Jaký máte názor na telefonování při řízení??

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Fido+ 18. 7. 2006 19:50

globalplayer píše:zakladna otazka je ze pri rozhovore zo spolujazdcom,,,mas vedla seba cloveka,,,,a da sa ôpvoedat dalsi par oci a usi co ta moze na njeco upozornit(aj ked jaciacich spolujazdcov nema asi nikto rad) a druha vec je neviem ako tebe ale mne osobne sa zda ze rozhovor z njekym kto ej vedla teba rozptyluje omnoho menej ako rozhovor cez mobil......./quote]

No muzu te ujistit, ze pokud mi nekdo beduvodne parkrat zajeci tak mu naridim aby zavrel hubu. Bezduvodny vykrik totiz muze docela dobre zpusobit nehodu. Jinak me povidani se spolujezdcem ani trosku nevadi.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Fido+ 18. 7. 2006 19:52

Stripped píše:Nikdo se tady nechce zabít a myslím, že ani nikoho mrzačit. Těch nehod zapřičiněných nepozorností s mobilem v ruce asi není tolik, jak se nám snaží naši zákonodárci podsouvat. Telefonovat a psat sms je dost podstatný rozdíl. Zákon je daný a asi ho budeme muset dodržovat ale revoluci asi nikdo nečeká. Stačí se dívat, když se jede městem a volá se vesele dál. Někdo musí, někdo bloudí a třeba někdo jen vysvětluje manželce, že opět něco nestihl.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod retron 18. 7. 2006 21:49

Souhlasim s Fidem az na tu jednu ruku na volantu, je to zlozvyk, sam obcas taky ridim jednou rukou, ale vim ze v krizove situaci se toho jednou rukou moc nezvladne. K telefonovani az na par vyjimek i tezke sady HF nic moc (velmi dobra zkusenost s radiem v BMW s integrovanym BT a ovladanim na volantu, Volvo) navic jak uz zmineno, nejsem zrovna nadseny kdyz rozhovor posloucha spolujezdec. Stridam mnoho aut do mesice, tezka HF neprichazi v uvahu. Bondovka je snad nejhorsi reseni, ruzne prenosne HF taky nic moc (druha strana neslysi) a BT sluchatko jeste jde ale mit to neustale na uchu nelze, nandavani pri hovoru nebezpecnejsi nez drzeni telefonu.
Obecne si myslim, ze rozhodnuti na kazdem, zda telefonovani pri rizeni zvlada, ci nezvlada a radsi netelefonuje. Me to necini zadny problem (telefonuju i na lyzich, na kole, na in-linech). Ale znam lidi, kteri nezvladaji najednou ani hovorit a psat na ICQ, nastesti pri rizeni netelefonuji :wink:
retron
Junior

Odeslat příspěvekod Fido+ 18. 7. 2006 23:54

No netvrdim, ze nemuze nastat krizova situace, kdy ta druha ruka bude potreba ale je to fakt dost vyjimka. Napr. kdysi me u citroenu obcas vynechalo cerpadlo na hydrauliku. To pak byla jizda. Obcas slo volantem tocit malickem a obcas se nedal urvat ani obema rukama.
Jinak jsem taky pro aby to bylo na kazdem, co zvladne a co uz ne. Prilis zakazu a narizeni se stava spis kontraproduktivni.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Ally 19. 7. 2006 04:59

To už byste pak mohli říct i o alkoholu. Kdo zvládá po pěti pivech řídit, tak ať si je před jízdou dá. Myslím, že mobily nás moc zotročily a lidé mají hrůzu z toho, že budou chvíli nedostupní. Když jdete na WC, tak snad bez mobilu a taky svět nespadne.
~ Proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich
~ Once upon a time ...
~ Pauza: *11.2.2006 - †10.11.2009
Ally
Junior

Odeslat příspěvekod blanka 19. 7. 2006 05:58

ally: s alkoholem jsi nějak mimo, né? Člověk, co požije automaticky ztrácí sebekontrolu, takže toto bych sem vůbec nepletla. Otázka je o tolerantnosti, kdy je alkohol nebezpečný. Já myslím, že taková Francie nebo Italie (země vín) jen tak nemá nějakých (nevím to přesně) ale asi 0,2 promile alkoholu povolených. Asi je rozdíl, když si někdo dá malé pivo, nebo decku vína k obědu.
Jelikož řídím hodně a dlouho, tak jsem sem chtěla jen napsat, že telefonování za jízdy není nebezpečnější, než jakékoliv jiné "rozptylování" se za jízdy a to je to podstatné. A chtěla jsem upozornit na to, že jsou věci, které nás můžou rozptylovat mnohem víc. Asi si to neuvědomujete, ale nikde po Evropě (Francie, Italie, rakousko, Německo i Chorvatsko) nemá například tolik značek na silnicích jako my. Například v Přelouči (dost často tam jezdím) asi tak na 100 metrech těch značek mám 10, ano 10.!.!
A myslím si, že jako spolujezdec je mnohem horší rozzuřený manžel, nebo manželka, než telefonování s milencem, milenkou :wink: :lol:
A hlavně, co se mi nelíbí je potlačování svéprávnosti.
Motorola MPx200, Nokia 9300, HTC Touch
blanka
Junior

Odeslat příspěvekod blanka 19. 7. 2006 06:08

Ještě doplněk - já dost často jezdím s loktem na okýnku a mám o ruku opřenou hlavu - a co teď semnou? Dle vašich příspěvků bych teda měla dostat pokutu, jo? :pozor2 a nebo budou předpisy jak mám v autě sedět? Jak mám držet volant? Jak se mám tvářit?
Jsem svéprávná bytost a když vyjíždím s autem, tak si uvědomuju, co kterým svým počínáním můžu způsobit. Pakliže by mi někdo mohl oponovat, že neznám meze svého jednání, tak proto jsem psala, že teda ať nám auta zakážou. Vždy se najde věc, činnost........... která by se dala považovat za snížení schopnosti řídit, ale je na mě, abych jezdila tak, abych neohrozila sebe a ostatní. Pokud toto nesplním, tak ať si nesu velmi vysoký trest.
Dle mého názoru je každýmu do toho prd, co dělám, jak se chovám, co povídám s kým povídám, když řídím. Důležité je, abych dodržovala vyhlášku o rychlosti značkách (běžné věci).
blanka
Junior

Odeslat příspěvekod Asspenn 19. 7. 2006 06:12

blanka píše: ..... A hlavně, co se mi nelíbí je potlačování svéprávnosti.
Prý je chytré učit se z vlastních chyb. Přijde mi chytřejší učit se z chyb jiných, nejlíp pak z chyb těch chytrých, a vlastní radši nedělat.
Asspenn
Junior

Odeslat příspěvekod blanka 19. 7. 2006 06:31

Asspenn píše:
blanka píše: ..... A hlavně, co se mi nelíbí je potlačování svéprávnosti.
blanka
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 19. 7. 2006 06:58

blanka píše:Ještě doplněk - já dost často jezdím s loktem na okýnku a mám o ruku opřenou hlavu - a co teď semnou? Dle vašich příspěvků bych teda měla dostat pokutu, jo? :pozor2 a nebo budou předpisy jak mám v autě sedět? Jak mám držet volant? Jak se mám tvářit?
Jsem svéprávná bytost a když vyjíždím s autem, tak si uvědomuju, co kterým svým počínáním můžu způsobit. Pakliže by mi někdo mohl oponovat, že neznám meze svého jednání, tak proto jsem psala, že teda ať nám auta zakážou. Vždy se najde věc, činnost........... která by se dala považovat za snížení schopnosti řídit, ale je na mě, abych jezdila tak, abych neohrozila sebe a ostatní. Pokud toto nesplním, tak ať si nesu velmi vysoký trest.
Dle mého názoru je každýmu do toho prd, co dělám, jak se chovám, co povídám s kým povídám, když řídím. Důležité je, abych dodržovala vyhlášku o rychlosti značkách (běžné věci).
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Asspenn 19. 7. 2006 07:08

blanka:

Nic vytrženého z kontextu na tom nevidím, ostatně ten zbytek si každý může přečíst o pár příspěvků výše. Navíc jsem napsal "má-li", takže pokud se to potlačování svéprávnosti k telefonování nevztahovalo (ale k čemu jinýmu v doskusi o telefonování?), pokračování nemusí nutně platit.

Ovšem dodatek "Dle mého názoru je každýmu do toho prd, co dělám, jak se chovám, co povídám s kým povídám, když řídím" v tom každýmu udělá jasno. Povídejte si ci chcete a s kým chcete, ale chovat se na silnici budete tak, jak se sluší a patří, nechcete-li se zařadit mezi ..... no mezi ty druhé. A jestli je podle vás bezpečná jízda zaručena pouze dodržováním značek a rychlosti tak pámbu s náma.

Myslíte-li to, co jste napsala, opravdu vážně, pak doufám že přijdete na dlouho o řidičák dřív, než někoho zabijete.
Naposledy upravil Asspenn dne 19. 7. 2006 07:13, celkově upraveno 1
Prý je chytré učit se z vlastních chyb. Přijde mi chytřejší učit se z chyb jiných, nejlíp pak z chyb těch chytrých, a vlastní radši nedělat.
Asspenn
Junior

Odeslat příspěvekod Asspenn 19. 7. 2006 07:11

P.S. pro blanku:

Ještě v něčem se šeredně mýlíte: "je na mě, abych jezdila tak, abych neohrozila sebe a ostatní. Pokud toto nesplním, tak ať si nesu velmi vysoký trest".

Až někoho zabijete, bude jemu i jeho rodině vám udělený vysoký trest na prd.
Asspenn
Junior

Odeslat příspěvekod blanka 19. 7. 2006 08:25

Asspenn: vy si jezděte jak chcete (pokud vůbec) a nechte si přikazovat a nařizovat, jak se máte za volantem chovat.
Já za jízdy netelefonuju (mám handsfree), a i přesto tu potřebu nemám a naježděno mám dost přes 500 000 km bez JAKÉKOLIV nehody (ani škrábenec). Vůbec jste nepochopil smysl mého psaní.
Nechápu smysl zákona v tom, že nevidím rozdílu soustředění mezi telefonováním s handsfree sadou a držením mob v ruce!!!!!!! Právě proto jsem psala, že mi teda můžou zakázat loket na okýnku (a dle vás jsem vrah silnic).
Tuto debatu končím. Až budete jezdit několik let, tak pak se můžem bavit :wink:
blanka
Junior

Odeslat příspěvekod Fido+ 19. 7. 2006 08:40

blanka píše:Jelikož řídím hodně a dlouho, tak jsem sem chtěla jen napsat, že telefonování za jízdy není nebezpečnější, než jakékoliv jiné "rozptylování" se za jízdy a to je to podstatné. A chtěla jsem upozornit na to, že jsou věci, které nás můžou rozptylovat mnohem víc. Asi si to neuvědomujete, ale nikde po Evropě (Francie, Italie, rakousko, Německo i Chorvatsko) nemá například tolik značek na silnicích jako my. Například v Přelouči (dost často tam jezdím) asi tak na 100 metrech těch značek mám 10, ano 10.!.!
A myslím si, že jako spolujezdec je mnohem horší rozzuřený manžel, nebo manželka, než telefonování s milencem, milenkou :wink: :lol:
A hlavně, co se mi nelíbí je potlačování svéprávnosti.>/quote]

S tim naprosto souhlasim. Me osobne hlavne vadi, ze nekdo nekomu vnucuje nejaky zpusob telefonovani prestoze nemusi vyhovovat vsem a naopak muze byt horsi.
Co se tyce tech znacek, nekde je to jeste horsi a neni vyjimku, ze znacky se navzajem prekryvaji (a jsou pak videt az na posledni chvili) a navzajem si odporuji. Co si myslet napr. o znacce parkoviste a zakaz zastaveni na jednom sloupku nebo prikazany smer a zakaz odboceni do tehoz smeru take na jednom sloupku? Ktera znacka pak plati?
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Fido+ 19. 7. 2006 08:53

blanka píše:Ještě doplněk - já dost často jezdím s loktem na okýnku a mám o ruku opřenou hlavu - a co teď semnou? Dle vašich příspěvků bych teda měla dostat pokutu, jo? :pozor2 a nebo budou předpisy jak mám v autě sedět? Jak mám držet volant? Jak se mám tvářit?
Fido+
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka