomu vyhnout, ale když není čas ani na svačinu, tak si ten jeden rohlík za jízdy dám. Mobil během jízdy vypnu úplně. NAKONEC-je to problém vypnout si zvonění? Nebo aktivovat registraci zmeškaných hovorů a pak vypnout úplně (to je nejlepší, neruší to). Až zastavíte, zapnete a nepřijaté hovory vyřídíte.v/quote]

Já s tebou souhlasím. A ať si každý říká, co chce. :wink:
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Fido+ 17. 7. 2006 11:33

Asspenn píše:1. ... telefonování je samostatným zákazem v zákoně zdůrazněno jako zvlášť nebezpečné ...

3. Jestli má někdo 200 hovorů (BTW při trase Praha - Ostrava . Budějovice - Praha řekněme 15 hodin to je cca každých 4 - 5 minut hovor !!!) a nesnese takovou dobu BT za uchem, je to na pevnou, resp. přenosnou s hlasitým příposlechem. Jsou k mání a ve slušné kvalitě.
m/quote]

Ad 1. neni zakazano telefonovani ale drzeni telefonu nebo jineho zaznamoveho nebo komunikacniho zarizeni. To je ten nesmysl v zakone.

ad 3. Uz jsem predtim psal, ze pevna HF sada nelze a take proc. Staci cist.
O prenosnych sadach s hlasitym priposlechem vim svoje. uz jsem jich nekolik zkusil a je to absolutne nepouzitelne.
Fido+
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka